DŽABA SVE KAD NEMAŠ SREĆE

DŽABA SVE KAD NEMAŠ SREĆE

16. lipnja, 2014.

 

 

AP world cup argentina bosnia jt 140615 16x9 992 Custom

Na stranu gaučosa okrenuo se aman i sreća junačka

 

Piše: Ante Matić

 

Jedno je gledati Argentinu, a drugo je igrati protiv njih“, rekao je po svršetku utakmice bosanski izbornik Safet Sušić i dodao jetko, da taj Messi odakle god primi loptu na igralištu odatle može dati gol. I dao ga je u 66. minuti utakmice.

„Moji su se igrači borili časno i pošteno i mislim da su pokazali da znaju igrati i da imaju srce. Nije lako kad protiv tebe igra velika Argentina, dvostruki svjetski prvak. Nadam se da ćemo u druge dvije utakmice imati više sportske sreće. Danas nam je malo okrenula leđa.“

 Tako je poslije utakmice govorio izbornik Safet Sušić, aludirajući na onaj nesretni autogol Kolašinca  već u trećoj minuti igre. Bio je to šok za igrače iz Bosne od kojeg su se ipak oporavili u drugom poluvremenu i malo je nedostajalo da pobjede.  Da nije pao onaj nesretni autogola bilo bi neriješeno i Bosanci bi izvukli veliki bod kao. Argentina u ovoj utakmici i nije pokazala baš tu razvikanu veličinu i moć igre. Neka zahvale Bogu i onom nesretnom Kolašincu, a donekle i tom čudesnom igraču Mesiju što ga imaju u svojim redovima.

Nakon ovoga uvoda, kažimo onako, kako to sportski novinari pišu poslije neke utakmice, a ova nije bila bilo kakva, nego povijesna utakmica za nogometaše iz Bosne i Hercegovine, koji su prvi put nastupili na velikom svjetskom natjecanju.

Na najpoznatijem stadionu na svijetu Maracani u Rio de Janeiru 15. lipnja ove godine pokazali su svoja nogometna umijeća gaučosi iz Argentine predvođeni trenutno najboljim nogometašem na svijetu Messijem i isto tako pokazali su svoju majstoriji zmajevi iz Bosne predvođeni,  igraćinom Džekom.

NOGOMETNA GROZNICA

Dugo nogometna groznica trese zemlju Bosnu, još od onog ljutog boja na zelenom polju u Kaunasu kada je izboren plasman na Svjetsko prvenstvo. Točno u ponoć 15. lipnja izabranici selektora Safeta Sušića pokazali su da hoće, umiju i da znaju igrati nogomet, odmjerivši snage sa  favoriziranim Argentincima koje predvode svjetske zvijezde Lionel Messi i Sergio Aguero.

Poučen nepoštenim suđenjem nekog suca iz Japana, na štetu Hrvata protiv domaćina Brazila, bosanski izbornik Safet se pribojavao više sudaca nego Argentinaca. Međutim, ispalo je posve drukčije od njegova pribojavanja. Istine radi, valja priznati, da su korektno i pošteno sudili Joel Aguilar iz Salvadora s pomoćnicima Williamom Torresom i Juanom Zumbom.

Od prvog sučeva zvižduka, zmajevi su krenuli zmajski i junački. Milijuni gledatelja diljem planeta bili su ugodno iznenađeni loptadžijama iz Bosne, koji su pokazali zavidno nogometno znanje, veliku srčanost i fer borbu na zelenom polju. Junački su parirali Argentincima i, teško je bilo raspoznati, tko od ove dvije nogometne momčadi igra ljepše, dopadljivije i smionije. Igralo se bez ozbiljnijih prekršaja. Sve je bilo u granicama normalne, muške igre. Bosanci su u prvom dijelu prvog poluvremena bili bolji od Argentinaca. Možeš biti najbolji na svitu i okolici, kako bi rekli Dalmatinci ,ali, bolan džaba ti sve bilo kad te snađe baksuzluk i sreća okrene leđa, kako to kažu u Bosni. To se dogodilo Bosancima već u trećoj minuti , kada je, iz iz kornera pucao Di Marija i lopta pogodila Kolašinca u lijevu nogu i odbila se taman uz golmana Begovića u mrežu. Ma,bolan, za dlaku ga promašila. Prolomio se Marakanom strašan aplauz i urlici, a Bosnom i okolicom jauci. Izgledalo je kao da u gori zavijaju vuci i vrište hajduci. Poslije toga, do kraja utakmica bila je borba podjednaka. Nije se znalo tko je bolji.

GAUČOSINA MESSI

Safet je uvodio u igru trojicu i sve to bijaše zaman, jer se na stranu gaučosa okrenuo aman i sreća junačka!

Messi i njegovi jarani  su s velikom, bolan, mukom svladali zmajeve iz Bosne. Rodijaci iz Hercegovine davali su znakove Safetu da su trebali priteći  u pomoć jaranima  iz Bosne,ali, eto, nisu. Na njih je izbornik zaboravio kao da ih nije.

Sve do 66 minute nije se znalo tko je bolji, a tko gori i tko će izvući tanji, tko deblji kraj, dok nije stupio na scenu  gaučosina Messi, koji je sve oko sebe razbucao i ljevicom ko desnicom raspalio prema Begoviću. Prolazio je zmajsku obranu u svom čudesnom slalomu na travi, raspalio lijevom nogom tako precizno, da se lopta odbila od grede i odsjela u mreži.

 Tako je na kraju krajeva ispalo 2:1  za gaučose, da prostite, Argentince.

Bošnjaci su, da prostite Bosanci, u ovoj utakmici pokazali su pravo svoje lice. Nadajmo se da će u buduće dvije utakmice imati više sportske sreće.

Utakmica je odigrana pred 74.689 navijača, među kojima je bilo oko pet tisuća navijača iz Bosne. T

 

4 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Viki
  #1 Viki 18 lipnja, 2014, 06:04

  Ne da nema ni jednog Hercegovca nema ni jednog Hrvata, u Bosni sve najbolje znaju samo muslimani

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Ero
  #2 Ero 18 lipnja, 2014, 04:31

  Navijao sam za Bosnu premda sam Hercegovac. Malo mi je čudno da u toj reprezentaciji nema nijednog igrača iz Hercegovine.
  Nije valjda da Ere ne znaju nogomet! Nema ni rišćana!

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. Sale
  #3 Sale 17 lipnja, 2014, 13:41

  Repka BiH je odlično igrala!

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. tv
  #4 tv 16 lipnja, 2014, 14:03

  bravo matiću,super tekst

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code