IMA HLEBA BEZ MOTIKE

IMA HLEBA BEZ MOTIKE

21. kolovoza, 2013.

nema hleba foto

I ove godine vlasnici etno sela “Montenegro” iz Brezana, u Pivi, organizuju takmičenje u odmaranju pod istim sloganom “Ima hleba bez motike“. Svi zainteresovani mogu da se prijave za takmičenje koje će u ovom etno selu biti održano 30. avgusta, a pobednik će dobiti nagradu u iznosu od 200 evra. Na takmičenju mogu učestvovati i predstavnici drugih država.  
“Propozicije su jasne – takmičaru je dozvoljeno da pije vodu i da uzima hranu, ali nije dozvoljeno da ustaje sa mesta odmaranja bez obzira na povod, pa makar to bile i fiziološke potrebe. Takmičar koji izdrži najduže da odmara u hladovini je pobednik”, kazao je vlasnik etno sela Mikonja Blagojević. On je dodao da je za takmičare koji dođu iz inostranstva obezbeđen smeštaj po niskim cenama.  
Pored novčane nagrade, oni koji osvoje prva tri mesta dobiće medalje “Ima hljeba bez motike”, a organizatori planiraju još zanimljivih nagrada, preneli su podgorički mediji.  
“Pozivamo sve politčare, doktore i ostale dokone takmičare da dođu i uzmu pare bez muke”, poručuje Blagojević.  
Prošlogodišnji takmičari pokazali su, međutim, da ovu nagradu uopšte nije lako osvojiti, jer je njih četvoro, nakon 24-ro casovnog lenčarenja, odlučilo da podeli nagradu, pošto se njihovom odmaranju nije nazirao kraj. Nikšićani Gorana Mićović, Ivan Petrušić, Žarko Simović i Podgoričanin Marko Ðurović su prošle godine poneli laskavu titulu najvećih “lezilebovića”.

Izvor: www.tanjug.rs

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code