DOSTA VIŠE

DOSTA VIŠE

16. siječnja, 2014.

kolumna-opljackano-LN

Piše: Saša Radović

Siječanj 2014. obilježen je urušavanjem posljednjih ostataka morala u Lijepoj našoj. Dvije kapi, dvije nove afere, prelile su čašu. Afera „Perković – Mustač“ i afera „Pomoćnik“! Znamo da su moralne vertikale hrvatske vlasti odavno pale – no danas možemo reći da se i hrvatska javnost utopila u močvari nemorala. Nitko se ne stidi „hrvatske šutnje“. Nitko nije otvorio prozor i glasno viknuo: „Dosta!“

PERKOVIĆ – MUSTAČ

DORH se žalio na odluku o odobravanju predaje Josipa Perkovića što je suprotno izričitoj odredbi iz Zakona o pravosudnoj suradnji u kaznenim stvarima s državama članicama EU.  Bajiću i njegovoj bajnoj kompaniji najvažnije je izvršiti nalog premijera Milanovića – sačuvati Perkovića i ostale Titove ubojice da ostanu u Hrvatskoj. Ako naše sudske instance odbiju izručenje Perkovića, a suđenje započne u Hrvatskoj, farsa će završiti sretno za vladu RH i za umrežene moćne financijsko-kriminalne oligarhije. Optuženi će biti oslobođeni i više nikad neće moći biti izručeni za to djelo, jer svugdje u svijetu vlada pravilo da se za isto djelo istoj osobi ne može dva put suditi.

Sukladno istoj namjeri DORH nije uputio žalbu na rješenje suda u Velikoj Gorici o odbijanju predaje izručenja Zdravka Mustača na temelju europskog uhidbenog naloga iz Njemačke. Po tome, ostaje nam kod kuće kompletan ubojiti udbaški klan. Moguće je da netko računa na njihove „usluge“?

POMOĆNIK

Drugi događaj nije tako atraktivan, ali pogađa „u sridu“ – u srž monstruoznih mehanizama vlasti. Opet je u pitanju DORH. Bajić četiri godine skriva kaznenu prijavu protiv svoga prijatelja Branka Šegona. Kaznenu prijavu o sumnji u kazneno djelo pranja novca od siječnja 2010. godine podnijela je udruga Partnerstvo za društveni razvoj. Traži se ispitivanje poslovanja tvrtke Facta Vera i supruge Branka Šegona, Ivne Šegon koja je bila zaposlena u ministarstvu gospodarstva i za vrijeme Slavka Linića i za vrijeme Damira Polančeca. Četiri godine nema nikakvog odgovora niti informacije. U vlažnim i mračnim Bajićevim podrumima kaznena prijava vjerojatno je istrunula.

A ružna priča o Šegonovom kreditu koji mu je namjestio šef Linić, predsjednik NO HBOR-a, ukazuje na beskrajnu gramzljivost elite. Nisu im dovoljna kraljevska primanja po političkim funkcijama i silne beneficije. Bez obzira na iskaz ljepuškaste predsjednice Povjerenstva za sukob interesa, Dalije Orešković – i Linića i Šegona treba zauvijek eliminirati iz hrvatske politike.

PRLJAVA ČAŠA

Ta dva događaja, te dvije kapi koje su prelile čašu, samo su benigne priče u kancerogenom sadržaju čaše. Godinama tamo Bajić čuva krvave priče o najvećem zločinu u povijesti ratova – o žrtvovanju vlastitih branitelja zbog šverca u SAO Krajini. Samo u jednom danu prešlo je 1117 tona hrvatske nafte na srpsku i bosansku stranu, a milijuni DEM i dolara sjeli su na inozemne privatne račune hrvatske političke elite. Hrvatskom naftom pogonjeni srpski ratni stroj ubijao je naše branitelje. Postoje svjedoci, fotografije…

Drugi najveći zločin DORH-a u prljavoj čaši je amnestija bezobzirne pljačke hrvatskih resursa. Stotine pretvorbenih zločinaca zbog zaštite DORH-a plivaju u bogatstvu na račun osiromašenog puka. Eskalacija, zapravo eksplozija pretvorbenog kriminala slijedila je nakon izvješća glavne revizorice Šime Krasić o 98% nezakonitih pretvorbi i – potpune šutnje Mladena Bajića. Bajić nije procesuirao ni jedan, jedini slučaj! Zaštita nezakonito stečene imovine također je rezultat DORH-ovog programiranog nedjelovanja, nikome nije oduzeta ni jedna ukradena lipa. U jednom privatnom razgovoru, (2004. godine), Šima Krasić izjavila je (možda bi to sada i demantirala), da svake godine iz svih proračuna (općinski, gradski, županijski i državni) nestane od sedam do deset milijarda kuna. Dodala je da se to događalo zbog neznanja i nepoštenja (nije htjela reći, krađe). Kasnijih godine taj je iznos bio daleko veći. Kralo se i pljačkalo pod zaštitom DORH-a, bez straha od kazna.

Ovako „liberalno“ ponašanje nove države Hrvatske privuklo je na naše prostore snažne inozemne krim lobije. Nekoliko najviših bossova narko kartela imaju hrvatske putovnice. Balkanska ruta droge prema Europi najsigurnija je u prostoru Hrvatske. Ratno i pretvorbeno profiterstvo, šverc naftom, duhanom, drogama, te kriminal svih vrsta – uz zatvorene oči DORH-a, ali i uz prešutno ignoriranje aktualne vlasti (premijer;„nećemo ganjati vještice“!) – dovelo je hrvatski puk na rub egzistencije. Korupcija u lokalnim i državnim strukturama dosegla je zastrašujuće dimenzije.

PRVI KORAK

Težak posao održanja egzistencije hrvatskog puka, ali i stvaranja novog modela održivosti države – sasvim sigurno neće izvršiti, ni vlada RH, ni Hrvatski sabor. Bogato uhljebljeni i umreženi, oni žive kao bubreg u loju. Pomak mora izvršiti hrvatska javnost. Moramo otvoriti prozore i glasno viknuti:“Dosta!“.

Prvi korak je riješiti pitanje kriminala vlasti, korupcije, nepotizma i podobnosti. Moramo zahvatiti tkivo metastaza – DORH i sve klimajuće strukture koje podržavaju status quo. DORH mora postati institucija povjerenja – a ne zaštitna tvrtka bogatih kriminalaca i poslušni aparat političke elite. S obzirom na to da je DORH, svojim nedjelovanjem i selektivnim djelovanjem učinio Republici Hrvatskoj neprocjenjive štete na materijalnom i moralnom planu – potrebno je ispitivanje o odgovornosti, korjenita promjena kadra, ali i novi model rada. Rad (ili nerad!) čelnika Mladena Bajića mora biti temeljito istražen – i valoriziran!

Nakon prvog koraka slijedi dug i neizvjestan put. Ali, moramo krenuti!

  

Anno Domini MMXIV./IV. T

 

9 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Foška
  #1 Foška 22 siječnja, 2014, 22:39

  Haa, kad ih sad Saša napadne … :)))

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Guest
  #2 Guest 22 siječnja, 2014, 22:37

  Da,da, i Kineske komunjare:

  Rodbina kineskog predsjednika te obitelji poslovnih i političkih lidera Kine svoja ilegalno stečena bogatstva skrivaju u poreznim oazama u inozemstvu, otkrio je Međunarodni konzorcij istražiteljskih novinara. On se domogao dokumenata koji su razotkrili identitet gotovo 22.000 vlasnika tajnih offshore računa na Britanskih Djevičanskim otocima, Samoi i drugim lokacijama. Među imenima najviše se ističe ono zeta predsjednika Xi Jinpinga, kao i sina i zeta bivšeg premijera Wen Jiabaoa.

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. Ilja & Evgenije
  #3 Ilja & Evgenije 20 siječnja, 2014, 09:47

  Svi “takvi” ruski, mađarski, hrvatski … (nastavite niz) “Ostap-i Bender-i” (iz romana Zlatno tele) bogatili su se uvijek na isti način: “Ideja naša, benzin vaš”
  Prevedeno: mi smislimo – vi dajete pare (nekretnine, naftu, plin, vodu, šume … itd)

  Da, … DOSTA VIŠE!

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. Guest
  #4 Guest 20 siječnja, 2014, 08:28

  Yes, knowledge is power !

  Odgovorite na ovaj komentar
 5. zen
  #5 zen 19 siječnja, 2014, 09:45

  “Interesantni” su ti aškenaski “neo-marxisti” sa opljačkanim milijardama iz Rusije (Berezovsky itd), Mađarske (Hernady itd), Kine, … (nastavi niz) koji, svima drugima, propagiraju živote po “logici jednakih želudaca” (“komunjarsko evangelije”). :)))

  Za razliku od “takvih” – Angloameri su uvijek, mnooogo više, poštivali “logiku različitih umova” (srž kapitalizma), tako da je, i danas, na tlu Amerike, više od 50% raznih magistara i doktora znanosti rođenih – izvan Amerike!
  Uvoz pameti (ako treba) ?
  Yes, … jer, um caruje (svijetom) a snaga klade valja.

  Odgovorite na ovaj komentar
 6. Liberal891
  #6 Liberal891 19 siječnja, 2014, 07:48

  “Njemačka poslušna elita”, u Hrvatskoj, ustvari je elita navrnutih NEsemitskih “židova” tj. hazarskih-aškenaza (neo-marxista) koji se (i globalno) suprostavljaju angloameričkom projektu “Novog svjetskog poretka” (dio kojeg je i EU) a u korist svojih marioneta poput Putina, Orbana i vođa zemalja BRICA.

  Na hebrejskom, Aškenaz znaći – “Nijemac”.

  Odgovorite na ovaj komentar
 7. Sanja
  #7 Sanja 16 siječnja, 2014, 16:46

  Tako je “to”, njemačka poslušna “elita” buni se, ovdje, protiv angloameričke poslušne Elite. :)))
  Čemu taj tvrdoglavi mazohizam koji bi, da je obrnuto “stanje”, bio onda – čisti sadizam?
  Zar ti stvarno nije dosta “svega toga”?
  Meni jest.
  ZBogom i sretno – Don Kihot-e.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code