Josipović položio vijenac i zapalio svijeću ispred spomen ploče na Kapiji

Josipović položio vijenac i zapalio svijeću ispred spomen ploče na Kapiji

10. srpnja, 2013.

ivo josipovic hr 252460525

TUZLA – Predsjednik Hrvatske Ivo Josipović danas je posjetio Tuzlu, gdje ga je dočekao načelnik Općine Tuzla Jasmin Imamović sa svojim saradnicima. – Tuzla je prelijep grad bogate povijesti, vaš načelnik me je upoznao i sa poviješću, znamenitostima, ali i sa gospodarskim mogućnostima. Posebno smo razgovarali o svemu onome što hrvatsko gospodarstvo nudi ne samo Hrvatskoj, nego i susjedima Bosni i Hercegovini – izjavio je predsjednik Hrvatske Ivo Josipović, istakavši da je uvjeren da će njihovo članstvo u Evropskoj uniji profitirati.

Pojasnio je da neće samo Hrvatska profitirati, nego i njihovi susjedi, te će i Tuzla od toga imati puno bolje uvjete, nego što je to imala do sada.
 
Predsjednik Hrvatske sa domaćinima Tuzle se uputio prema centru grada, posjetio je kipove Ismeta Mujezinovića i Meše Selimovića, zatim Gradski park gdje je obišao spomenik Tvrtka I Kotromanića, te originalne starobosanske stećke i plato sa Poveljom Kulina bana.
Predsjednik Josipović položio je vijenac i zapalio svijeću ispred spomen ploče na Kapiji, te odao počast u znak sjećanja na 71 mladog čovjeka ubijenog 25. 05. 1995. godine.
 
Nastavak šetnje je bio prema Sonom trgu i Trgu slobode, te je obišao i lokaciju nekadašnje katoličke crkve – budućeg Hrvatskog kulturnog centra u izgradnji.
 
Hrvatski predsjednik će obići još Katolički školski centar u Tuzli, gdje će se susresti sa Hrvatima iz Tuzlanskog kantona, a zatim će svoju posjetu Tuzli završiti večerašnjim potpisivanjem aneksa Sporazuma o suradnji između Sveučilišta u Zagrebu i Univerziteta u Tuzli.

1 Comment so far

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code