IN MEMORIAM DR. BOŽIDAR ETLINGER

IN MEMORIAM DR. BOŽIDAR ETLINGER

5. travnja, 2013.

DSC 4053

Na Mirogoju je u petak 5.travnja na posljednji počinak ispraćen dr.sc. Božidar Etlinger dugogodišnji član i nekadašnji predsjednik Gradske organizacije Demokratskog centra, te nositelj liste te stranke za Gradsku skupštinu na lokalnim izborima 2009.

Unatoč kiši od doktora Etlingera se oprostilo preko dvije tisuće ljudi. Uz najužu obitelj suprugu Branku, kćerku Martinu, te ostalu tugujuću rodbinu, prijatelje, susjede, stranačke kolege…njihovog Božu, kako su ga zivali na IRB-u, došli su ispratiti brojni njegovi učenici, studenti i kolege znanstvenici.

Dr. Božidar Etlinger rođen je 1946. u Zagrebu, na Trešnjevci. Godine 1970. je diplomirao eksperimentalnu fiziku na zagrebačkom PMF-u, odmah nakon toga dobio je mjesto na Institutu Ruđer Bošković. Doktorirao je 1979. u području fizike poluvodiča. Objavio je preko stotinu znanstvenih i tehničkih publikacija i do posljednjeg dana bio je viši znanstveni suradnik na IRB-u.

U svojem dosadašnjem radu na IRB-u prošao je sve stupnjeve upravljanja od voditelja laboratorija, preko ravnatelja Odjela za istraživanje materijala i elektroniku pa do člana Upravnog vijeća instituta i pomoćnika ravnatelja za gospodarstvo.

Njegovi profesionalni interesi obuhvaćaju fiziku poluvodiča, solarnu energiju, tehnologiju tankog filma te upravljanje u znanosti i tehnologiji.

Preminuo je zbog srčanih problema.

Zbogom doktore! (D. Stjepandić) T

4 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Martina-kcer
  #1 Martina-kcer 15 travnja, 2013, 10:03

  Hvala svima koji ste se dosli oprostiti od mog voljenog Tate.
  I svima koji ga nosite u srcu i mislite na njega.
  – M.E.

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Tatjana
  #2 Tatjana 7 travnja, 2013, 03:20

  Dragi Bozidare, pocivao u miru, u Bozjem krilu.
  Uvijek cemo te nositi u srcu.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code