HČSP: ŠEŠELJEVSKE FRLJIĆEVE PREDSTAVE LIŠENE UMJETNIČKE VRIJEDNOSTI

HČSP: ŠEŠELJEVSKE FRLJIĆEVE PREDSTAVE LIŠENE UMJETNIČKE VRIJEDNOSTI

21. studenoga, 2014.

 Obersnel-Frljicu-nudi-rijecki-teatar-za-predstavu-o-obitelji-Zec ca large

Nije zafrkancija, HČSP uistinu u potpunosti podržava anti-kazališnu djelatnost intendanta riječkog kazališta Olivera Frljića. Zašto? To i nije tako teško pitanje. Frljić svojim predstavama, koje su rigidno mrziteljske prema hrvatskom narodu, naprosto homogenizira Hrvate. Predstave su mu lišene svake umjetničke vrijednosti, jer nemaju skrivenih motiva, on to radi hrabro, onako šešeljevski otvoreno i ogoljeno, da ga „ceo svet razume“. Glavni cilj predstava je vrijeđanje i ismijavanje Hrvata. On to radi vrlo uspješno i s radošću.

Iako je Frljić po važnosti za hrvatsku naciju sasvim benigna i beznačajna pojava, ipak je zbog njegovih rudimentarnih predstava zanimljiva trpljivost Hrvata, koja ide gotovo do potpune ignorancije, pa i ovo priopćenje pišemo onako preko volje, neka se zabilježi i naš glas. Frljić je zanimljiv ne zbog Frljića samoga, nego zbog pojavnosti koja je kao takva u Hrvatskoj moguća, a da nekom Frljiću nitko nije bacio ciglu u glavu, kao što su to Frljićevi učinili jednom hrvatskom filmskom redatelju, ili da ga netko nedajbože kantira kao nesretnog Tomića.

Hrvatska je doista čudna zemlja, rigidne ustaše nikoga ne diraju, a miroljubljivi širitelji svekolike ljubavi i hiper-tolerancije nad tolerancijama, razbijaju ciglama glave neistomišljenicima. Čudno.

Frljić, iako beznačajan i bezličan autor, ipak postiže nemjerljive uspjehe koji su od odsudne važnosti za hrvatski narod. Hrvati će kao narod zbog svoje tolerancije, intolerantnog Frljića, za 2015. godinu biti nominirani za Nobelovu nagradu za doprinos miru i toleranciji u svijetu. Upravo ta ignorancija i postizanje suprotnog učinka, za Frljića je prava kataklizma koja mu muti ionako smućen razum, pa se odlučio na još rigidnije predstave od dosadašnjih, u kojima ustaše siluju srpsku stoku i sl., a koje će kako čujemo uskoro uprizoriti.T

Možda jadni Frljić ipak jednoga dana shvati da onaj tko po drugomu pljuje sebe ne uzvisuje, nego naprotiv, radi upravo suprotno i njegova vlastita mržnja mu se vraća kao bumerang, što je i fizički vidljivo na njemu, puno je smršavio, blijed je…

Zagreb. 20.11.2014.

Josip Miljak, predsjednik HČSP-a

5 komentara

Uskoči u raspravu
 1. KARLO
  #1 KARLO 24 studenoga, 2014, 17:40

  Frljić je nitko i ništa, i kao takav najobičnije je homoseksualno klataralo, nema ni znanja, ni umjeća, ni za uspjehe ali ni za neuspjehe. Iako je beznačajan i neugledan kao i ministrica Andrea Zlatar Violić s doministrom Vladimirom Stojisavljevićom koji su ga postavili i imenovali za intedanta da se izruguje s HRVATIMA u Hrvatskoj. Ipak zaslužuje isto kao i ministrica ministrica Zlatar Violić kazneni progon od nadolozeće nove vlasti i novih kadrova koji će zahtjevati od DORH i USKOK tužbe s materijlnom odgovrnosti istih za zatiranje kulture, jezika i međunarodnog hrvatskog identiteta ali Ustava …To što oni čine i ostvaruju samo je zlo koje izlazi iz ministrice i Frljića a nije ni vrijedno pažnje i bezvrjedno je za hrvatski narod.

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Guest
  #2 Guest 23 studenoga, 2014, 17:21

  [quote name=”Udbaško govno”]Ali, ima i nažalost i drugačijih mišljenja. Zato,četitam kolegicama i kolegama na predstavi![/quote]
  Sasvim je normalno da se ovo sranje od predstave sviđa četnicima, našim Gostima i svim ostalim mrziteljima Hrvatske…

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. kum
  #3 kum 22 studenoga, 2014, 14:33

  ma jebite se moji lancmani kad vas to bijedno cetnicko srbotursko bosansko kopile jebe u zdrav mozak u vasem dvoristu. Da imate muda tu subhumanu bijedu bi bacilli preko save u tri p…e materine prethodno mu nastelavsi labrnje ko klavir belog jove da svira ars diaboli.

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. Udbaško govno
  #4 Udbaško govno 22 studenoga, 2014, 07:14

  Ali, ima i nažalost i drugačijih mišljenja. Zato,četitam kolegicama i kolegama na predstavi!

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code