Hrvatska: Vlasnica azila ubila 44 psa

Hrvatska: Vlasnica azila ubila 44 psa

13. prosinca, 2013.

news-2013-Decembar-psi vlasnica cropix 1 821141931 Custom

Foto:CROPIX

ZAGREB – “Dalibore, ja više ne mogu. Ne znam kako sa psima dalje. Bespomoćna sam i izlaza ne vidim. Najbolje će biti da ih uspavam. Pomozi mi pronaći rješenje” – ovim riječima požalila se početkom decembra 61-godišnja Brankica Crosetti prijateljičinom suprugu …

… Daliboru Bariću (37), inače tajniku udruge Astor i suprugu predsjednice Astora Romane, a koji je promptno zasukao rukave i dao se u potragu za smrtonosnim sredstvom za eutanaziju T-61!

Svjestan možebitne kaznene odgovornosti ako slučaj dođe u javnost i do organa gonjenja, Dalibor se 6. decembra dovezao u prihvatilište u Blato na Jadranskoj aveniji gdje ga je čekala nervozna Brankica u kojoj se doslovce lomilo već danima.

Unatoč svemu, oko 15 sati tog kobnog dana intravenozno je ubrizgala u ukupno 44 psa smrtonosnu dozu sredstva za eutanaziju .

Bešćutno je ugasila živote četveronožnim ljubimcima od kojih je najviše bilo mješanaca, a bila su tu i tri boksera, te po jedan šarplaninac, njemački ovčar i rotvajler. Oprostila se sa njima i nestala. Čak si je, kako doznajemo, pokušala oduzeti i vlastiti život jer joj je pritisak nakog pokolja životinja bio prevelik teret!

Danima psi nisu lajali. Susjedima je to bilo čudno. Da bi 10. decembra oko 16,15 sati policija doznala od jednog od građana za stravičan prizor mrtvih pasa. Sve do jedan je bio čipiran, a gotovo svima je Brankica nadjenula i imena.

Slijedeći tragove kao i podatke o vlasništvu Udruge, barake i pasa, istražitelji su vrlo brzo ušli u trag i Brankici koja, bez obzira da je začetnik i provoditelj stravičnog zločina, odlučila je svojom ispovijedi ‘utopiti’ i svog pomagača Dalibora koji je trenutno još uvijek na kriminalističkoj obradi.

– Da, uspavala sam ih. Jednog po jednog. Punih sedam sati sve je to trajalo. Volim životinje, ali bila sam stjerana u kut i počeli su ispaštati. Ostala sam bez novca i više nisam imala izlaza. Ali, nisam bila u tome sama. Dalibor mi je pomogao nabaviti sredstvo za uspavljivanje – ispovijedila se pritisnuta dokazima Brankica nakon stavljanja lisica na ruke.

Za razliku od Brankice koja će kazneno odgovarati zbog ubijanja i mučenja životinja a zbog čega joj prijeti do jedne godine zatvora, za pretpostaviti je da će Dalibora sustići ruka pravde zbog pomaganja u (ne)djelu.

Još uvijek, međutim, nije poznato gdje je nabavio je sredstva za eutanaziju, piše Jutarnji.hr.

Inače, Brankici ovo nije prvi ulazak u policijske kaznene evidencije. Ogriješila se o zakon zbog nekoliko imovinskih delikata, dok je Bariću ovo prvi kazneni grijeh.

(Vijesti.ba)

1 Comment so far

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code