ČELNIK VODOVODA PONIŽAVA SIROMAŠNE GRAĐANE OSIJEKA

ČELNIK VODOVODA PONIŽAVA SIROMAŠNE GRAĐANE OSIJEKA

4. veljače, 2013.

Poštovani,

U ime članova udruge Akademske zajednice Osijek, potaknuti izjavom i prezentacijom gospodina Ljubomira Novoselića u Dnevniku 3 HTV-a (29.01.2013), odlučili smo reagirati na njegov istup u medijima. U spomenutom Dnevniku 3 gospodin Novoselić (direktor gradske tvrtke Vodovod Osijek d.o.o.) prezentirao je plan podijele zastava svim redovnim platišama računa za vodu! Na izravno pitanje novinara čija je to ideja, odgovorio je da je to ideja gradonačelnika Bubala i njega osobno!

Odgovor na ponižavanje i laganje!

Naime, Udruga Akademska zajednica Osijek u kolovozu 2011. godine, potaknuta slabim brojem istaknutih zastava na pročeljima kuća i zgrada u gradu Osijeku za državne praznike i obljetnice kojima slavimo našu Hrvatsku povijest, odlučili smo napraviti anketu sa ciljem da analiziramo što je razlog tome. Ako se vratimo 30-ak godina unazad kada su naši očevi, djedovi… bili zatvarani od strane komunističkog režima radi isticanja hrvatstva i hrvatskih zastava, pitamo se što nas sprječava danas kada imamo slobodnu državu da ne prakticiramo ovaj lijepi hrvatski običaj.

Anketa je provedena na području grada Osijeka a građani su odgovarali na pitanje: „Da li ste izvjesili zastavu na Dan pobjede i Dan hrvatskih branitelja?“ Nakon provedene ankete, javnost je bila upoznata sa svim podacima na održanoj press konferenciji (o čemu postoje članci i video zapisi novinara). Udruga je u 9. mjesecu 2011 godine uputila inicijativu slijedećim tijelima: gradskom vijeću, gradonačelniku, županu te tvrtki Zavod za stanovanje Osijek za doniranje svim kućanstvima, koja to zatraže, hrvatsku državnu zastavu, uz obavezu čuvanja i isticanja iste. Smatrali smo da bi se realizaciji ove inicijative trebala pridružiti i gradska tvrtka Zavod za stanovanje koja vodi brigu i nadzire stambene zgrade u gradu Osijeku te bi iz toga razloga mogla potaknuti planiranje sredstava potrebnih za nabavku hrvatskih državnih zastava, također i sufinancirati navedeni projekt.

U izjavi za HTV, na upit novinarke jesmo li ljuti što su nam ukrali ideju i prezentirali kao svoje predsjednik udruge Milan Opačak je izjavio:“ da nismo i da nam je drago da se nešto pokrenulo ali nikako na ovakav način“!  Pitamo se što Vodovod ima sa zastavama??? Kad smo slali inicijativu, nismo ni slutili da ce na vlastodršci na ovakav bizaran način to raditi, tj. smatrali smo da će grad malo uštedjeti sa stavke za reprezentaciju, sa stavke za promidžbu grada, a nikako iz komunalnih sredstava prikupljenih od građana Osijeka koja se logično moraju trošiti za kvalitetne infrastrukturne projekte. Uputili smo i Zavodu za stanovanje, koji to održava veliki broj zgrada da bar pokrije zgrade te da napravimo pomak prema slijedećem državnom prazniku!

Prije svega želimo javnosti skrenuti pažnju na izjavu gospodina Novoselića, da će zastavu dobiti svi koji redovno plaćaju svoje račune Vodovodu!

Gospodine Novoseliću pitanje za Vas: Jesu li oni koji nemaju novaca ili nisu redovne platiše vode manje Hrvati od onih koji imaju novaca! Kad se je branila domovina, da li se onda pitalo jesi li platio račun ili ne!  Sramotna izjava za jednog čelnika velike tvrtke! Govorite u Dnevniku da poslujete odlično, a ne spominjete građanima da ste im digli cijene vode, pa im sad mažete oči sa zastavama i dodvoravate se gradonačelniku koji je obećao 4000 novih radnih, a umjesto njih dobili su 4000 otkaza što čini ukupno 8000 građana koji vjerojatno ne mogu platiti svoj račun! JESU LI ZATO MANJE HRVATI I DOMOLJUBI ???

Jedina Vaša ideja je da udarite pljusku svim ljudima koji nisu u mogućnosti redovno podmirivati svoje račune. Za razliku od vaše, naša je domoljubnog karaktera da se građanima koji to zatraže dodjeli SVETI HRVATSKI BARJAK!

 

S poštovanjem,                                                                                               

   

     Opačak Milan, dipl.ing.

Predsjednik udruge A.Z. Osijek T

                                                                      

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code