IGRALIŠTE ZA DJECU S POSEBNIM POTREBAMA U DONJOJ DUBRAVI

IGRALIŠTE ZA DJECU S POSEBNIM POTREBAMA U DONJOJ DUBRAVI

13. ožujka, 2012.

zgsjenicajpg

Gradska četvrt Donja Dubrava najviše novca izdvaja za uređenje cesta te za obnovu dječjih igrališta i područja oko škola. Zdravko Žvorc, predsjednik Vijeća gradske četvrti, istaknuo je neke najvažnije projekte iz Plana malih komunalnih akcija za 2012. godinu. Kako bi Donja Dubrava imala uređena dječja igrališta, vijećnici četvrti su odlučili obnoviti neka igrališta i nadopuniti ih novim spravama.

– U Novom Retkovcu će Vijeće izdvojiti skoro milijun kuna za uređenje dječjeg igrališta. Također, planiramo i postaviti nove moderne sprave za djecu s posebnim potrebama. Na to smo posebno ponosni i mislim da smo prvi u gradu – kazao je Žvorc.
Što se, pak, izgradnje nogostupa tiče, problem je što su neke ulice preuske i teško je na njima išta raditi. Zato će se izgraditi onoliko koliko će biti moguće.
– U VII. Retkovcu ćemo napraviti nogostup no problem je taj što je ulica uska i nije izgrađena za takve pothvate. Napravit ćemo koliko će biti moguće – kazao je Žvorc.
Mnoge ulice u Donjoj Dubravi imaju problema s dotrajalim cjevovodom. Rekonstrukcija 400 metara cjevovoda se stoga planira u Meraškoj ulic,i no najprije se mora napraviti Projektna dokumenatcija za što će se izdvojiti 70 tisuća kuna. Cjevovod će se, pak, graditi u Okučanskoj ulici za što će se izdvojiti oko 231 tisuća kuna. Programom održavanja objekata i komunalne infrastrukture za 2012. godinu obuhvaćene su pak neke ulice koje nisu bile prioriti četvrti.
– Oni su uvrstili neke ulice koje po nama ne bi bile prioritet. Postoji mnogo više ulica koje imaju veće potrebe – kazao je Žvorc.
Žvorc se stoga nada da će vijećnici dobiti dovoljno vremena da rasprave program i eventualno iskažu svoje primjedbe na dobrobit stanara Donje Dubrave.
Izvor: Zagrebancija.com T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code