GRADONAČELNIKOVA ČESTITKA  U POVODU DANA DRŽAVNOSTI

GRADONAČELNIKOVA ČESTITKA U POVODU DANA DRŽAVNOSTI

24. lipnja, 2014.

dan-drzavnosti

Drage Zagrepčanke i dragi Zagrepčani,

 

čestitam vam od srca Dan državnosti Republike Hrvatske!

 

Dan kada je Sabor Republike Hrvatske donio dalekosežnu odluku o razdruživanju od ostalih jugoslavenskih republika kao izraz volje hrvatskih građana iskazane na referendumu, slavimo s ponosom, sjećajući se svih onih  koji su tijekom povijesti, boreći se na različite načine, sanjali slobodnu i  samostalnu Hrvatsku.

Posebno se sjećamo naših branitelja Domovinskoga rata koji su najzaslužniji za ostvarenje toga sna i za mogućnost da svoju državu oblikujemo po vlastitoj mjeri, na načelima samopoštovanja, slobode, demokracije, socijalne pravde,  solidarnosti i zajedništva.

To je izazov i odgovornost, posebno u vremenu krize i recesije, ali baš zato je i prilika da pokažemo da možemo, da imamo snage i hrabrosti riješiti probleme i zajedničkim radom i znanjem pokrenuti Hrvatsku u pravome smjeru, čuvajući vlastiti identitet i afirmirati se i kao dio šire, europske zajednice kojoj sada i formalno pripadamo.

S uvjerenjem da to zaista možemo, uz poziv da ponosno istaknemo hrvatske barjake, drage Zagrepčanke i dragi Zagrepčani, vama i svim hrvatskim građanima čestitam 25. lipnja – Dan državnosti Republike Hrvatske.

 

2 komentara

Uskoči u raspravu
  1. robert
    #1 robert 25 lipnja, 2014, 15:35

    đuBRE bandić,ipak uspio uništiti SIMBOL GRADA ZAGREBA-CIBONU
    da bi je mogao preimenovati u lokomotivu i tako se dokopati zemljišta na Tuškancu !!

    Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code