ČESTITKA GRAĐANIMA POVODOM    DANA GRADA ZAGREBA

ČESTITKA GRAĐANIMA POVODOM DANA GRADA ZAGREBA

31. svibnja, 2013.

31svibanj dan grada

Drage Zagrepčanke i Zagrepčani,
dragi sugrađani!

Čestitam vam od srca Dan našega Zagreba i blagdan njegove zaštitnice – Majke Božje od Kamenitih vrata. 

Slaveći s ponosom ovaj dan, sa zahvalnošću se prisjećamo svih naših sugrađana koji su kroz stoljeća zagrebačke povijesti stvarali i gradili naš grad, dajući mu identitet, šarm i ono nešto posebno, neuhvatljivo a ipak naše i tako blisko – duh koji grad čini onakvim kakav jest – grad ljepote, kulture, tolerancije i ljudske topline, grad u kojem je ugodno živjeti i kojem se, ma gdje bili, uvijek vraćamo. 

S posebnim pijetetom sjećamo se naših branitelja koji su za ovu zemlju i njen glavni grad, boreći se diljem domovine, dali sebe i svoje živote i ostavili nam obvezu da ih nikada ne iznevjerimo, da budemo hrabri i svoji, bez obzira na teškoće kroz koje prolazimo. 

Današnje teškoće, gospodarska kriza s kojom se suočavamo, nesigurnost i neizvjesnost, od nas traže baš to – hrabrost, povjerenje u sebe i vlastite mogućnosti, ali i zajedništvo i solidarnost s onima kojima je najteže, koji trebaju našu pomoć, koji trebaju predah da bi mogli nastaviti dalje. 

Znam da imamo snage i potencijala da nađemo odgovore koje od nas zahtjeva sadašnji trenutak, da radom, znanjem i zajedničkim djelovanjem, u demokratskom i tolerantnom ozračju, ostvarimo i one najzahtjevnije ciljeve. 

Zagreb je u tome bio i ostao predvodnik, a kao što smo ponosni na ono što smo zajedno ostvarili proteklih godina, čineći ga istinskom europskom metropolom, tako ćemo znati naš grad, sada već i formalnu prijestolnicu nove članice Europske unije, učiniti još bogatijim i ugodnijim mjestom za život, nas i naše mladosti.
 
S tim uvjerenjem pozivam vas drage Zagrepčanke i Zagrepčani, da ponosno proslavimo Dan grada Zagreba, da istaknemo barjake u čast grada koji neizmjerno volimo, koji zajedno gradimo i koji je dio nas i našega osobnog identiteta.  T

 

 

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code