GREGORIĆ, ŠARINIĆ I IVANIŠEVIĆ VLASNICI HALUDOVA?

GREGORIĆ, ŠARINIĆ I IVANIŠEVIĆ VLASNICI HALUDOVA?

18. srpnja, 2014.

haludovo Custom

U Malinskoj je već trinaest godina zaredom zatvoreno svjetski poznato turističko naselje Haludovo. Osim što je zatvoreno, naselje je i djelomično porušeno, a svi objekti izgledaju kao  kulise iz filmova strave i užasa. Osim toga, cijelo područje nekadašnjeg turističkog naselja je sanitarno neodržavana zona te je postala opasna po život ljudi i najveća sramota hrvatskog turizma s velikom ekonomskom štetom koja po nekim procjenama prelazi iznos od tristo milijuna eura.

Otprilike tim riječima obratio se predsjednik općinskog Vijeća Malinske s otoka Krka dr. Zdenko Cerović premijeru Milanoviću s molbom da spasi Haludovo. Od Milanovića, odnosno Vlade RH traži da raskine štetni ugovor o prodaji dionica Haludovo, te da pokrene daljnju prodaju dionica novom vlasniku koji želi održati komercijalno hotelijerstvo na prostoru Haludova, prema legalnim prostornim planovima, dodajući pritom da ne želi nikome ni prijetiti, niti ikoga ponižavati, već samo upozoriti javnost da je ovakvo stanje neodrživo. 

Dr. Zdenko Cerović je također napomenuo da je oko Haludova riječ o kompliciranoj povijesti i privatizaciji tvrtke te da je prema zadnjim informacijama koje ima stvarni vlasnik Haludova »tajno trgovačko društvo« u vlasništvu nekoliko tvrtki registriranih u različitim zemljama, koje se stalno mijenjaju te da se kao obični građanin ne usuđuje govoriti o imenima.

Kako neslužbeno saznajemo politička imena hrvatskih kapitalaca s kojima se licitira u tragičnoj privatizacijskoj priči oko nekadašnjeg turističkog diva Haludovo su Hrvoje Šarinić, Katica Ivanišević i potencijalni osumnjičenik u finskoj krimi priči “Patria” Franjo Gregurić. T

4 komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code