OTVORENA IZLOŽBA O STEPINCU

OTVORENA IZLOŽBA O STEPINCU

9. veljače, 2013.

stepinac3

U Nadbiskupijskome pastoralnom institutu otvorena je izložba ‘Stepinčevim stazama po svetoj zemlji’. Izložbu su organizirali Nadbiskupijski vrhovni stol, Postolatura kauze za proglašenje svetim bl. Alojzija Stepinca i Glas Koncila. Izložba je otvorena do 28. ožujka

Otvarajući izložbu zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić naglasio je kako nam bl. Alojzije Stepinac i danas može puno toga reći i naglasio važnost okupljanja oko križa i Stepinca.

Sama izložba je organizirana na uspomenu na hrvatsko hodočašće u Svetu zemlju koje je 1937. godine organizirao tadašnji zagrebački nadbiskup Alojzije Stepinac u povodu 1900. godišnjice Kristove muke i smrti.

Izložba broji 84 fotografija i predmeta te osobni predmeti koje je nosio bl. Stepinac. Veliki dio ove izložbe su fotografije Ljudevita Griesbacha, a većina predmeta dolazi iz zbirke Josipa Andrić. Autor izložbe Claude Grbeša naglašava kako je glavni eksponat ove izložbe križ koji je bl. Alojzije Stepinac donio iz Svete zemlje.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić istaknuo je kako je ova izložba simbol nikad prekinute veze između Hrvatske, Svete Stolice i Svete zemlje. Povodom blagdana Alojzija Stepinca 10. veljaće, najavio je kako će se raspisati natječaj za izradu idejnog rješenja crkve bl. Alojzija Stepinca na Trnjanskoj Savici u Zagrebu. T

5 komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code