I TUĐMAN JE KRIV ZA DANAŠNJU SITUACIJU

I TUĐMAN JE KRIV ZA DANAŠNJU SITUACIJU

21. travnja, 2014.

 

 

5 Custom

Znao je za sav lopovluk počinjen u Hrvatskoj

 

Napisao: Mirko Omrčen

Rezultat ideje o odabranim pojedincima, odnosno obiteljima koje će upravljati kompletnim životom zemlje je da je naša zemlja danas umrežena u strukturu mafije i organiziranog kriminala.

Ta ideja omogućila je da organizirana grupacija međusobno povezanih pojedinaca, koji imaju svoju strategiju, sredstva i izvršitelje, utječu na političke, financijske i ekonomske događaje u cijeloj našoj zajednici, da praktički odlučuju o svemu.

Rezultat te bolesne ideje je da je došlo do enormne pljačke i bogaćenja tih organiziranih struktura i velike njihove moći, a zemlju dovelo na rub bankrota, ogromnog zaostajanja i siromaštva.

Umjesto obećavane zemlje blagostanja, sreće i dobra za sve ostvareno je društvo nesreće, društvo u kojem caruje očevidno zlo i za tu ideju danas se može ustvrditi kako je to bio i jest “projekt zla.“

U projekt zla registrirani su odabranici. Tvrdi se, u početku u uski krug

 1.       Iz grupe ratnih profitera i trgovaca oružjem
 2.       Iz HDZ-a ali i iz redova drugih stranaka
 3.       Iz bankarskog sektora – to su osobe koje su kreditima pomagale pripadnike stranke na vlasti ili odabrane tajkune
 4.       Iz gospodarskog sektora
 5.       Iz sektora tajnih službi

Poslije se dogodila prava ekspanzija ostalih hrvatskih oligarha u osvajanje hrvatskog financijskog i gospodarskog prostora koji su sveukupno gledajući zauzeli ključne pozicije. Naime, dolaskom SDP-a na vlast 2000. godine projekt zla – da zajednica bude postavljena od uske grupe ljudi, koji su uzurpirali smisao zajednice, nije obustavljen.

Koncepcija osvajanja bogatstva i vlasti još više je uzela maha, proširila se i usavršila. Mafijaški klanovi su se razgranali, zlo u Hrvatskoj se umnožilo.

ULOGA UDBE I KOS-a

U projektu zla osobito je velika uloga tajnih službi iz bivšeg komunističkog sustava. Tvrdi se kako je njihova uloga i u današnjoj politici i društvu velika, odlučujuća.

Pod tajnim službama u prvom redu se govori i misli na pripadnike UDBE i KOS-a koji su infiltrirani u današnju politiku i društvo. Hrvatske tajne službe u bivšoj državi bile su pod kontrolom njezine središnjice – SDB ( službe državne bezbjednosti, bivše OZNA-e koja je u sastavu imala i vojnu komponentu- KOS ili Kontraobavještajnu službu). One su danas strukture kontrole u našoj zemlji.

Nalaze se u pozadini donošenja svih političkih odluka i to od osamostaljenja države, preko Domovinskog rata pa sve do danas.

Kao i u bivšoj državi oni su i danas gospodari života i smrti svim oponentima i svih političkih protivnika.

Upravljaju financijama naročito u međunarodnim transakcijama koristeći inozemna predstavništva domaćih tvrtki kao svoje ekspoziture.

Akumulirali su ogromni kapital u vrijeme domovinskog rata švercom nafte, oružja i droge i investirali ga  u nekretnine i u preuzimanje tvrtki u pretvorbi. Tvrdi se da je velik dio novca završio na tajnim računima u inozemstvu ali i u bankarskom sektoru u Hrvatskoj kako bi se preuzela kontrola nad financijskim institucijama kao snažnim mehanizmom kontrole društva, političarima i vlasti, bez obzira na njezin predznak. Moć tajnih službi ( UDBA-e) danas se nalazi i u jakom marketingu te umreženosti s državnim institucijama. One drmaju i discipliniraju Vladu, Sabor i sve mehanizme vlasti.

MREŽA OČEVA I SINOVA

Danas razdijeljeni u klanove svoje članove ne ostavljaju na cjedilu. Mreža je uvijek sigurna podrška u slučaju potrebe pomoći. Navodi se primjer Ognjena Krajačića. Ognjen je sin Titove desne ruke i prvog načelnika zloglasne OZNE pokojnog Ivana Steve Krajačića koji je bio i dugogodišnji suradnik sovjetskog NKUD-a. Njegov čovjek je Josip Manolić, spiritus muovens svih tajnih službi u Tuđmanovoj Hrvatskoj. Ognjen je povezan sa mnogim aferama i kad ostaje bez svojih pozicija u pomoć mu pritječe “mreža.“ Zapošljava ga Ivica Todorić čiji je otac Ante Todorić radio za Ivana Stevu Krajačića dok je ovaj bio šef OZNA-e.

Ključni čovjek iz OZNA-e bio je njezin zapovjednik Stjepan Mikša, dok je zapovjednik KNOJ-a, službe pod kontrolom KOS-a, bio Irinej Luković. Tih ljudi danas nema u politici niti ih je bilo u hrvatskom tranzicijskom razdoblju, ali su zato bili aktivni njihovi sinovi: Branko Mikša i Franjo Luković, danas obojica pripadnici klana Franje Gregurića.

Osobito je Franjo Luković vrstan kriminalac. Tvrdi se da je hrvatsku državu sustavno pljačkao preko Zagrebačke banke. Navodi se jedan primjer: Prema informacijama iz Zagrebačke banke Luković je 1994. godine dogovorio naplatu potraživanja banke u iznosu od 226 milijardi HRD-a s bratom Slobodana Miloševića- Berislavom Miloševićem. Naplata je dogovorena uz uvjet plaćanja provizije Miloševićevima, a isplata je realizirana preko BANQUE FRANCO YUGOSLAVE, čiji je osnivač bila upravo Zagrebačka banka i srpski partneri. Ta sredstva nisu nigdje proknjižena u banci, a navodi se kako je kompletan iznos završio na Lukovićevom računu u Parizu.

OVO ZLO JE TUĐMANOVO NASLJEĐE

Povodom posljednjih natpisa, a vezano upravo uz pljačku i organizirani kriminal aktera projekta zla, zaprimio sam mnogo pisama i komentara sličnog sadržaja. Dužan sam prenijeti ta razmišljanja.

Evo jednog komentara u kojem je srž i svih ostalih: “Sav lopovluk koji je počinjen u Hrvatskoj nije mogao ići bez znanja pokojnog predsjednika Tuđmana. Morao je znati i njegova odgovornost je velika. On je bio prvi čovjek u državi gdje je Predsjednik države vedrio i oblačio. Njega se sve pitalo. Lopovluka je bilo i poslije njegove smrti, ali to ga ne amnestira od njegovih grijeha. Odgovoran je za zlo koje danas vlada u RH jer to je njegovo naslijeđe.“

Hrvatska nacija i hrvatsko društvo su unesrećeni. Unesrećilo ih je zlo koje je po sebi uvijek protivno dobru i sreći.

Zlo svoj naum unesrećivanja ostvaruje kroz one koji pristaju uz njega. Ali, ni oni nisu izuzeti od unesrećivanja, jer i njih unesrećuje zlo koje se nastanilo u njima. Učinilo ih je zarobljenicima, jer izbor između dobra i zla nije drugo do li napredovanje u slobodi i savršenosti, ako se odlučimo za dobro, odnosno malodušje i griješenje, jedna opća zarobljenost ako se odlučimo na zlo.

ISTINA OSLOBAĐA

Zlo u Hrvatskoj je očevidno i stoga ne treba maštati i stvarati predodžbu o dobru, nego se boriti da bi se tog zla oslobodili i tako ostvarili dobro i sreću. Potrebna je hrabra i odlučna borba. Prije svega potrebna je odluka za činiti dobro i za služenje dobru i pravednosti, jer upravo u tome se očituje sloboda. Što čovjet više to čini to je slobodniji. Opredijeljenost za zlo izbor je neposlušnosti. To je zlouporaba slobode, koja vodi u ropstvo grijeha.

Istina također oslobađa. Stoga širi, govori i piši istinu i ne boj se (Psalam 118,6).

Šutnja znači i strah, time i neprekidnu stalnu i uvijek ponavljanu muku. U toj muci žive svi oni koji ne poznaju Boga i ne priznaju Isusa kao svog Spasitelja. Tko se prepusti strahu taj nema vlasti nad sobom, nema samokontrole, jer su njegove reakcije pod kontrolom zla-neprijatelja, koji nas strahom zarobljava, veže i postaje naš Bog (gospodar).

UDBAŠI SU KORIJEN ZLA

Rado Pejić korijene zla vidi i u činjenici da se uspostavom hrvatske države tranzicija nije dogodila. Da time nikada nije bilo stvarne demokracije i višestranačja. Vidi se dalje u činjenici da komunistička nomenklatura, koja je prije stvaranja države, bila na vlasti, nikada nije pretrpjela stvarni politički poraz, već da i dalje vladaju u reformiranom obliku. On za današnju vlast (HDZSDP) tvrdi da nije rezultat slobodnih i demokratskih izbora nego proizvod manipulacija koji je postignut novcima pokradenim na početku tranzicije 90-tih godina. Po njemu, ali i po drugima, stoga je nužno očišćenje hrvatskog društva od zla i zločinaca. Nužno je donijeti i provesti lustracijski zakon kojim bi se eliminirao utjecaj iz tajnih službi u institucijama vlasti RH, a koje su inkubator korupcije i organiziranog kriminala i sveg zla u našoj zemlji.

Te strukture danas su izvan i iznad svih zakona i svega života naše zajednice. Ne polažu račune nikome osim svojim članovima. Sve institucije države u službi su tih struktura zla i pomoću njih te strukture provode svoju politiku u vlastitu korist. Državu su razorili, a daljnji cilj im je razoriti sve vrijednosti, osobiti kršćanske. Te sile zla uperene su protiv običnog čovjeka. Treba im se oduprijeti zajedničkim snagama.

Zbog čega u RH do danas nije donesen i proveden lustracijski zakon i kako prijeko potrebnu lustraciju provesti u Hrvatskoj opisano je podrobno u tekstu: Iluzorna priča.

Jasno je da sadašnja vlast neće pokrenuti takvu inicijativu, jer da je imala namjeru već bi je i pokrenula.

No jasno je da to neće učiniti niti nova snaga Tomica Karamarko i njegov HDZ, jer niti on nije pokrenuo niti jednu jedinu inicijativu za možebitnim donošenjem i provođenjem lustracijskog zakona kojim bi se eliminirao utjecaj zla.

To govori samo jedno, a to je da ako netko, tko je u politici aktivan već desetke godina, a niti jednom ne pokrene inicijativu za očišćenje društva od zločinaca i zla, onda je i sam projekt zla, jer ga time štiti.T

 

12 komentara

Uskoči u raspravu
 1. gladan hrvat
  #1 gladan hrvat 24 travnja, 2014, 17:29

  do 1995.g. praktički nije bilo lopovluka ili je bio vrlo mali. počeli su krasti i zauzimati vlasničke pozicije nakon oluje.

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. hlebinac
  #2 hlebinac 24 travnja, 2014, 11:22

  a sta je ono sa “zelenim ugovorom”koji su gardisti MORALI potpisati da bi usli u gardijske brigade? Tko je izigrao nase hrabre junake? Kako to da se za to nije prije culo? Nije li crvena banda I tada bila na vlasti? E nema toga koga sotonina partija nije zajebala!!! Zato u ruke krunicu i glogov kolac jedino tako cemo se zloduha i njegovih bijednih slugu rijesiti.

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. Istran
  #3 Istran 23 travnja, 2014, 13:59

  Žao mi je što se ovaj portal srozava komentarima ovakve nekvalitete. Pa ljudi moji, F. Tuđman je mrtav već 15 godina. Kako je to tobože obogatio druge, a nije sebe? Sjetimo se (slučaj Levaj), razapeli su mu ženu jer je u banci imala “ogromnih” 250.000 DEM. Činjenice govore jasno. Najveće su pljačke nastale od njegove smrti (i ranije bolesti) na dalje. U desetomilijunskim euro iznosima. AMEN

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. Guest
  #4 Guest 22 travnja, 2014, 19:12

  Tuđman je korišten kao mrijoneta a da nije bio svjesta on a niti oni koji su mislili da rukovode .

  Odgovorite na ovaj komentar
 5. Agron
  #6 Agron 22 travnja, 2014, 14:59

  Poput u pravnom nadmetanju s izmišljotinama, kad Čedo Prdanović obesmisli i ono što ti oči vide, tako i u politici lopvske skutonoše nama podvaljuju svoje petljanije o Tuđmanu. Pa, zar Tuđman nije dospio u Beograd u veljači 1945? Zar Tuđman u Beogradu nije bio jedan od glavnih utemeljitelja OZN-e, iz koje se je okotio pakleni par blizanaca UDB-a i KOS? Zar Tuđman nije došao i do Bleiburga i bio jedan od narednika uništavanja nositelja hrvatske državnosti? Zar Tuđman nije gore rušio i okrvavio Bosnu od bilokojeg osvajača u prošlosti. Zar ste zaboravili da će u idućem mjesecu, svibnju, konačna presuda ‘Sekretarima skojevske Herceg-Bosne’ donijeti i tešku osudu Tuđmanove povijesne i kobne uloge u zapetljavanu situacije koju j čistu i neporočnu stvorila volja našeg naroda i u Hrvatskoj i u Bosni? Ako nemaš pameti, šta bi s tvojim kućnjim odgojem, prosjače jedan jadni?!

  Odgovorite na ovaj komentar
 6. Akademik
  #7 Akademik 22 travnja, 2014, 06:51

  Ima tu nešto i istine,ali pretjeruješ,čovječe. Tuđman je jedan od najvećih Hrvata svekolike hrvatsjke povijesti.Kao čovjek imao je mana i grijeha,ali kao državnik je nešto drugo.Capisci, amico!

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code