HOROR KOD NEGOTINA: Silovao komšijsko jagnje?!

HOROR KOD NEGOTINA: Silovao komšijsko jagnje?!

5. travnja, 2014.

jagnje-foto-ap-1396701302-474165

NEGOTIN – Duško Paunović iz Malajnice kod Negotina bio je šokiran kada je u nedelju ujutru u svojoj štali u Miljkovcu zatekao mrtvo jagnje.

Još veći šok je usledio kada je policija došla i posumnjala da je nesrećna životinja uginula pošto ju je silovao jedan meštanin tog sela, čija su dokumenta pronađena na mestu zločina! Osim toga što je bio u tuđoj štali, sumnja na silovanje podgrejana je pričom meštana da je odranije u selu poznat po „sličnim incidentima“, a neki su ga, kažu, čak i „zatekli na svinji“. Oni napominju i da je reč o bolesnom čoveku.

U našem zakonu je, ističe advokat Marko Milović, silovanje životinja podvedeno pod krivično delo ubijanja i zlostavljanja životinja, za šta je predviđena novčana kazna ili zatvor do jedne godine. “Ukoliko je osoba koja je počinila to krivično delo neuračunljiva, ona bi trebalo da bude poslata na lečenje, pošto ne može krivično da odgovara – objašnjava Milović.

“Došao sam da obiđem stado i u štali zatekao mrtvo jagnje. Štala je bila zatvorena. Prvo sam pomislio da je jagnje otrovano, a onda sam pored njega našao neke papire i dva pasoša – crveni i plavi. Slučaj sam prijavio policiji, koja je izašla na lice mesta. Slikali su sve, napravili zapisnik i odneli te pasoše, papire i jagnje na obdukciju. Bili su i iz Republičke veterinarske inspekcije, ali mi zvanično još niko ništa nije rekao – objašnjava Duško dodajući da je te noći spavao u kući koja se nalazi pored štale, ali da ništa nije čuo, inače bi, kaže, ustao.

Paunović procenjuje da je šteta oko 100 evra, imajući u vidu da je jagnje imalo 36-37 kilograma i bilo je staro oko četiri meseca. “I to je za mene mnogo, jer mi živimo od prodaje stoke i od poljoprivrede”, objašnjava on.

Paunović inače živi u Malajnici, ali da bi rasteretio stado, deo stoke je prebacio u Miljkovac i tu danas ima četiri krave, osam ovaca i četvoro jaganjaca. “Za svojih skoro 50 godina, nisam čuo za takav slučaj, niti bih pomislio da tako nešto može da se desi, a stoku u Miljkovcu držim već šest-sedam godina jer je tamo vodim na ispašu”, kaže Paunović.

Obducent kaže – klostridioza

Međutim, Bojan Ristić, patolog koji je uradio obdukciju životinje u Veterinarskom specijalističkom institutu u Zaječaru, ističe da je „jagnje uginulo od klostridioze, bolesti tipične za male preživare“. “Što se tiče silovanja, pretpostavlja se, ali nikakvih dokaza nema, jer nije bilo tragova sperme niti nasilnog odnosa, ali ta životinja koju sam ja dobio nije ubijena silovanjem”, kaže Ristić.

Mića Dženovljanović, načelnik policijske stanice u Negotinu, potvrdio je da je slučaj prijavljen policiji i da se radi na rasvetljavanju ovog slučaja. “Proveravamo sve sumnje. Zasad još niko nije priveden niti je podneta krivična prijava”, rekao je Dženovljanović.

(Alo)

1 Comment so far

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code