Eric Cantona dolazi u Sarajevo

Eric Cantona dolazi u Sarajevo

3. srpnja, 2012.

eric_cantona_prst

Film Erica Cantone o društveno angažiranim (bivšim) fudbalerima, među kojima je i Predrag Pašić, biće prikazan na ovogodišnjem Sarajevo Film Festivalu. Također, sam Cantona dolazi u Sarajevo 11. jula.

Didier Drogba, Socrates, Rachid Makhloufi, Carlos Caszely i – Predrag Pašić. To je pet fudbalskih legendi o kojima je još jedna legenda, Eric Cantona, snimio dokumentarni film Fudbalski pobunjenici (Football Rebels).

Eric Cantona je jedan od fudbalera koji su obilježili moderni period ove igre. Napadač Manchestera i francuske reprezentacije svoju upečatljivu fudbalsku karijeru nastavio je na drugim poljima.

Ovaj veliki fudbaler, legenda Francuske i Manchester Uniteda, nije se odao lagodnom i bogatom životu nakon završetka burne i velike karijere. Posvetio se glumi u igranim filmovima, a često poziva Francuze i Evropljane da se probude.

Tako je u decembru 2010. stanovnike Evrope i svijeta pozvao da jurišaju na banke i povuku svoju ušteđevinu. Početkom ove godine čak je najavljivao kandidaturu za predsjednika Francuske, ali je od toga odustao.

Radiosarajevo.ba

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code