HČSP: MI SMO STOŽERNI PRAVAŠI

HČSP: MI SMO STOŽERNI PRAVAŠI

8. ožujka, 2013.

Miljak-DSC05312

Kako imamo ne samo poplavu pravaških stranaka, nego je najnovija moda u tomu da se sve stranke pretenciozno nazivaju  stožernim pravaškim strankama, osim HČSP-a, pa smo se stoga odlučili proglasiti jedinom stožernom pravaškom strankom. Ako takva treba postojati, onda HČSP na to  ima ekskluzivno pravo. Što određuje stožernu pravašku stranku.

Većina „stožernih“ pravaša ne zna da je HČSP još 1895. godine utemeljio Otac Domovine dr. Ante Starčević i da je umro kao predsjednik Čiste stranke prava. Još manje ih zna da je pravaški put završen 1929. diktaturom kralja Aleksandra prvog i posljednjeg, završen pod okriljem Frankovaca HČSP-a ili HSP-a, što je ime koje je 1919. uzela Čista stranka prava, jer je prvotni HSP Frana Folnegovića nestao sa scene i ugasio se. Iz HČSP-a je nastao i Ustaški pokret kao revolucionarni oblik pravaštva i Nezavisna Država Hrvatska. Dr. Ante Pavelić, kasnije Poglavnik, je bio tajnik HČSP-a – odnosno HSP-a kako se tada zvao.

Ovime se ne može pohvaliti niti jedna „stožerna“ pravaška stranka, a neke se i srame toga povijesnoga naslijeđa iako nije njihovo, valjda ga se zbog toga i srame. Te „stožerne“ pravaške stranke ne primjenjuju niti jednu maksimu Oca Domovine, što se najbolje manifestira u borbama za fotelje pod svaku cijenu. Uz povijesno naslijeđe, za stožernu pravašku stranku je najvažnije držati se bezuvjetno  svetih pravaških načela Oca Domovine i to je danas najvažniji kriterij, a ne broj vijećničkih fotelja zasluženih trgovanjem i zatomljivanjem pravaškoga nauka.

Oca Domovine je Hrvatima poslala sama Božja providnost, on je sve rekao, sve objasnio i nakon dugih stoljeća Hrvatima pokazao put iz robstva. Njegova misao se ne može ostvariti na način kojim se to do sada pokušavalo, i Hrvati se jasno rekli što misle o tomu. HČSP zbog svoje dosljednosti i nepokolebljivog svjedočenja pravaške misli iz dana u dan sve više jača, na svim područjima Hrvatske i Bosne i Hercegovine za koju je Starčević govorio da prije Bosna  može bez Hrvatske nego Hrvatska bez Bosne, bio je u pravu kao i u svemu i njemu se ne smije proturječiti, bez obzira na trenutne trendove.

HČSP se ne srami svojih velikana i nikada neće izdati njihove kosti i ideje koje su nam ostavili u naslijeđe. Držimo se maksime Oca Domovine da izvan povijesti i izvan života ne priznajemo nikakav drugi temelj za državu i politiku. Sve drugo je smatrao pokušajima, a najbolji dokaz je ova država koja kao pokušaj skončava pred našim očima, jer nije građena na povijesnom sigurnu temelju, nego na lažnom ZAVNOH-aškom.

U Zagrebu, 07. ožujka 2013.

Josip Miljak, prdsjednik T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code