INFORMACIJSKI CENTAR EU-a U ZAGREBU DIJELI POKLONE

INFORMACIJSKI CENTAR EU-a U ZAGREBU DIJELI POKLONE

28. lipnja, 2013.

dodjela nagrada2

Informacijski centar EU-a kao i Delegacija EU-a službeno prestaju s djelovanjem 30. lipnja 2013. godine, a 1. srpnja svečano će se otvoriti ured Predstavništva Europske komisije i Ured za informiranje Europskog parlamenta. Zadnji dan rada Informacijskog centra EU-a za javnost bit će u subotu, 29. lipnja 2013. Tim povodom, kao i povodom skorog pristupanja Republike Hrvatske u EU, svi posjetitelji Centra će u petak, 28. lipnja i subotu, 29. lipnja dobiti prigodne poklone na adresi  Trg žrtava fašizma 6.  

Informacijski centar EU-a otvoren je u prosincu 2006. godine sa svrhom pružanja informacija o Europskoj uniji i o procesu pristupanja Republike Hrvatske EU-u. Tijekom šest i pol godina postojanja Informacijski centar je posjetilo više od 28 tisuća posjetitelja, a među ostalim rezultatima ističemo: gotovo 3 milijuna posjeta web stranicama Delegacije, više od 3.440 fanova na Facebook EUIC stranici, podijeljeno više od 270.000 publikacija, tiskano više od 20 publikacija na hrvatskom jeziku o EU-u, održano više stotina predavanja o EU-u za učenike i studente diljem države, objavljeno je 60 brojeva elektronskog biltena koji se distribuira na više od 25.000 adresa, odgovoreno na više tisuća direktnih upita građana i, organizirano je više od 900 seminara, radionica, konferencija za medije i mnoštvo svrhovitih događanja.

Organizirane su i tri EU bus turneje kroz tri godine diljem cijele Hrvatsku (kroz više od 20 gradova uz  20 predavanja i 14 izložbi),  četiri multimedijske izložbe „Ja-građanin EU-a“ u Zagrebu, Splitu, Osijeku i Rijeci koje su na interaktivan način posjetiteljima pružile  informacije o njihovim pravima i mogućnostima u EU-u, studijska putovanja u Bruxelles i razne druge lokacije kao i seminari o EU fondovima i posjete projektima za novinare iz cijele zemlje te pobjednike natječaja. Provedene su također i brojne aktivnosti povodom obilježavanja Europskog tjedna, Europskog dana jezika, Europskog tjedna mobilnosti te tematskih europskih godina, tri koncerta Ritam Europe te revija Dani europskog filma.

Također, organizirano je 15 natječaja za razne ciljne grupe, a dodjela nagrada zadnjeg natječaja Delegacije EU-a pod nazivom ‘’Hrvatska – 28. EU članica’’ održana je danas u Informacijskom centru EU-a. Više informacija o pobjednicima natječaja i nagrađenim radovima dostupno je na: http://www.delhrv.ec.europa.eu/?lang=hr

 launch

Pozivamo sve građane da posjete Informacijski centar EU-a u petak, 28. lipnja od 10 do 17.30 sati odnosno u subotu, 29. lipnja od 10 do 13 sati. Očekuju ih EU dar paketi – kao uspomena na povijesni datum pristupanja Hrvatske u EU – 1. srpnja 2013. godine.

Informacijski centar EU-a i Delegacija EU-a zahvalni su svim hrvatskim medijima na dobroj suradnji i praćenju aktivnosti EUIC-a sve ove godine i, čestitaju ulazak Hrvatske u EU!

                                                                                                                             Ivan Raos T

7 komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code