HODAJUĆI SPOMENIK U CENTRU ZAGREBA

HODAJUĆI SPOMENIK U CENTRU ZAGREBA

10. veljače, 2023.

Poznat kao ban Jelačić samo nije bio na jednom mjestu većje  tumarao po Trgu, Pod zidom, u Gajevoj, Bogovićevoj… Sretali smo se, jednom sam mu sa zadovoljstvom poklonio jednu svoju knjigu. „Znaš da bi ti mogao biti književnik“, usrdno je prozborio. Kada sam počeo imati problema s hodom odmah je to primjetio. Starom treneru šepavost nije umakla. Tko zna kolikomu je to donijelo problema. Sada poslije svega mislim da je općenito u našem društvu opažao tu nekakvu opću šepavost i urođenom laganom komunikacijom bio nam je kao štaka. Zato su ga ljudi voljeli pa čak i kad se orilo:“Ćiro pederu“

Napisao: Dražen Stjepandić

Nekada kod Džamije gdje sada parfimerija bio je restoran Kvarner. Išao sam u školu u Križanićevoj i oko Džamije sam često prolazio u svim pravcima. Taj puta Ćiro je izlazio iz Kvarnera i osmijehnuo mi se i pozdravio me. Nosio je onaj svoj legendarni bijeli šal, ali još nije stigla euforija kakva će zahuktati na proljeće te ’82.

Nismo se poznavali, znao sam ga samo iz novina, a tada su Sportske čitali gotovo svi recimo normalni, barem ponedjeljkom. Kada me prvi pozdravio pomislih kako me s nekim zamijenio, ali kasnije ću saznati da je on tako pozdravljao sve redom premda se osobno nisu poznavali. Pozdravljao je sebe u tuđim očima kasnije ću od nekoga čuti i zaista je to tako, nakdnadno ću kroz život uvidjeti, što nekima nije jasno, pa ću doživjeti da me neki od predstavnika mlađih, nadolazećih generacija na poslu pozdravljaju jedva, nekako nerado ili nikako po nekoliko godina.

Ubrzo nakon našega prvog susreta iza oho-ho davno nestalog Kvarnera Dinamo je na Maksimiru ruknuo Zvijezdu 3:0 i krenulo je ludilo danas nazvano Dinamovo proljeće. Bio sam na toj utakmici i sjećam se da je u svečanoj loži bio i Miljan Miljanić. Bila je to godina svjetskog prvenstva u Španjolskoj. Jugoslavija je u kvalifikacijskoj skupini bila ispred Italije, koja će postati svjetski prvak. U Španjolskoj Miljanić će sa svojim odabranicima ispasti već u prvoj fazi, a iz  šampionske ekipe Dinama na svoj spisak će uvrstiti sam Zeku Zajeca i Štefa Deverića, ovaj drugi neće zaigrati ni minute i ako se netko toga još sjeća bit će proglašen najpoznatijim hraniteljom golubova. U nekom gradu na Pirinejima bio je uslikan dok hrani golubove i to je bilo najzanimljivije što se Štefu dogodilo na tome Svjetskom prvenstvu.

„Nebo se plavi, bijeli se Zagreb grad“, pjevalo se na kraju prvenstva. Prvu Dinamovu himnu snimili su Sanja Doležal i Prva ljubav, a u postavi Prve ljubavi bili su danas poznati dramatičar Mate Matišić i Tomica Šojat iz Arodroma, dugogodišnji direktor Etnofesta u Neumu čiji je medijski pokrovitelj godinama bio naš portal Tjedno.

Protiv Partizana na Marakani

Iz toga prvog Ćirinog trenerskog razdoblja u Dinamu dobro se sjećam utakmice protiv Partizana ’83. na Marakani. Da dobro ste pročitali na Marakani, zbog Titovog rođendana Partizan je bio domaćin kod najvećih rivala. Imao je bod prednosti i ta utakmica se pokazala presudnom. Na najvećem beogradskom stadionu nahrlilo je 90 tisuća gledatelja. Prodato je 75.792 ulaznica i to je službeni podatak. Povijesno najveća posjeta na utakmicama Dinama u bivšoj 1.Saveznoj ligi.  BBB-a, pod tim imenom još nije bilo, ali išlo se ne samo na utakmice nego i na gostovanja. S prijateljom, u ratu, pored Orašja poginulim, rođenim Purgerom Renčijem, uputili smo se vlakom u Beograd. Već na kolodvoru u Zagrebu je bilo više partizanovaca nego dinamovaca. Ta utakmica mi je zorno pokazala prve rupe na auto butu bratstva-jedinstva, kako to pjeva Jura Stublić. Oko Marakane su se neki nesretnici pojavili s dinamovim obilježjima i bili su smjesta iscipelareni. „Mi smo jedan narod“, jaukali su dok su ih šaketali i šutali sa svih strana. Zgranuti tim Renči i ja do početka utakmice samo smo se pogledavali, nismo riječ progovorili da nas ne prpoznaju po govoru. Na tribinama nas par stotina je bodrilo Dinamo i tek tada smo se razotkrili. Navijali smo, a kad bi se oglasili nastala bi takva salva zvižduka da sami sebe nismo čuli.

Dinamo je poveo 2:0, autogol Rojević i Cico Kranjčar, bilo je to najbolje poluvrijeme modrih koje sam ikada gledao. Ushićen na poluvremenu sam otišao po pivo, mislim valjevsko točeno i dok sam se vratio ne samo da je bilo 2:2, iz penala Trifunović i Mance, nego je skoro i utakmica bila gotova. Tolika je bila gužva, a ja sam se s dvije natočene čaše provlačio između napaljenih navijača, na toj tribini uglavnom Cigani. Sada kad se pokušavam sjetiti svega ne pamtim da je oko nas bilo nekadašnje milicije da nas štiti. Možda zato što smo bili među zvezdašima ostali smo živi.

Poslije utakmice tiho, ponovno šuteći u masi, dokopali smo se onda neviđeno ružne beogradske željezničke stanice. Renči i ja mučimo, a oko nas odjekuje pjesma o vojvodi Sinđeliću, pa„ telefonske žice bruje, kraj nam nešto poručuje…“ i slični hitovi iz ratova. Vlak za Zagreb je kretao oko ponoći. Tada se više nismo morali sakrivati, a dok je gmizao sa nenatkrivenih perona neki su se zaletavali i šakama lupali po staklima kupea gdje smo se nagurali navijači Dinama, skupa samnom navijačem Zagreba. Srećom stakla na vlakovima su prilično čvrsta, tako nam je zabarikiranim u kupeima bilo kao u oklopnom vozilu. Po izlasku iz Beograda popeh se na one rešetke za prtljagu i ispružih se. Odmah sam zaspao, probudio sam se tek u Zagrebu u rano jutro. Izašli smo iz vlaka, a Grobara više nije bilo mnogo kao na polasku, možda su se oni na povratku ušuljali među nas. Zadesila su se tek dvojica, kao šlag za kraj, kad su ih opkolili počeli su govoriti kako smo dobro igrali i jedni i drugi. Bila je to odlična prilika za osvetu onoga što je neke zadesilo u Beogradu. Za daleko brojnije dinamovce šlag na kraju. Renči i ja smo bili premladi za tučnjave, odvojili smo se odlazeći prvo na vruć i masan burek kod Brace Cigana, pa prema Kvatriću.

Partizan je te ’83. bio prvak, a Dinamo je osvoio kup i bio tek treći. Najveća zvijezda Partizana, pokojni Dragan Mance, inače Hrvat, prije nego što će poginuti u prometnoj nesreći imao je dogovor da prijeđe u Dinamo. Za Partizan je tada igrao i kasniji ljubimac Maksimira Čava Dimtrijević, a uz Radeta Zalada branio je kasniji vratar Dinama Bugojanac s diplomom kriminalista Ranko Stojić. Mnogo godina kasnije Ćiro će izjaviti kako je on kriv što Dinamo dva puta zaredom nije uzeo prvenstvo bivše države. Pogriješio je u taktici na toj beogradskoj utakmici.

Nastavilo se ono što se naziva mladošću, postadoh novinar i jednom kada sam ga tražio intervju Ćiro mi je rekao:“Šine čekaj da postanem važniji.“ A nakon Švicarske, senzacionalnog spašavanja Prištene od ispadanja, kada su svi na tribinama nosili bijele šalove, pa Grčke, Francuske, povratka u Hašk-Građanski, Ćiro je opet postao ovdje važniji kada je po Tuđmanovom nalogu preuzeo Vatrene. Tada sam radio u Nacionalu u početku je to bila velika ljubav između Ćire i Pukija, nakon afere Tapie i izlaska iz zatvora u Marsiellesu 1995. dao je veliki ekskluziv Nacionalu i Pukiju. Do u detalje pokojnom Ivi Pukaniće je prepričao što mu se sve događalo u tih 17 dana iza brave. Ubrzo potom  Nacional će postati tjednik čija se glavna urednička odrednica zasnivala na pitanju za Tuđama ili protiv Tuđmana? Ćiro je sa Zlatkom Hasanbegovićem i Gojkom Šuškom s prvim hrvatskim predsjednikom igrao preferans, u to vrijeme sa zadovoljstvom je od Nevenke primao šamare, doslovno je bio jedan od simbola Tuđmanovog režima. Nekadašnji bijeli šal na čiji je izlazak na teren Zapad skako na noge, postao je među onima zahtjevačima povratka imena Dinama među najomraženijima. BBB-i su mu okrenuli palac dolje, u to vrijeme parole „Ćiro pederu“, Nacional mu je posebno vadio mast. Vodeći u ekipi za Ćirin odstrel bili su uz Pukija, Max i pokojni Ivica Šantek. Nije tu mogao mnogo pomoći ni Pukijev intimus Maminjo.

Ovih dana kada se mnogo toga napisalo o Ćiri nisam primjetio da je netko spomenuo veliki okršaj pokojnog Pukija i sada pokojnog Ćire u Latinici. Tema je bilo namještanje nogometnog prvenstva ’97. na račun Rijeke. U burnoj svađi s Ćirom Puki je postao najveća novinarska zvijezda u Hrvatskoj. Takav odjek je imao još nakon intervjua s Gotovinom i naravno nakon pogibije. A Ćiro se od javnosti našao u nemilosti, tek bronca vatrenih u Francuskoj ga je rehabilitirala kod nogometnog puka.

Maca optičarka

Napadi na Ćiru mene su zaobišli, sportskim i nesportskim temama počet ću se baviti tek ’99. , a kada ću postati 2000. urednik sporta u Imperijalu s Ćirom postajem pravi znanac i nećemo se više pozdravljati što bi se u Bosni rekli „nako“. Redakcija Imperijala, glavni urednik Velimir Bujanec,  bila je iznad salona igara u Ilici, u istom haustoru gdje stanovala Ćirina ljubavnica Maca optičarka. Dok je narod tračao o vezi s Nevenkom, mi iz Imperijala s Ćirom smo se stalno sretali u istom haustoru, samo je išao kat više, često baš u društvu Mace optičarke. Nasmijana ženica njegovih godina, sa skupljim okvirima na nosu, imala je radnju u nedalekom prolazu Lovačkog roga. Nije bilo teško zaključiti o čemu se radi, ali Imperijal to nije zlorabio i to je bila ona neka tajna veza Ćire i Imperijala. Mislim da tada ni pokojni Židak nije mogao s Ćirom ono što je mogao Imperijal. Teo Ljubić, čovjek koji je potpisao, a da sam nije bio autor, mnogih senzacionalnih tekstova Imperijala, bio Ćirin astrolog od povjerenja, sam pokojni Tomica Židak je par puta napisao da je utjecao na taktiku i sastav vatrenih više od Tuđmana. Premda se Ćiro u medijima nije branio da mu Tuđman 2pomaže“ oko reprezentacije, primjerice natjerao ga je da na gol stavi Ladića, što Ćiro nije htio jer je dobro zapamtio njegovih par pacerskih golova kad je Ćiro drugi put trenirao Dinamo. Ladić je po dolasku u Dinamo istisnuo Ranka Stojića i nakon strelovitog uspona dogodilo mu se nekoliko kikseva, o čemu je Ćiro jaukao po novinama.

Vatreni su nekada godinama kada bi igrali u Zagrebu pripremali u Čatežu. I jednom sam za Imperijal uoči prijateljske utakmice s Francuskom posjetio Ćiru, bili smo jedini počaščeni ručkom, a kao svaki put u sretima s njim bila je to prilika da od njega čujem nešto filozofski talentirano. Sjedili smo tako i ćaskali o sudbinama igrača, o njihovom talentu i onome što bi postigli u kratkim igračkim karijerama.

„Neki su bili talentirani, a nisu uspjeli. Neki nisu bili veliki talenti, ali su izvukli maksimum, ostavrili su transfere, osigurali egzistencije. Neki su bili talentirani, postigli su sve, ali jebiga opet nisu sretni…“, nikad nisam zaboravio to Ćirino izlaganje.

Poslije kada sam vodio emisiju „Kladionica je moja radionica“ na OTV-u Ćiro mi je bio gost i to mi je bila najgledanija emisija. Kretala je u 13 i pet i trajala je do 14 sati. Ćiro nije došao u dogovoreno vrijeme, a kad se napokon javio upitao me:“Je l’ ti to mene nešto trebaš?“ Ćiro je obično koristio tri broja 098 i ciklično bi ih izmjenjivao, a ako ste znali onaj aktualni za razliku od drugih zvijezda i zvjezdica ne da se uredno javljao na mobitel svima, nego bi se vas kasnije nazvao ako se prethodno nije javljao.  „Sine ne mogu izdržati, a da ne saznam tko me zvao“, smijao se sam sebi.

„Neki ljudi postiću veće uspjehe u drugom dijelu života, a mislim da si i ti taj“, kao svoje igrače stimulirao nas je Ćiro, a ubrzo potom talk showu uživo te ljetne nedjelje upitah Ćiru kako je mogao dozvoliti da mu Nevenka Tuđman opali šamar? Nije tada odgovorio kako joj je prao auto, te da žena kroz šamar muškarcu iskaljuje svu svoju ljubav, pa kako je jedna žena na njemu slomila kišobran- nego se naljutio. Razgovor se nastavio u napetom tonu posebno kad sam spomenuo njegove godine. Te 2003., dakle prije dvadeset godina dotakao sam se njegove treće dobi.

„Ja sam brži, ja sam jači od tebe“, podviknuo je na mene.

„Uh, što je problem biti brži i jači od mene“, parirao sam mu.

Pozdravi majku

Taj razgovor nije se svidio ni mojoj pokojnoj majci: „Nije lijepo tako razgovarati sa starijima“. Nagovorila me da ga nazovem i ispričam mu se. Joj kako mu je bilo drago. „Pozdravi mamu i reci joj da je divnog sina rodila“, poručio mi je onim svojim šuštavim glasom. I godinama poslije kad bi me sreo stalno je pozdravljao moju majku.

Zadnjih godina postao je hodajući spomenik u centru Zagreba, stanovao je iznad Centralne ljekarne i Jelačić plac i Gajeva do Charlieja bili su mu kao dvorište. Nije više prvi pozdravljao, ali je svima ozdravljao. U medijima su ga čak i u Srbiji tretirali kao nendmašnog šarmera i to vrijeme je trajalo, ali dobro se sjećam kada sam bio jedan od onih desetak tisuća, 0,80 posto, koji su 2005. na Predsjedničkim izborima glasali za Ćiru.

„Ipak sam ja ovdje samo jedan Bosančeros“, kukao je razočaran očito je očekivao mnogo više. Nespjeh na predsjedničkim izborima zabolio ga je više nego šest komada usred Splita protiv Debrecina na klupi Hajduka. Više negoli otkaz u Tuzli nakon što je Slobodu odveo u Prvu bosansku ligu. Potresao ga je više nego kad ga je u Zadru Reno Sinovičić  zatražio da im posudi lovu za spas NK Zadra, posljednjeg kluba kojeg je trenirao.

Jedina stranka koja je podržala njegovu kandidaturu bila je neka braniteljska strančica, sjećam se potpisivanja dogovora u gostionici Marica pored Zaprešića. Sada više pojma nemam kako sam se tamo zatekao, ali sjećam se da je bio i Domagoj Margetić. Premda slojevito namazan svim mastima kao političar Ćiro nije uspio. Mislim da je to šteta za Hrvatsku, a i šire.

Kao što rekoh kada je postao hodajući spomenik centra Zagreba, poznat kao ban Jelačić samo nije bio na jednom mjestu već je tumarao po Trgu, Pod zidom, u Gajevoj, Bogovićevoj… Sretali smo se, jednom sam mu sa zadovoljstvom poklonio jednu svoju knjigu. „Znaš da bi ti mogao biti književnik“, usrdno je prozborio. Kada sam počeo imati problema s hodom odmah je to primjetio. Starom treneru šepavost nije prmakla. Tko zna kolikomu je puta tako nešto donijelo problema. Sada poslije svega mislim da je općenito u našem društvu opažao tu nekakvu opću šepavost i urođenom laganom komunikacijom bio nam je kao štaka. Zato su ga ljudi voljeli pa čak i kad se orilo:“Ćiro pederu“.

„Bravo, kako si ti to lijepo napisao“, čujem ga kako govori, „ali daj izbaci ovo zadnje to ti kvari prethodnu galvanizaciju“. T

6 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Herbal Products For Brain Boosting In Brussels Capital Of Belgium And East London City In Eastern Cape Call ☏ +27710732372 Buy Products For Sharp Memory Focus In Pretoria South Africa And Meppen Village In The Netherlands
  #1 Herbal Products For Brain Boosting In Brussels Capital Of Belgium And East London City In Eastern Cape Call ☏ +27710732372 Buy Products For Sharp Memory Focus In Pretoria South Africa And Meppen Village In The Netherlands 27 prosinca, 2023, 16:04

  Herbal Products For Brain Boosting In East London City In Eastern Cape Call ☏ +27710732372 Buy Products For Sharp Memory Focus In Pretoria South Africa,

  Have a laser sharp focus on your goals and let all other distractions fade away in the background. [+27710732372] Distance yourself from people who bring you down. Don’t let anyone tell you what you “can” do or “can’t” do. No one knows you better than yourself. Focus on your growth with relentless passion and unshakeable commitment and I promise you that the entire universe will align itself to realize your dream. Energy flows where attention goes….you can achieve anything you want, be anyone you want as long as you are willing to pay the price for it. Remember life doesn’t give you what you want. Life gives you what you deserve and if you haven’t worked for it, sacrificed for it, then you won’t get it. You have one life. Don’t sell yourself short. Delivery Detail: International 1-5 Days local will take 1-3 days Visit our website below

  Call/Whatsapp +27710732372

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Dark Knuckle Whitening Serum Hand Elbow Knee Brightening Serum In Nigel And Saldanha Town Call ☏ +2771 073 2372 Get Rid Of Scars And Stretch Marks In Johannesburg South Africa And Oosterhesselen Village In The Netherlands
  #2 Dark Knuckle Whitening Serum Hand Elbow Knee Brightening Serum In Nigel And Saldanha Town Call ☏ +2771 073 2372 Get Rid Of Scars And Stretch Marks In Johannesburg South Africa And Oosterhesselen Village In The Netherlands 27 prosinca, 2023, 15:58

  Dark Knuckle Whitening Serum Hand Elbow Knee Brightening Serum In Nigel And Saldanha Town Call ☏ +2771 073 2372 Get Rid Of Scars And Stretch Marks In Johannesburg South Africa,

  This whitening serum will help address issues like dark spots, hyperpigmentation, sun damage, and skin tone unevenness, leaving you with a beautiful, smooth, radiant, and even skin tone.
  Made with natural quality vegetable ingredients. This product is rich in collagen, which makes the skin fully nourished. And repair skin damage.
  Tranexamic acid has been scientifically proven to renew the skin, it reduces the formation of melanin pigment. It is the best agent to renew the skin, reduce freckles, blemishes and dark spots.
  This whitening serum thoroughly targets various types of blemishes, from those that are typically dark and defined to the smaller scattered spots that are blurry and widely distributed over the face. The fast-absorbing texture doesn’t feel sticky, leaving skin beautifully glowing and translucent.
  Our Serum also repairs and hydrates the skin, it does not irritate your skin, it is extra gentle on the most sensitive skin and areas of your body.
  How to use: Wet the skin with water first, apply the essence on the skin, wait for 15-20 minutes and then wash it off.
  Net Weight: 50ml
  Package List:
  1 x Serum
  Call/Whatsapp +27710732372

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. Hurry Up for Christmas Loan Offer 3% fast and reliable..
  #3 Hurry Up for Christmas Loan Offer 3% fast and reliable.. 17 studenoga, 2023, 19:47

  Dobar dan, moj upit o tome kako dobiti kredit za kupnju kuće od nekretnina započeo je pozivom, nazvao sam Davidson Albert Company, danas sam jako sretan i Bog blagoslovio Davidsona Alberta Kontakt e-mail: {[email protected] }

  Zovem se Marijana, iz HRVATSKE sam, zadnjih pet mjeseci sam tražila pravu kreditnu tvrtku od koje bih mogla dobiti kredit kako bih mogla kupiti kuću kakvu sam htjela. Dugoročno gledano, bilo je hrpa prijevara zbog kojih sam im povjerovao i na kraju dana su mi uzeli novac ne dajući mi ništa zauzvrat, čak ni 1 euro na moje ime, izgubio sam svaku nadu, bio sam zbunjen i frustriran, nikad nisam želio imati ništa s online tvrtkama za zajam pa sam otišao posuditi novac od prijatelja. Ispričao sam sve što se dogodilo i rekla mi je da mi može pomoći pronaći tvrtku za zajmove koja mi može dati bilo koji iznos zajma koji mi je potreban i po vrlo niskoj kamatnoj stopi od 3%, također mi je rekla da je upravo dobila zajam od uputio me kako se prijaviti za kredit baš kao što mi je rekla, prijavio sam se s njima putem e-pošte: ([email protected]), nikad nisam vjerovao, ali sam pokušao, i na moje najveće iznenađenje dobio sam kredit u roku od 24 sati, nisam mogao vjerovati, ponovno sam sretan i bogat i hvala Bogu da takve kreditne kuće još postoje na ovim prevarama posvuda, savjetuju svima koji trebaju posuditi kredit putem e-maila ([email protected]). Nikada te neće iznevjeriti i tvoj život će se promijeniti kao i moj. Brzo kontaktirajte ([email protected]) danas i uzmite svoj zajam od njih. Obavezno kontaktirajte DAVIDSON ALBERT LOAN COMPANY za vaš kredit, jer sam uspješno dobio svoj kredit od ove tvrtke bez ikakvog stresa. Posjetite njihovu e-poštu. ([email protected])

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. Hurry Up for Christmas Loan Offer 3% fast and reliable..
  #4 Hurry Up for Christmas Loan Offer 3% fast and reliable.. 17 studenoga, 2023, 18:43

  Nisam mogao vjerovati, ponovno sam sretan i financijski stabilan i zahvaljujem Bogu da ovakve legalne kreditne tvrtke još uvijek postoje na ovim prijevarama posvuda, iskoristit ću ovu priliku da savjetujem svakoga tko treba posuditi kredit, život će vam se promijeniti kao moj. Brzo ih kontaktirajte danas i uzmite svoj zajam. Obavezno kontaktirajte DAVIDSON  ALBERT  LOAN  COMPANY za vaš zajam, jer sam uspješno dobio svoj božićni zajam od ove tvrtke bez ikakvog stresa. Posjetite njihovu e-poštu ([email protected]) i obećavam vam da vas nikada neće iznevjeriti i da će se vaš život promijeniti zauvijek kao i moj. Počeo sam dovoljno rano da se prijavim za BOŽIĆNI ZAJAM. Dobio sam kredit od 55000 eura. Vratit ću im u roku od 7 godina, dao sam svoje osobne iskaznice i dao sam im podatke o računu na koji moraju prenijeti moj kredit. Ne mogu samo govoriti sve, ali znam da će vas suđenje uvjeriti. Upoznao sam loše agente na internetu i hvala Bogu da sam napokon upoznao dobrog. Posjetite njihovu e-poštu. ([email protected]) {}{}{}{} ??

  Odgovorite na ovaj komentar
 5. Hurry Up for Christmas Loan Offer 3% fast and reliable..
  #5 Hurry Up for Christmas Loan Offer 3% fast and reliable.. 9 studenoga, 2023, 11:32

  Dobar dan, moj upit o tome kako dobiti kredit za kupnju kuće od nekretnina počeo je pozivom, nazvao sam Davidson Albert Company, danas sam jako sretan i Bog blagoslovio Davidsona Alberta Kontakt e-mail: {[email protected] }

  Zovem se Marijana, iz HRVATSKE sam, zadnjih pet mjeseci sam tražila pravu kreditnu tvrtku od koje bih mogla dobiti kredit kako bih mogla kupiti kuću kakvu sam htjela. Dugoročno, bilo je hrpa prijevara zbog kojih sam im povjerovao i na kraju dana su mi uzeli novac bez da su mi dali išta zauzvrat, čak ni 1 euro na moje ime, izgubio sam svaku nadu, bio sam zbunjen i frustriran, nikad nisam želio imati ništa s online tvrtkama za zajam pa sam otišao posuditi novac od prijatelja. Ispričao sam sve što se dogodilo i rekla mi je da mi može pomoći pronaći tvrtku za zajmove koja mi može dati bilo koji iznos zajma koji mi treba i po vrlo niskoj kamatnoj stopi od 3%, također mi je rekla da je upravo dobila zajam od uputio me kako se prijaviti za zajam baš kao što mi je rekla, aplicirao sam s njima putem e-pošte: ([email protected]), nikad nisam vjerovao, ali sam pokušao, i na moje najveće iznenađenje dobio sam zajam u roku od 24 sati, nisam mogao vjerovati, ponovno sam sretan i bogat i hvala Bogu da takve kreditne kuće još postoje na ovim prevarama posvuda, savjetuju svima koji trebaju posuditi kredit putem e-maila ([email protected]). Nikada te neće iznevjeriti i tvoj život će se promijeniti kao i moj. Brzo kontaktirajte ([email protected]) danas i uzmite svoj zajam od njih. Obavezno kontaktirajte DAVIDSON ALBERT LOAN COMPANY za vaš kredit, jer sam uspješno dobio svoj kredit od ove tvrtke bez ikakvog stresa. Posjetite njihovu e-poštu. ([email protected])

  Odgovorite na ovaj komentar
 6. Anik Susiawati
  #6 Anik Susiawati 13 svibnja, 2023, 06:17

  Dobio sam svoju već programiranu i praznu bankomat karticu za podizanje maksimalno 1000 dolara dnevno tijekom najviše 20 dana. Tako sam sretan zbog ovoga jer sam svoj dobio prošli tjedan i iskoristio sam ga da dobijem 20.000 dolara. Mike Fisher Hackers daje karticu samo kako bi pomogao siromašnima i potrebitima, iako je to protuzakonito, ali je nešto lijepo i on nije kao drugi prevaranti koji se pretvaraju da imaju prazne bankomatske kartice. I nitko ne bude uhvaćen pri korištenju kartice. nabavite svoje od Mike Fisher Hackers danas! Samo pošaljite e-poštu na [email protected]. Imajte na umu da ovo nije besplatno

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code