Gay parade

Gay parade

27. lipnja, 2011.

Lijepo vrijeme i sunce namamilo je djevojke da obuku svoje ljetne haljinice i štiklice pa da krenu špancirati po gradskim trgovima.

 Odmah su se i tetkice poželjele malo prošetati. Obukle su svoje najljepše haljine i šeširiće i krenule paradirati.

 Kao i prošle godine, kada su homoseksualci sišli sa cruisera i držeći se za rukice preplavili Dubrovnik.  Gospari su ih gostoljubivo prihvatili i potom brojali zarađene devize.

 No dobro, to nisu bili pederi nego gay-evi. Ovi drugi su puni para.

 Problem je nastao kada su naše tetkice prvo  za šetnju izabrale Splitsku rivu.

Splićani se inače vole hvaliti time da se po rivi šeću najlipše cure na svitu.

Kada su umjesto njih ugledali tetkice, smračilo im se.

Oni nervozniji vrijeđali su nesretne tetkice, a oni najprimitivniji čak su se i kamenjem nabacivali na njih. Kakva sramota.

 Kamenovati pedere koji paradiraju daleko je veći pederluk od samih pedera. Za takvo ponašanje predviđene su i odgovarajuće sankcije.

 Kako bi pokazali da nemamo ništa protiv tetkica i da pripadamo civiliziranoj Europi, sada u Zagrebu moramo iskazati podršku tetkicama da u miru i veselju prošeću po Trgu Bana Jelačića.

 Naime, u civiliziranoj Europi nema više pedera, dvocijevki, tetkica i slično. Oni su tamo gay. A mi ćemo uskoro postati dio Europske unije u kojoj je njihov lobi vrlo jak, financijski i politički.

 Kada se malo zagrebe po površini, iskaču neke dubioze vezane uz homoseksualce i njihove parade.

 Osnovni problem, a to su ljudska prava i slobode, riješen je Međunarodnim paktom o građanskim i političkim pravima, te Ustavom RH. Homoseksualci imaju temeljno ljudsko pravo i slobodu biti to što jesu, i kao takvi su jednaki ostalim građanima pred zakonom.

Nitko ih zbog takvog njihovog spolnog uvjerenja ne smije vrijeđati, tući ili diskriminirati na bilo koji način.

 To ih pak ne čini svetim kravama i jednakijima pred zakonom.

 Zar im je takav problem živjeti s time da većini njihovih sugrađana jednostavno nije prihvatljivo da se homoseksualci ljubakaju u javnosti, da od takvih prizora želimo zaštiti našu djecu.

 Naše je građansko pravo očekivati od homoseksualaca da poštivaju tihu građansku većinu, da iskažu odgovarajuću građansku pristojnost i diskreciju pri konzumiranju svojih građanskih prava.

 Nameće se pitanje moraju li homoseksualci baš svaki tjedan paradirati, pa nas onda zbog ispada šačice primitivaca ucjenjivati ulaskom u EU?

 Čini se da gay parade homoseksualci organiziraju jer žele imati još veća prava, kao što je sklapanje  homoseksualnih brakova i da mogu posvajati djecu.

 U Hrvatskoj takva prava nemaju, za razliku od nekih europskih zemalja.

 Većini nas to bi značilo cirkus od institucije braka i roditeljstva. Tko je tu mama a tko tata?

 Da li to znači da smo homofobi?

 Hoće li tražiti i da se zabrane vicevi o pederima? T

5 komentara

Uskoči u raspravu
 1. assante
  #1 assante 1 srpnja, 2011, 21:53

  A što se tiče EU…..i tako sam protiv nje….i nemam osjećaj da me netko ucjenjuje ulaskom u nju. Dapače nemogu se otrgnuti osjećaju da me ugnjetavaju i teroriziraju prisilom ulaska.

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. assante
  #2 assante 1 srpnja, 2011, 21:49

  U ovom slučaju nam ne pomažu nikakve deklaracije, rezolucije, direktive, zakoni, podzakonski akti i što ti ja znam…. riječ nije niti će biti o dogovornom odnosu unutar populacije nego o iracionalnom osjećaju. Religijski i bilo kakav dogmatski pristup samo može odmoći u pronalaženju prihvatljivog rješenja (za sve sudionike priče). Ovdje samo i isključivo znanstvena dostignuća mogu biti temelj nekakve definicije. Sve ostalo je u domeni storija o dinamu i hajduku, ustašama i partizanima ili sličnim nepomirljivim primjerima.. Zaključno: ukoliko se netko rodi kao slijep, gluh ili bez noge smatramo ga invalidom. Da li invalidnost kao pojam može vrijediti i za deficit potrebe za reprodukcijom?

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. assante
  #3 assante 1 srpnja, 2011, 21:42

  Dakle, ukoliko se rezultati istraživanja pokažu točnim na većem uzorku implikacije koje proističu su: gayevi se rađaju kao takvi i nemoguće ih je “promijeniti ili ispraviti” tijekom života jer su oni fiziološke prirode. Pitanje koje traži odgovor je i dalje: gay populacija je varijacija, devijacija ili degeneracija unutar populacije. Kada dobijemo odgovor na to pitanje lakše ćemo odrediti položaj gay populacije i odnos sa straight dijelom populacije.

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. assante
  #4 assante 1 srpnja, 2011, 21:41

  Po istraživanjima koja su provođena 2008 na Karolinska institutu na 90 ispitanika utvrđeno je postojanje u građi mozga između tzv. gay i straight populacije. Naime, mozak muškog gay-a sličniji je ženskom straight mozgu i obrnuto. Utvrđeno je da postoje sličnosti između navedenih mozgova u povezanosti neuronskih veza između dvije polutke mozga te veličinama polutki (tj lijeve i desne strane mozga).
  Ovo je prvo istraživanje koje pokazuje fiziološke razlike u građi mozga između gay i straight populacije. Također je utvrđeno da se takva fiziologija mozga formira još u fetalnom stadiju razvoja.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code