HAPŠENJA ZBOG ZLOUPOTREBE SUBVENCIJA

HAPŠENJA ZBOG ZLOUPOTREBE SUBVENCIJA

21. kolovoza, 2013.

Policija-foto

U akciji suzbijanja zloupotreba u državnim inspekcijskim službama, pripadnici MUP-a Srbije uhapsili su osam fitosanitarnih inspektora zbog sumnje da su oštetili državni budžet za više od milion evra. Prema izvorima iz policije reč je o zloupotrebama prilikom dodele subvencija od 10 hiljada evra za zasade vinove loze na području opštine Erdevik.

Prema navodima srbijasnkih elektronskih medija inspektori su uhapšeni posle istrage predmeta iz 2008. godine, koju je sprovelo Ministarstvo unutrašnjih poslova na inicijativu Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Uhapšeni su Marica Rankov iz Boljevca, Dragoslav Stevanović iz Beograda, Dejan Vukićević iz Beograda, Dijana Veselinov iz Beograda, Slobodan Matorkić iz Smederevske Palanke, Jasmina Ivanović iz Smederevske Palanke, Marina Savić iz Beograda, Nina Nikolić iz Novog Sada.

Protiv njih će zbog zloupotrebe službenog položaja i falsifikovanja službenih isprava biti podneta krivična prijava kojom će biti obuhvaćena i Biljana Lukić-Čupković, fitosanitarni inspektor iz Beograda, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova. Osumnjičeni su pravili zapisnike u kojima su navodili da su podnosioci zahteva za subvenciju formirali zasade vinove loze i da ispunjavaju uslove za subvenciju. Međutim, ispostavilo se da to nije tačno.

Fitosanitarni inspektori sastavljali su i izveštaje u kojima su navodili da su zasadi u dobrom stanju iako su bili zapušteni i zarasli u korov. Tako su osumnjičeni omogućili većem broju firmi i pojedinaca da naplate više od milion evra subvencija iako na njih nisu imali prava.

Izvor: www.e-novine.com

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code