HGC: BRANKO VUKŠIĆ PLAGIRAO NAŠE IDEJE

HGC: BRANKO VUKŠIĆ PLAGIRAO NAŠE IDEJE

19. veljače, 2013.

branko-vuksic-100

Hrvatski Građanski Centar ( HGC ) je marljivo radio na svojem programu, dogovarajući

najbolju moguću opciju te slušajući što građani, neki potiho, neki glasno, žele. Oni žele da ih se čuje, a ne samo da ih se jedanput čuje, a to je kad zaokruže listić.

Naime, kada smo oformirali ideju tzv. Nove Demokracije (referendumi i zborovi građana) , sastavili cijelokupni plan te odredili svojeg kandidata za gradonačelnika, Nevena Boticu,

poslali smo dopis medijima.
” (…) U sustavu “Nove Demokracije”, za razliku od kapitalizma, većina će odlučivati o svim najbitnijim pitanjima.
– Program se sastoji od samo jedne ključne točke a to je uvođenje sustava “Nove Demokracije”. Plan i program u Zagrebu kreirat će se isključivo informacijama koje će Mjesni odbori slati u Gradske Četvrti te će iste nakon provedenih rasprava i ispitivanja javnog mjenja (referendumom, zborom građana) slati Projekte u Grad tj. u Skupštinu grada. “

( citat iz priopćenja sa Politika.hr http://www.politika.hr/stranke/11781-hgc-neven-botica-kandidat-za-gradonacelnika-grada-zagreba )

Naime, dotični tekst je objavljen u subotu, 19. siječnja 2013. godine u  12:26 sati.

Zatim, nepunih mjesec dana poslije , Hrvatski Laburisti izlaze u medije sa priopćenjem;

(citat iz priopćenja sa web-stranice Hrvatskih Laburista, http://www.laburisti.com/modules/news/article.php?storyid=1808. također je objavljeno i na HRT-u) .

Kandidat Hrvatskih laburista za zagrebačkog gradonačelnika Branko Vukšić najavio je  program u sklopu kojeg će razraditi ideju građana u vlasti i češćeg izlaska na referendume te predstaviti stručne analize kako zbrinuti problem otpada i kako Zagreb “više ne bi bio ‘šator-grad'”.

“Predstavit ćemo jednu originalnu ideju, a to su građani u vlasti. Razradit ćemo na koji način Zagrepčani mogu odlučivati o tome što će se i kako u Zagrebu raditi”, rekao je Vukšić na konferenciji za novinare. Dodao je da će u skladu s njihovim drukčijim pristupom vladavini, Zagreb imati prilike češće izlaziti na referendume.

Smatra da Zagreb ima preglomazan aparat te da ga treba preustrojiti. “Zagreb neće više biti šator-grad već srednjeeuropska metropola okrenuta kulturi, umjetnosti, novim tehnologijama i mladima”, rekao je.

Smatramo da je ovo teška povreda za mlade ljude koji žele nešto postići uistinu vlastitim radom i trudom.

Članak 9.

Udruživanjem ljudi, te koncentracijom njihove inteligencije postižu se željeni rezultati, a entuzijazam kod mladih treba iskoristiti i usmjeriti ka pravom cilju. Kreativnost, rad, marljivost i poštenje temelji su zdravog društva.

Članak 10.

HGC vodit će sve svoje poslove i politike u skladu s moralnim i etičkim načelima.

(izvadak iz statuta HGC-a)

Lijep i pošten pozdrav,

Tajništvo HGC-a .T

2 komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code