FARPOINT STATION

FARPOINT STATION

21. rujna, 2011.

The Farpoint Station je projekt kojeg je započeo još 2004. varaždinski gitarist i kompozitor Nenad Resnik, suradnjom sa saksofonistom Gordanom Peršijem i “Varaždinskim jazz bandom“. Nakon toga formira prateći band “The Farpoint Station“ koji se pojavljuje na njegovom prvom CD-u “Return of The Son of The Monster From The Yellow Lagoon II” (Tunecore). Nenad Resnik i basist Miroslav Grabar odlučuju nastaviti kao trio i priključuje im se Želimir Novaković na bubnjevima, kojeg kasnije zamjenjuje Zlatko Ivanković.

The Farpoint Station je energični power-trio koji  u vlastitim kompozicijama vrlo vješto i znalački poigrava sa funkom, jazzom, rockom i nekim drugim stilovima.

Održali su desetke koncerata u Hrvatskoj, u Varaždinu i okolici, zatim nastup na međunarodnom jazz festivalu u Balama u Istri, zatim u Mađarskoj – u Zalaegerszegu, gdje predstavljaju Grad Varaždin na međunarodnom festivalu gradova regije, pa u Pečuhu  u organizaciji “Jinlun Music Association“ i  Ministarstvom kulture RH, gdje su zajedno s riječkim “Atmosphericom“ predstavljali hrvatsku jazz-fusion scenu…

Grupa je izdala 2 CD-a koji se, mogu nabaviti na svjetskom tržištu (Tunecore USA) i dostupni su kao MP3 i u CD verziji preko Amazona i što je još zanimljivije, kao dio kataloga ponude Apple  iTunes glazbenog servisa – najvećeg svjetskog online distributera glazbe, zatim Sonyjevog Rhapsodyja i mnogih drugih distributera.

Drugi po redu CD pod naslovom “Astral Neighbourhood” snimljen je u studiju “Step Sound“ u Plominu u Istri a masteriran u Wisseloord Mastering, Hilversum u Nizuzemskoj. Izdan je na etiketi “Tune Core“ i dostupan je u online verziji preko iTunes, Rhapsody, Napster, Amazon, ili u RH u CD verziji za sad samo preko Amazon-a. CD je sniman u StepStudios u Plominu, a masteriran u Wisseloord Mastering nizuzemskom Hilversumu.

U svakom slučaju preporučili bi da poslušate ovaj iznimno zanimljiv bend, ako bude prilike i u živo, jer je riječ o vrhunskim glazbenicima koji jako dobro znaju što rade, spontano, maštovito i razigrano se prošetavaju kroz vrlo zahtjevne glazbene forme i siguran sam da neće nikoga ostavit ravnodušnim.

{youtube}U8YsqmuzR4Q{/youtube}

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code