GRAĐANI NA LISTI STRANKE „ZA GRAD“

GRAĐANI NA LISTI STRANKE „ZA GRAD“

24. travnja, 2013.

ZA GRAD02

Na ovogodišnjim lokalnim izborima stranka ZA GRAD na svoju listu za Gradsku skupštinu uključit će građanke i građane. Samim time u sistem kreiranja izbornih lista unosi inovaciju, a sve s ciljem promicanja participacije – od glavnih odrednica Stranke. Tako će barem trećina mjesta liste za Gradsku skupštinu stranke ZA GRAD biti popunjena građankama i građanima koji su dali najviše prijedloga i za čije su prijedloge njihovi sugrađani najviše glasali.

Naime već nakon nekoliko tjedana postojanja na web platformi Stranke www.za-grad.hr može se pronaći više stotina prijedloga – od toga kako poboljšati javni prijevoz, preko rješavanja neiskorištenih gradskih prostora, do energetske obnove zgrada. Da prijedlozi ne bi bili samo dio virtualnog svijeta, Stranka je pokrenula već nekoliko javnih akcija koje su sukreirali građanke i građani i u čijem su ostvarivanju aktivno sudjelovali.

 Političkoj stranci ZA _ _ _ _ GRAD cilj je Zagreb oblikovati prema željama njegovih građana upravo njihovom participacijom. Budući da su građani ovoga grada nezadovoljni slabon učinkovitošću gradske administracije te neprestanim ignoriranjem ideja i zahtjeva građana, članovi stranke odlučili su se aktivno  uključiti u rješavanje problema grada te izboriti ulazak u Gradsku skupštinu.

Novina koju donose na političku mapu grada mogućnost je da svi građani sudjeluju u sukreiranju njihovog političkog programa putem web platforme www.za-grad.com, koja se iz dana u dan puni  prijedlozima i idejama svih onih koji žele da ovaj grad bolje funkcionira te stoga dosadašnju političku strukturu žele mijenjati zajedno sa strankom  ZA _ _ _ _ GRAD. T

7 komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code