ILGA KONFERENCIJA U ZAGREBU

ILGA KONFERENCIJA U ZAGREBU

29. srpnja, 2013.

kontra-iskorak-sastanak

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić primio je u ponedjeljak 29.srpnja u Gradskoj upravi predstavnike udruga Kontra i Iskorak koji su ga informirali o organizaciji ILGA Europe konferencije. Konferencija se svake godine organizira u drugoj zemlji (zadnja je bila u Dublinu), a za ovogodišnju je, na konferenciji u Torinu 2011. odabran Zagreb, istaknula je koordinatorica Lezbijske grupe Kontra i članica izvršnog odbora ILGA Europe Sanja Juras.

Grad Zagreb će biti pokrovitelj Konferencije, koja će se u hotelu Sheraton održati od 23. do 27. listopada, a gradonačelnik je obećao logističku i drugu potporu, ističući da se Zagreb pokazuje kao grad istinske tolerancije, kao siguran i gostoljubiv grad.

Na Konferenciji, naglašeno je, očekuje se oko 300-tinjak sudionika iz 45 europskih zemalja, pa je on ujedno i prigoda za dodatnu turističku promidžbu Zagreba i Hrvatske. U tom smislu direktorica Turističke zajednice Grada Zagreba Amelia Tomašević, koja je također sudjelovala na današnjem sastanku, potvrdila je angažman i svesrdnu pomoć TZ Grada Zagreba.

Sastanku su  prisustvovali i Edo Bulić iz udruge Iskorak, Nela Pamuković iz udruge Kontra, te pročelnik Ureda gradonačelnika Miro Laco i savjetnik gradonačelnika Zdravko Čokić. T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code