HSP ZA STANJE U HŽ-u TRAŽI SMJENU  RESORNOG MINISTRA

HSP ZA STANJE U HŽ-u TRAŽI SMJENU RESORNOG MINISTRA

18. prosinca, 2012.

 hajdasdoncic-051012nejamarkiceviccropix

Povodom sudara vlakova kod Lepavine te nemilog događaja u Hrvatskom Leskovcu kada je grupa nezadovoljnih putnika 13.12.2012. prekinula promet na međunarodnoj pruzi Zagreb-Rijeka, pozivamo Vladu da se ozbiljno pozabavi željezničkim sustavom u Republici Hrvatskoj jer on iz dana u dan postaje sve opasniji.

Postavlja se pitanje kako to da u 21. stoljeću, na moderniziranoj pruzi može prometovati vlak za prijevoz putnika bez sredstava sporazumijevanja i bez elementarnih sigurnosnih uređaja.

Umjesto da na čelne pozicije društava nastalih od bivših Hrvatskih željeznica postavlja stručne i odgovorne ljude, Vlada postavlja poltrone koji izvršavaju tko zna čije naloge, a oni pak na niže pozicije rukovođenja postavljaju također “podobne“ po tko zna kojoj osnovi. Tako se cjelokupna vertikala formira od nestručnih osoba što željeznički sustav ne podnosi.

S druge pak strane, u javnosti priznati stručnjaci za željeznička vozila, u takvom sustavu ne mogu dobiti niti radno mjesto šefa odjela samo zato što to nije „po volji“ nekom od podobnih, te zbog toga što jasno iznose svoje stavove.

U zimskim uvjetima teškoće u željezničkom prometu su očekivane. Međutim, ovo što se događa proteklih dana sa željezničkim sustavom u našoj zemlji prevršilo je svaku mjeru i dovelo do toga da revoltirani građani uzmu stvar u svoje ruke  te zapriječe promet na jednoj od glavnih pruga u Hrvatskoj jer su ostavljeni nadomak Zagrebu koji je bio odredište njihovog putovanja, zbog navodnog završetka radnog vremena strojovođe.

Za ovakvo stanje u HŽ-u tražimo odgovornost resornog ministra!

                                                                                  Povjerenstvo HSP-a za promet

7 komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code