ČETVRTI GRADSKI VRT U BOROVJU

ČETVRTI GRADSKI VRT U BOROVJU

22. srpnja, 2013.

vrtovi1

Projekt Gradski vrtovi Grada Zagreba nastavljen je u petak19.srpnja  otvaranjem četvrtog Gradskog vrta, ovaj put na području Gradske četvrti Peščenica – Žitnjak, u naselju Borovje u Ulici I. gardijske brigade „Tigrovi“. Nova 63 Ugovora o korištenju vrtnih parcela, zadovoljnim korisnicima uručio je, kao i svaki put do sada, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Do sada smo, sa današnjim danom, uručili 429 Ugovora, a naš cilj je do kraja godine doći do brojke 1000, te se intezivno radi na pronalsku novih lokacija. Ovo je mjesto susreta, druženja, rekreacije, ali i mjesto popravljanja kućnog budžeta, te mi je drago da vlada tako veliki interes među našim sugrađanima, rekao je gradonačelnik Bandić.

Podsjetimo, parcele površine 50 m2 dodjeljuju se na temelju javnih poziva, a osim vrta u Borovju, građani se uzgojem hrane za osobne potrebe mogu baviti i u vrtovima u Klari (Čavoglavska ulica), Sopotu (Ulica Nikole Andrića) te u Sesvetama (Senjska ulica). Same površine su uređene i opremljene popratnim sadržajima kao što su sanduci za spremanje alata, komposteri, kante za otpad i spremnici za voduT

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code