ERSTE PLAVA LIGA

ERSTE PLAVA LIGA

6. lipnja, 2013.

 erste-sport

 

Finalisti Erste plave lige, 480 učenika osnovnih i srednjih škola iz cijele Hrvatske, dobit će priliku nastupiti na ovogodišnjem Hanžekovićevom memorijalu.

U Erste poslovnom centru, zagrebački gradonačelnik i predsjednik Organizacijskog odbora Hanžekovićeva memorijala Milan Bandić sudjelovao je u predstavljanju projekta Erste plava liga – jedinstvenog dječjeg atletskog natjecanja upečatljivog slogana Brže Više Jače, koje će okupiti oko 5000 učenika u sedam hrvatskih gradova.

Kako se čulo, pravo prijave i nastupa imat će učenici osnovnih škola od trećeg do šestog razreda, a kvalifikacijska natjecanja održat će se tijekom svibnja i lipnja u Varaždinu, Puli, Rijeci, Zadru, Osijeku, Splitu i Zagrebu. Najbolji natjecatelji, njih 480, sudjelovat će na velikom finalu Hanžekovićeva memorijala, najvećeg hrvatskoga atletskog mitinga koji će se održati 3. rujna na stadionu Mladost.

Grad Zagreb grad je sporta, a ja uvijek podupirem sport, naročito tamo gdje se educiraju mladi, istaknuo je gradonačelnik Bandić te zahvalio svima koji su prepoznali važnost ovoga projekta i uključili se u njega.

Direktor Hrvatskog atletskog saveza Siniša Ergotić istaknuo je da je cilj okupiti što više sudionika te mladima ukazati na korist zdravog načina života, te nadodao da se nada da će ovo biti dugoročan projekt. T

Direktorica Hanžekovićeva memorijala Ivana Brkljačić zahvalila je gradonačelniku i ujedno predsjedniku Organizacijskog odbora Hanžekovićeva memorijala Milanu Bandiću na podršci te Erste & Steiermarkische Bank i Erste Plavim mirovinskoim fondovima kao generalnim sponzorima. Također je rekla da ovo nije samo promocija hrvatske atletke nego i sporta općenito, a za mlade veliki motiv jer će biti u društvu najboljih sportaša

 

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code