DRUGI OVOGODIŠNJI SUSRET BANDIĆA I BISKUPA KOMARICE

DRUGI OVOGODIŠNJI SUSRET BANDIĆA I BISKUPA KOMARICE

10. svibnja, 2013.

bkomarica

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić susreo se u četvrtak 9. svibnja u Gradskoj upravi s banjalučkim biskupom Franjom Komaricom, s kojim je, među ostalim, razgovarao o položaju Hrvata u BiH i problemima s kojima se susreću.

Biskup Komarica zahvalio je gradonačelniku na otvorenosti prema problemima bosanskohercegovačkih Hrvata, na posjetima podrške te posebno na tomu što nikada nije prekrižio ni zaboravio sunarodnjake.

Nakon sastanka sa zagrebačkim gradonačelnikom Milanom Bandićem, biskup je kazao da je rok za prijavu povratnika produžen do rujna, jer je malo ljudi bilo obaviješteno o toj mogućnosti.

Povratnici se trebaju javiti nadležnom državnom Ministarstvu za ljudska prava i izbjeglice ili entitetskom Ministarstvu za izbjeglice i raseljena lica.

Izrazio je čuđenje da mediji nisu doprili do mnogih koji su zainteresirani za povratak.

Komarica je obavijestio novinare o pripremi Međunarodnog simpozija o miru i mirenju „Korak naprijed” u Banjolučkoj biskupiji, čiji je cilj svraćanje pozornosti na potrebu pomirenja i suživota.

Biskup Komarica je posjetio Bandića i u siječnju ove godine, prilikom prisustvovanja svečanosti otvaranja 53. teološkog pastoralnog tjedna u Međubiskupijskom sjemeništu na Šalati.

U znak sjećanja na susret u Gradskoj upravi, gradonačelnik mu je darovao kristalni kalež s grbom Zagreba, a Bandić je na dar dobio originalni sir trapist banjolučkih redovnika. T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code