HRVATSKI SAN NIJE USPIO

HRVATSKI SAN NIJE USPIO

4. kolovoza, 2013.

 

stipe-petrina

Stipe Petrina načelnik Općine Primošten za portal Tjedno

 

Razgovarao:Saša Radović

Vijest o ukidanju ulice Franje Tuđmana  odjeknula je u svim medijima. No, začuđujuće je da se podatak o Stipi Petrini kao o prvom i jedinom načelniku općine – volonteru – praktično ne spominje! Od masno plaćenih 428 načelnika općina u Hrvatskoj, jedini Petrina i njegovih 11 vijećnika ne primaju mjesečne naknade. Od njihove uštede, Općina Primošten izgradila je zgradu za javne potrebe od 2100 m2.

Bilo bi interesantno izračunati koliko bi Republika Hrvatska uštedjela kad bi gomila župana, gradonačelnika, načelnika, zastupnika, vijećnika, savjetnika i tisuća političkih parazita – radili volonterski?

Gospodine Petrina, zašto ste promijenili ime ulice dr. Franje Tuđmana?

-Ulici smo promijenili ime u prvom redu, jer je ta ulica nezakonito i mimo procedure i dobila ime Franje Tuđmana. Naime 2001. godine  HDZ nije imao ništa ponuditi građanima za lokalne izbore već im je ponudio naziv ulice svojega pokrovitelja i  osnivača.

Drugi razlog je to što ja osobno, a vidjeli ste i svi vijećnici osim dva vijećnika iz HDZ-a koji su glasovali protiv odluke o promjeni imena i jedan iz HNS koji je bi suzdržan – smatramo da je Franjo Tuđman doslovno opljačkao Hrvatsku , „svojim „ modelom privatizacije i vođenjem politike koja je po nama čitavo vrijeme bila usmjerena protiv interesa Hrvatske tako i protiv interesa hrvatskog naroda u cjelini. Dakle po nama Franjo Tuđman nije, kako ga vole prikazivati „otac domovine „ već je on „očuh domovine“. Iz tih razloga ne zaslužuje da ima ulicu u Primoštenu.

Ima tu još puno razloga ali dva gore navedena su bila temelj za donošenje odluke o promjeni imena. 

 

Kako se danas zove ta ulica?

-Danas se ta ulica zove kao i prije “MALA RADUČA” , što je toponim tog dijela Primoštena i svakome je prihvatljiv.

Zbog tog  poteza  doživjeli  ste  pravi  medijski  linč. Je li promjena imena ulice bio „zločinački čin“ Stipe Petrine ili odluka Općine Primošten?

-Pa , nisam baš „doživio pravi medijski linč“ istina on je uslijedio od dijela javnosti, manjeg dijela,  ali treba naglasiti da smo dobili izuzetno veliku potporu za ono što smo napravili.

Točno je da sam ja predložio tu točku dopunjenog dnevnog reda, a vijeće ju je prihvatilo, apsolutno bez ikakve rasprave. Čitateljima ostavljam da  odluče , tko je ustvari krivac za , kako kažete „zločinački čin“. 

 

23 IZGUBLJENE GODINE

 

„Ubij glasnika koji donosi lošu vijest“ temelj je medijskih progona u Hrvatskoj. Kako ovo komentirate?

-Hrvatska je 1990. godine imala povijesnu šansu da postane zemlja na ponos u prvom redu sebi, dakle Hrvatima, kao i svim građanima koji u njoj žive, a potom da bude na ponos čitavoj Europi i svijetu. Ta šansa je zauvijek izgubljena. Namjerno, jer su je vodili doslovno svi oni koji su Hrvatsku mrzili i nisu je željeli. Tako je do danas. Hrvatsku vode lobiji koji rade na štetu Hrvatske i njenih građana, bez obzira na ideološki predznak. Sve vlade i predsjednici od 1990. godine do danas radili su na tome da se Hrvatska zatre, da se kolonizira na najgori mogući način. Svi su oni isti, nema nevinih. Ne treba zaboraviti da je HDZ i Tuđman 1990.  dobio Hrvatsku 1/1, a pitam vas kakvu ju je ostavio? Danas je to 1/200 gdje 200 predstavlja broj obitelji kojima je ostavljena Hrvatska.

Uz svu Vlast do sada, najveći su krivci i hrvatski građani koji su dozvolili da se ovako sa njima manipulira, da ih se pljačka a oni tome još i ushičeno plješću. Žalosna svijest  jednog naroda u cijelini! Dakle da zaključim, danas 23 godine poslije osamostaljenja, evidentno je da “Hrvatski san”, nije uspio. To je činjenica koju ne mogu promjeniti ni “Tuđmanovi čuvari revolucije”.

Svi koji danas svjedoče istinu o 23 IZGUBLJENE GODINE, predstavljaju “neprijatelje” , “čuvarima Tuđmanove revolucije “. I zato ih treba na sve moguće načine ušutkati. Samo “ubijanjem loših vjesti  glasnika” situacije se ne mijenja na bolje , dapače ona ide svakog dana na gore.

UMIROVLJENI BRANITELJ

Po mojim saznanjima, Vi ste jedini načelnik općine u Hrvatskoj, volonter, koji ne prima načelničku plaću. Od čega živite?

-Ja živim od braniteljske mirovine, i dobrog sam imovnog stanja, dajemo u najam jedan lokal, uz koji se na svaki način pokušavaju nakalemiti afere. Uz to većinu svega što moja obitelj pojede, proizvedemo sami . Prije nego sam „došao“ u Općinu osim kruha, pašte i riže, moja obitelj je sve proizvodila sama. Volimo raditi i imamo dosta zemlje. Uz to smo skromna obitelj.

U 12  godina Vašeg „načelnikovanja“ , koliko ste novca Vi i Vaši vijećnici uštedjeli  Primoštenu i na što je taj novac potrošen?

-Od daleke 2001. godine do danas u općini Primošten NITKO, ovo NITKO ZAPAMTITE, bez obzira kojoj stranci pripadao, NIJE DOBIO NI LIPE za obavljanje svoje političke funkcije. NI LIPE! Taj novac je potrošen na jednu zgradu simboličkog naziva „TRN“ u kojoj se nalazi dječji vrtić, knjižnica, uredi općine i komunalnog poduzeća i drugi sadržaju površine 2100 m2 . Ta zgrada je za nas SVIH, simbol „Volonterskog rada u politici „.

 

Našao sam podatak da ste prije izbora kovertirali povlačenje – ako ne dobijete barem 60% glasova birača. Je li to istina?

-To nije istina, kovertirao sam ostavku ako ne dobijem 70% glasova svojih sumještana.

Nedavno mi je prijatelj prigovorio da smo mi, dragovoljci i branitelji, krivi za stvaranje crne današnjice Hrvatske. Oružjem smo izborili državu-mafiju koja je danas osiromašena i opljačkana. Slažete li se s tom konstatacijom?

-Naravno , apsolutno se slažem!

Pitam ja danas sve DRAGOVOLJCE, po čemu se razlikuje „ČETNIK HRVATSKE NACIONALNOSTI“ koji nas pljačka u cjelini od „ČETNIKA SRPSKE NACIONALNOSTI„ koji nas je pljačkao samo u 1/3 (dio RH koji je bilo okupiran )???

Kako to da se znamo suprotstaviti, najezdi izvana, a apsolutno smo slijepi i nemoćni  na agresiju iznutra, koja je puno gora od vanjske agresije, jer treba napomenuti da je gubitak ekonomskog suvereniteta najgore što se može dogoditi jednoj zemlji.

Hrvatska je danas zemlja BEZ IKAKVOG EKONOMSKOG SUVERENITETA. T

3 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Netko
  #1 Netko 6 kolovoza, 2013, 21:26

  O njemu se ne govori javno kako narod nebi dobio ideju da se pobuni protiv ostalih načelnika općina, gradonačelnika, župana i ostalih propuha na vlasti u gradovima i općinama koji ne rade ništa ili rade sebi u korist. U Hrvatskoj postoje dobri ljudi i oni koji su se potrudili da im ide ali i ako se govori o njima to je u jadnom terminu kada skoro nitko ne gleda televiziju ili gleda neke retardirane serije. Ova naša verzija zapadnjačkog komunizma nam dobro ide.

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Guest
  #2 Guest 6 kolovoza, 2013, 20:03

  e da su bar svi ka naš Stipe ova bi država bila druga Norveška

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code