HSP: STANIMIROVIĆU U HRVATSKOJ NIJE BIO GRAĐANSKI RAT NEGO OBRANA OD SRPSKE AGRESIJE

HSP: STANIMIROVIĆU U HRVATSKOJ NIJE BIO GRAĐANSKI RAT NEGO OBRANA OD SRPSKE AGRESIJE

15. lipnja, 2013.

daniel srb HSP

 Vojislav  Stanimirović, predsjednik SDSS-a, u razgovoru za Večernje novosti  na pitanje novinara kojim se implicira da postoje udžbenici povijesti namijenjeni “srpskim đacima” u školama u Hrvatskoj, izjavio je:

“Naša deca uče po hrvatskim nastavnim programima, ali mi imamo naše udžbenike i izučavamo noviju istoriju na naš način, drugačiji nego u hrvatskim knjigama. Izostavili smo poglavlje o ‘Domovinskom ratu’  jer i dalje smatramo da je to bio građanski rat”. (Izvor: Večernji list; Politika Plus; Dnevno.hrHRsvijet.net)

Na istu izjavu g. Stanimirovića reagiralo je i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa, te izrazilo zabrinutost i ustvrdilo da isto ne odgovara činjenicama kada su u pitanju udžbenici u hrvatskim školama.

Pri tome iz Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa uopće ne negiraju Stanimirovićeve stavove o “građanskom ratu”, što nas u Hrvatskoj stranci prava (HSP-u) veoma iznenađuje i zabrinjava.

Postavlja se pitanje do kada će g. Stanimirović i njegova stranka SDSS, koja ima tri zastupnika u Hrvatskom saboru, iskrivljavati povijesne činjenice novije hrvatske povijesti i na različite načine tumačiti Deklaraciju o Domovinskom ratu, kojom je utvrđeno da je Republika Hrvatska vodila pravedan i legitiman, obrambeni i osloboditeljski, a ne agresivni i osvajački rat prema bilo kome, u kojem je branila svoj teritorij od velikosrpske agresije unutar međunarodno priznatih granica?

Tražimo od ministra znanosti, obrazovanja i športa Željka Jovanovića da inspekcijskim nadzorom utvrdi navode iz intervjua predsjednika SDSS-a g. Stanimirovića i o svemu izvijesti hrvatsku javnost.

Nas u HSP-u ove izjave, kada su u pitanju SDSS i g. Stanimirović osobno, ne iznenađuju, ali zabrinjava nas i iznenađuje mlaka i gotovo nikakva reakcija hrvatske države i njenih institucija, prije svega Vlade Rebulike Hrvatske i Predsjednika Republike Hrvatske, za koje smatramo da se moraju očitovati po ovome pitanju.

Hrvatska stranka prava
Daniel Srb, predsjednik T

 

1 Comment so far

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code