DRAGANI MIRKOVIĆ ODUZELI DVORAC

DRAGANI MIRKOVIĆ ODUZELI DVORAC

1. listopada, 2014.

 

1466163-13

Pevačici Dragani Mirković su u aprilu ove godine zabranili ulazak u dvorac Ebenfurt, koji je 2010.godine godine uzela u zakup, i to zbog milionskog dugovanja. Kako ekskluzivno saznajemo, pevačica od aprila nema pravo ulaska u palatu Ebenfurt sve dok ne isplati dug od 1.040.000 evra.

 
ALO! je imao uvid u dokumenta koja potvrđuju naše navode, a u kojima se napominje da Dragana Mirković nema pravo korišćenja ovog velelepnog zdanja.

Dragana i Toni

– Dragana je u aprilu ove godine dobila zabranu prilaska dvorcu. Ona mora da plati više od milion evra kako sudski izvršitelji ne bi došli da joj plene imovinu. Dobila je i rok do kojeg mora da izmiri svoje obaveze, a tek kada reši sve finansije, moći će da piše molbu da se njoj i njenom suprugu Toniju dvorac vrati. Taj dvorac, inače, nije u njenom vlasnistvu jer je to istorijsko zdanje i ona ga je samo uzela u zakup na 100 godina. Međutim, zbog neizmirenih obaveza sad su joj ga oduzeli, bar na neko vreme – govori naš dobro obavešteni izvor i dodaje da renoviranje ovog objekta još uvek nije završeno.

– Nakon hapšenja radnika koji su radili na restauraciji dvorca, radovi su stali. Iako je Dragana na sva usta najavljivala da će renoviranje biti gotovo za tri godine, to se još uvek nije dogodilo – kaže naš izvor.

Dvorac Ebenfurt

Dvorac Ebenfurt

Kako bismo proverili navode do kojih smo došli, pozvali smo pevačicu i njenog supruga, ali nam se do zaključenja ovog broja niko nije javljao na telefon. Tako nismo bili u mogućnosti da od Dragane čujemo da li je do današnjeg dana vratila dug i dobila novu dozvolu za korišćenje dvorca Ebenfurt.
Podsećanja radi, pevačica je pre četiri godine najavila da će prva dva sprata dvorca biti otvorena za javnost, dok će ona sa porodicom živeti na trećem i četvrtom spratu.

Dvorac Ebenfurt pod zaštitom države

Dvorac Ebenfurt pod zaštitom države

– Renoviranje će trajati tri godine i pošto se zgrada nalazi pod zaštitom države, neophodno je ispoštovati propisanu proceduru. Prizemlje i prvi sprat najverovatnije će biti otvoreni za posete turista kada nama bude odgovaralo, dok ćemo mi živeti na drugom i trećem spratu – rekla je Dragana pre četiri godine.

Policija upadala u dvorac!

Specijalni tim austrijske policije za borbu protiv imigranata upao je 2012. godine u dvorac Ebenfurt koji je tada renovirala Dragana Mirković i tom prilikom zatekao osam ilegalaca – radnike na crno iz Srbije i Bosne i Hercegovine. Kako se pisalo, ilegalci su u najkraćem roku deportovani u svoje rodne zemlje, a svima je zabranjen ulazak u Austriju, a tada se oglasio pevačicin suprug Toni Bjelić.
– Znam da su neki ljudi uhapšeni. Mi smo ove nedelje bili u inostranstvu. Nažalost, ne znam šta se tačno dogodilo, o kojem građevinskom podizvođaču je reč. U svakom slučaju, to nisu bili naši ljudi, mi sve radimo po propisima. Mnoge austrijske građevinske firme radile su na zamku i sve imaju uredne dozvole. Ja ne kontrolišem da li neka od njih zapošljava radnike na crno – rekao je tada Toni.

Dvorac Ebenfurt pod zaštitom države!

Dvorac koji je Dragana dobila na korišćenje napravljen je 1160. godine i pod zaštitom je države Austrije. Ima četiri tornja visine od po 35 metara i prostire se na 12.000 kvadrata sa imanjem veličine hektar i po. Iako izgleda trošno i u lošem stanju zgrada je izdržala mnoge vekove i ratove i ima neprocenjivu istorijsku vrednost.

Dragana na sceni sa 60 plesača!

Pevačica Dragana Mirković je pre sedam dana stigla iz Beča u Srbiju, u kojoj će 3. oktobra održati dugo najavljivan koncert u „Areni“. Uprkos saobraćajnoj nesreći koju je doživela nedavno, Dragana vredno radi na pripremama za predstojeći spektakl, te je angažovala oko 60 plesača, koji će je pratiti na sceni i sa kojima svakodnevno vežba od osam po 10 sati. Osim plesnih proba, pevačica ima i probe sa bendom kako bi perfektno zvučala na dan spektakla. K. M. S.

 

1 Comment so far

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code