GRADSKA GROBLJA: Nove usluge za blagdan Svih svetih

GRADSKA GROBLJA: Nove usluge za blagdan Svih svetih

22. listopada, 2011.

veliki_kriz_mirogoj_mario-543x253

Postoji organizirana grupa kradljivaca koja već godinama krade po grobljima, no to nije zagrebačka posebnost. Svi europski gradovi imaju slične probleme.

O stanju na zagrebačkim grobljima, pripremama za nadolazeći blagdan, problemima s krađama na grobljima te novim uslugama, uvedenim ove godine u  emisiji Radio Sljemena „Zagrebački razgovori“ govorila voditeljica podružnice Gradska groblja Ljerka Čosić. Istaknula je kako u danima uoči blagdana Svih svetih gradska groblja svake godine posjećuje velik broj građana, a podružnica Zagrebačkog holdinga d.o.o. Gradska groblja tih je dana u punom pogonu jer za ovu prigodu rade na temeljitom čišćenju grobnih polja te dodatnom uređenju hortikulture.

-Gradska groblja  kao i svake godine na vrijeme počinju s pripremama za blagdan Svih svetih. Posebnu brigu vodimo o nemoćnima i invalidima. Tako će na Mirogoju invalidnim osobama biti na raspolaganju elektromobil, koji inače vozi od 8 do 16 sati, a uoči i 1. studenog vozit će i dulje. Na Krematoriju je starijim osobama i  invalidima na raspolaganju mini bus koji ih prevozi do mjesta na Krematoriju koje žele posjetiti- rekla je Ljerka Čosić, napominjući da će u danima uoči i na sam dan blagdana na snazi biti zabrana vožnje automobilima prema gradskim grobljima.

Podružnica se može pohvaliti i nizom novih usluga koje je uspjela uvesti tijekom ove godine i koje su građani dobro prihvatili.

-Trudimo se poboljšati svoje usluge  i prilagoditi se potrebama građana pa smo ove godine uveli plaćanje sprovoda kreditnim karticama te omogućili i obročno otplaćivanje. Pored toga od ove godine podružnica Gradska groblja nudi i usluge kompletne organizacije sprovoda, od ukopa, prodaje pogrebne opreme, organiziranja glazbe, fotografiranja i ostaloga. – nastavila  je Ljerka Čosić.

Ipak, da na grobljima uvijek sve ne funkcionira kako bi trebalo svjedoči problem krađe aranžmana i sadnica na i oko grobova. O tome su voditeljicu podružnice Gradska groblja informirali  i brojni građani koji su se ovog četvrtka javljali u emisiju.

-Postoji organizirana grupa kradljivaca koja već godinama krade po grobljima. Kradu lampaše s grobova, sadnice, cvjetne aranžmane i ostale vrijedne  stvari. Iako redovito obavještavamo policiju o svakoj krađi spomenutoj je skupini  lopova  teško doskočiti. Osim toga svaku krađu, čija je vrijednost manja od 1000 kuna, u policiji ne klasificiraju kao težu pa i to dodatno otežava pronalazak počinitelja. S kradljivcima imaju problema i ostali gradovi u Europi, no naravno da ćemo se i dalje boriti da se takve nedopustive radnje u što manjoj mjeri događaju na grobljima.- rekla je Čosić.

www.mojzagreb.info

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code