INTEGRIRANI TARIFNI PRIJEVOZ

INTEGRIRANI TARIFNI PRIJEVOZ

19. srpnja, 2012.

bandic-zgzupanija

U srijedu 18.srpnja, u prostorijama Zagrebačke županije,  gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić i v. d. župana Krapinsko–zagorske županije Sonja Borovčak potpisali ugovor o realizaciji I. faze sustava integriranog prijevoza putnika i tarifno prijevozničke unije na području Grada Zagreba, Zagrebačke županije i Krapinsko –zagorske županije.
Kako se moglo čuti od župana Stjepana Kožića, današnjim činom počinje prva faza projekta integriranoga tarifnog prijevoza putnika za što su osigurana sredstva u iznosu od milijun i dvije stotine pedeset tisuća kuna. Sredstva su osigurali svi potpisnici ugovora, i to u sljedećem omjeru: Grad Zagreb 60%, Zagrebačka županija 25% i Krapinsko–zagorska županija 15%. Također, za 2013. su osigurana sredstva u iznosu od dva i pol milijuna kuna a, s obzirom na njegovu kompleksnost i značajnu financijsku vrijednost, kraj realizacije cijelog projekta očekuje se 2018. Dogovoreno je i da će Grad Zagreb provoditi sve poslove uz pomoć Povjerenstva za praćenje izrade Projekata u kojemu će sudjelovati po jedan član iz svake županije.
Gospođa Sonja Borovčak izjavila je kako s veseljem potpisuje ovaj ugovor zbog njegovog značenja za njezinu županiju, ali i za Grad Zagreb i Zagrebačku županiju.
Okrećemo novu stranicu u povijesti Zagreba i njegovog okruženja, rekao je gradonačelnik Milan Bandić, napomenuvši kako će se život Zagrepčana i stanovnika okolnih županija uvelike olakšati kada ovaj projekt u potpunosti zaživi. T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code