HUMANITARNA VEČERA KUHARA BEZ GRANICA

HUMANITARNA VEČERA KUHARA BEZ GRANICA

30. rujna, 2014.

im.ashx

U restoranu Gallo u ponedjeljak 29. rujna održana je humanitarna večera u organizaciji Udruge Renato – kuhari bez granica, a pod pokroviteljstvom predsjednika RH Ive Josipovića. Osnivaču Udruge, akademiku kulinarstva i World Master Chefu Branku Ognjenoviću pridružila su se brojna poznata imena iz svijeta kulinarstva, predvođeni istaknutim njemačkim kuharom i nositeljem dviju Michelinovih zvjezdica Johannom Laferom, koji su za ovu prigodu pripremili brojne specijalitete. Kuhari iz cijeloga svijeta djelovat će u udruzi s osnovnim ciljem – omogućiti svoj djeci ultrazvuk srca, a ponajprije onima slabijeg imovinskog stanja, kako bi se još u ranoj fazi i na vrijeme ustanovilo postoji li urođena srčana mana te kako bi potaknuli roditelje da na vrijeme reagiraju i omoguće ultrazvuk srca svojoj djeci.

Na humanitarnoj večeri bili su nazočni brojni uzvanici iz gospodarskog, političkog i kulturnog života – izaslanik predsjednika Izet Aganović, gradonačelnik Milan Bandić i njegovi gosti iz Njemačke na čelu s gradonačelnikom Mainza Michaelom Eblingom, ministar turizma Darko Lorencin, Čedo Prodanović, Jadranka Sloković, Anica i Robert Kovač, Sandra Bagarić i Darko Domitrović koji su i nastupili u glazbenom dijelu programa te mnogi drugi.

Za osnivača Udruge Branka Ognjenovića ova je večer imala i iznimno emotivno značenje, s obzirom da je udrugu osnovao u spomen na sina Renata, kojega je prerano izgubio upravo zbog srčane mane. I baš kao što je i sam rekao:

 – Ako svojim radom u ovoj udruzi spasimo samo jedno dijete, učinili smo puno!

Sinoćnja večera nije samo obilježila početak rada Udruge, već su na njoj prikupljena i prva novčana sredstva kojima će se moći platiti ultrazvuk srca djeci kojoj je potrebna pomoć Udruge.

Svatko tko želi da njegovo dijete napravi ultrazvuk srca, može se javiti u Udrugu za pomoć, a Udruga će svojim djelovanjem omogućiti da se isti izvrši u najkraćem mogućem roku. Ultrazvuk srca je pregled na koji se putem javnog zdravstva čeka i po nekoliko mjeseci, a u privatnoj praksi moguće ga je napraviti u roku od nekoliko dana uz naknadu od 500 kn. Preko Udruge UZV srca napravio bi se besplatno, odnosno Udruga će snositi troškove pregleda. T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code