HRVATSKA PRAVOSLAVNA CRKVA MINISTRU MATIĆU: MI ĆEMO VODITI OBREDE ZA HRVATSKE BRANITELJE

HRVATSKA PRAVOSLAVNA CRKVA MINISTRU MATIĆU: MI ĆEMO VODITI OBREDE ZA HRVATSKE BRANITELJE

30. kolovoza, 2014.

HPC DSCF2653

Ovih dana u hrvatskim sredstvima informiranja izjavljujete da ćete  razgovarati s novim mitropolitom Porfirijem Srpske pravoslavne crkve zbog toga što je pravoslavni svećenik SPC-a zabranio da se hrvatski branitelj pravoslavne vjere sahrani uz vojne počasti, a isti slučaj se dogodio i prije nekoliko godina što je zgrozilo hrvatsku javnost.

Poštovani ministre, nema potrebe da se obraćate po navedenom pitanju za pomoć SPC-u jer je  Hrvatska pravoslavna crkva, Hrvatskog sabora 26 Zadar, prihvatila svoju misiju i počela djelovati i svećenici Hrvatske pravoslavne crkve obavljat će na poziv vjerski obred, odnosno sahranu za hrvatske branitelje pravoslavne vjeroispovijesti kako to i priliči hrvatskom branitelju.

Ako želite pomoć u vezi vjerskih obreda i sahrane za hrvatske branitelje pravoslavne vjeroispovijesti, možete nas kontaktirati na broj 095 887 4238 .

POSLANO:

1. Predragu Matiću, ministru branitelja

U Zadru, 29. kolovoza 2014. godine

  Hrvatski episkop + Aleksandar

Predsjednik Svetog Sinoda Europske pravoslavne crkve u Hrvatskoj – Hrvatska pravoslavna crkva i član Svetog Sinoda Europske pravoslavne crkve sa sjedištem u Parizu

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code