DUGUJE SRBIJI MILIONE: Slobina Mira nije plaćala ni porez, ni grejanje

DUGUJE SRBIJI MILIONE: Slobina Mira nije plaćala ni porez, ni grejanje

31. prosinca, 2014.

mirjana-markovic-foto-kurir-1389875361-428791

BEOGRAD – Udovica Slobodana Miloševića, nekadašnjeg predsednika Srbije i SR Jugoslavije, Mirjana Marković (72) za kuću u Požarevcu ima poreski dug od 1.279.621 dinar, a za grejanje 969.695, zbog čega je preduzeće “Toplifikacija” protiv nje pokrenulo sudski spor.

Ovi dugovi odnose se na porodičnu kuću u Nemanjinoj ulici broj 41, u čijem je dvorištu Milošević sahranjen 18. marta 2006. Reč je o prizemnoj kući površine 320 kvadrata, koja je sagrađena na imanju Mirjaninih roditelja u širem centru grada, pišu Novosti.

Foto: Nemanja Pančić

U neposrednom susedstvu je i kuća Mirjaninog i Slobodanovog sina, Marka Miloševića (40), podignuta 1998, površine 350 kvadrata. U njoj danas živi Markova nevenčana supruga Milica Gajić (37) s njihovim petnaestogodišnjim sinom. Kao i njegova majka, i Marko duguje porez za kuću, i to 814.938 dinara, ali dug za grejanje nema.

– Marko Milošević za grejanje u Nemanjinoj 37, ima mesečno zaduženje od 10.086 dinara. Zaključno sa novembrom dug je 20.542 dinara – rekao je za “Novosti” Dejan Dačić, direktor JP “Toplifikacija”.
Mirjana je tužena za grejanje, ali ne i za porez, kao ni Marko. U lokalnoj poreskoj administraciji kao razlog navode njihovu dugogodišnju nedostupnost.

Marko Milošević (Foto: Printscreen Youtube)

– Pošto ni Mirjana ni Marko ne žive na navedenim adresama, ne mogu im se uručiti opomene, koje smo slali godinama unazad. Oni nemaju račune koje možemo da blokiramo, niti možemo da im zaplenimo imovinu, jer bi, u odsustvu vlasnika, tako nešto bilo nezakonito – kaže Veljko Golubović iz poreske administracije.
Prema podacima koje su “Novosti” pribavile od “Elektromorave” i komunalnih preduzeća, Mirjana i Marko nemaju dugove za struju i vodu, kao ni za odnošenje smeća.

– Za Markovu kuću u Nemanjinoj 37, korisnik usluge Milica Gajić redovno plaća odnošenje smeća i nema dugovanja. Kuća Mirjane Marković u Nemanjinoj broj 41 zatvorena je i u njoj niko ne živi – saopštili su iz JKP Komunalne službe.

Milica Gajić (Foto: Instagram)

Pažnju javnosti neplaćeni računi Mirjane i Marka skrenuli su 2005, kada je obelodanjeno da za struju zajedno duguju više od milion dinara. Ove dugove uskoro je izmirio SPS, ali nije poznato da li će to učiniti i sada, za neplaćeno grejanje i porez. Marko Milošević je napustio Srbiju 7. oktobra 2000. godine, a njegova majka u februaru 2003.

Bambi park

 

Foto: Zorana Jevtić

Marko Milošević u Požarevcu poseduje i deo “Bambi parka”, na besplatno ustupljenom gradskom zemljištu, kojim sada upravlja njegova nevenčana supruga Milica Gajić. Raspolaže i poslovnim prostorom na Starom korzou, u kojem je nekad bila pekara “Non-stop”, ali je on u sudskom sporu, jer preduzeće “Angropromet tekstil” nije imalo pravo da mu ga prepusti, pošto je reč o lokalu u gradskoj svojini.

(Večernje novosti)

4 komentara

Uskoči u raspravu
  1. Guest
    #1 Guest 2 siječnja, 2015, 20:46

    Činjenice navedene u članku jesu nadasve edukativne onome koji hoće razmišljati.Naime nedvojbeno se da zaključiti da je R.Srbija također inficirana GENERAL -H20,instalaterima centralnih grejanja koji jesu djelovali u vrijeme izbivanja Slobine porodice te su oni neovlašteno uveli centralna grejanja u njihove stanbene prostore te ih nakon povratka iz Rusije terete u smislu grejanja koje ovi nikada upotrebili nisu….dakle ostalo je nepoznato kolika je neneplativa stavka po osnovi nafte prošvercane iz RH da bi se srbi grejali ,makar i u tenkovima napadajući hrvatske položaje …dok H2O generali u miru uživaju mirovine zaslužene po osnovi isporučene nafte…. ma ljubimo vas braćo Srbi ….ima nafte za vas uvek, pa makar vi i po nama pucali….

    Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code