GRADONAČELNIK POSJETIO BOLNICU SV.KATARINA U ZABOKU

GRADONAČELNIK POSJETIO BOLNICU SV.KATARINA U ZABOKU

16. travnja, 2014.

GRADONAcELNIK POSJETIO BOLNICU SV.KATARINA U ZABOKU

U okviru posjeta uspješnim tvrtkama i ustanovama, dokazanim centrima izvrsnosti i izvan granica naše zemlje, gradonačelnik Milan Bandić posjetio je, sa suradnicima, Specijalnu bolnicu za ortopediju, kirurgiju, neurologiju, fizikalnu medicinu i rehabilitaciju Sv. Katarina u Zaboku, jedinu zdravstvenu ustanovu koja je u Jugoistočnoj Europi dobila prestižnu nagradu The leading hospital in the world i jednu od dobitnica EU Projekta FP7, u okviru kojeg je u konzorciju s deset institucija iz cijelog svijeta dobila značajna sredstva u iznosu od 700.000 eura. 
Predsjednik Uprave bolnice Dragan Primorac zahvalio je zagrebačkom gradonačelniku na podršci i posjeti, naglasivši ujedno da ustanova, u suradnji s partnerima iz Njemačke, radi nešto manje od tri godine u unajmljenom prostoru od Opće bolnice Zabok, s kojom imaju odličnu suradnju, te da je u uređenje i opremu do sada uloženo 12 milijuna eura. 

Nastavna smo baza sveučilištima iz Osijeka i Splita i shodno tome kod nas se educiralo više od 200 studenata, naglasio je predsjednik Primorac. Najčešći pacijenti su nam sportaši, a kod nas su se liječili i ljudi iz Poljske, Slovenije, Irske i SAD-a, što opet ne znači da se kod nas mogu liječiti samo bogati, jer imamo potpisan ugovor s HZZO-om i naša je bolnica otvorena za sve. Naši standardi moraju odgovarati europskim mjerilima, a posebno se ponosimo našim operacionim salama, dodao je predsjednik Uprave, najavivši nove projekte s kojima se bave – razvijanje umjetne hrskavice i otkrivanje mehanizma razvitka boli.T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code