DORH, USKOK, LINIĆ I MILJENIĆ ŠUTE DOK AUSTRIJSKE ZADRUGE OTIMAJU

DORH, USKOK, LINIĆ I MILJENIĆ ŠUTE DOK AUSTRIJSKE ZADRUGE OTIMAJU

24. ožujka, 2014.

 

 

raiffaisenbank-ststeffan Custom

Donosimo potresno pismo iz Viškova

 

Priredio: Dražen Stjepandić

Proteklih dana dobili smo nekoliko pisama i jednu tužbu zbog pisanja o otimačini austrijskih banaka-zadruga. Našeg suradnika Damira Kramarića zbog teksta“OSNOVAN ANTIREIFFEISENBANK STOŽER“ objavljenom na našem portalu  Tjedno 27. listopada 2013. tužila je Raiffeisenbank Unterpremstatten iz Unterpremstattena u Austriji.

Austrijski bankari-zadrugari uz pomoć hrvatskih odvjetnika i javnih bilježnika provode svoje prljave poslove ostavljajući brojne oštećene hrvatske građane bez domova.  Među prvima smo pružili  medijsku podrško prevarenima  pa portal Tjedno i Udarno  žele zaplašiti neosnovanim sudskim tužbama.

Stoga ovim putem pozivamo sve oštećene i zainteresirane za ovu temu da nam se jave i iznesu svoja bolna i tragična iskustva. U potpunosti otvaramo naš prostor bez obzira na pritiske. Nažalost  umjesto otimača imovine na sudu  su se zasad našao naš  portal koji je među prvima  pisao o  ovom  teškom kriminalu.   

No, to nas to neće zaustaviti.

Ovom prigodom  bez ikakvih intervencija objavljujemo jedno potresno  pismo iz Viškova.

PISMO IZ VIŠKOVA:

Poštovani !

Obraćam Vam se kao o onima koji su raskrinkali mnoge afere u Hrvatskoj u nadi da ćete objaviti ovu vijest jer 30.000 hrvatskih građana čeka odgovor.

Kako bi bio red da se predstavim podaci poznati redakciji u ali u ovoj prilici predstavljam svoju Obitelj i sve one Obitelji koje su iza sebe ostavile mnoge neprospavane noći, izgubljene domove, suicide, djecu čiji roditelji više nisu živi ili su se kompletne Obitelji raspale i nestale, a krediti su ostali i Lihvari se naplaćuju bez obzira na bilo kakve okolnosti.

Govorim u ime svojih mnogobrojnih Mještana Viškova ali i ostalih građana R.H. koji traže malo svog mjesta pod suncem i da jednom ova naša HRVATSKA država pruži ruku svojim građanima i tako bude korisna i sebi i građanima koji čine tu istu HRVATSKU.

Mislim da sam Vas dovoljno i možda i previše upoznala u čije ime želim ovu vijest plasirati baš Vama a Vi je onda ako ima smisla plasirajte tako da bude od te informacije i odjeka i koristi -MOŽDA?

Vjerujem da ste čuli za ilegalne institucije RAIFAISEN BANK ( zadruge ) koje su u Hrvatsku plasirale mnogobrojne kredite u razdoblju između cca 1998 i cca 2010 .posrednici su ubirali danak u startu, a krediti koje su Hrvatski građani dizali u Austrijskim Bankama ( koje nisu Banke već zadruge koje su imale lokalnu dozvolu za kreditiranje na lokalnoj razini i van toga nisu smjele poslovati ) su tako zamišljeni da se plasiraju a NIKADA NE OTPLATE .

Hrvatskim građanima uzimali su nekretnine pod Hipoteku, primanja su nam namještali bankari , i novac koji je dobiven nije bilo bitno da se vrati već je bilo bitno DOĆI DO EKSKLUZIVNIH NEKRETNINA I TAKO BACITI HRVATSKU NA KOLJENA A NJENE GRAĐANE NA ULICU .

Čitava igra je FUNKCIONIRLA godinama ali kad se je HR. približila 01.07.2013 i službenom ulasku u EU – ispostavilo se da je čitava priča PROTUZAKONITA I NA ŠTETU HRVATSKIH GRAĐANA I DRŽAVE .

Do mene je ta vijest došla u 04/2013 POTAKNUTA tim saznanjem sam službeno zatražila u HNB-ci potvrdu o legalnosti moje ” banke” u Hrvatskoj, bila sam vrlo neugodno iznenađena kada sam saznala da moja ” Banka ” nije nikada zatražila dozvolu za rad u HR. niti da danas ima tu dozvolu.

Tada su krenuli i privatni kontakti, svakog dana sve se je više govorilo o tom problemu ali zvanične institucije su šutjele. Novi list u 07/2013 kreće sa tim vijestima, ali ljeto je pa malo tko ima sluha za takve teme .

Na Provjerenom -tv-nova prilog je išao u 09/2013 pa su nadalje udarno.hr. pokrenuli istragu a NAŠI DRŽAVNI OCI – ŠUTJELI SU .

Kako sam i osobno pogođena tim problemom ( stigao mi je prijedlog za ovrhu kao rođendanski poklon – BAŠ NA MOJ ROĐENDAN mi je poštar uručio ) angažirala sam se koliko mi to moje znanje i životno iskustvo dopušta i krenula u borbu za svoju nekretninu.

Iskoristila sm sve zakonski rapoložive mogućnosti, podnjela Tužbu – koju sam pisala sama, sa ovlaštenom osobom SUDSKIM VJEŠTAKOM – ARHITEKTOM kojem je govorno područje njemački jezik —osobno— odlazimo u Austriju i prilikom kontakta sa bankom koja je moram priznati imala volje pregovarati ali onog trena kad su se u naš dogovor uključili hrvatski odvjetnici koji zastupaju AUSTRIJSKU ZADRUGU- banku, a oni su iz Varaždina – odvj.Ured ZEBEC-HORVAT svi pregovori su pali u vodu i kontakti sa bankom su prestali.

Saznala sam da taj odvjetnički tj.odv, Zebec i Horvat su suoosnivači agencije za nekretnine koje kupuju na javnim dražbama nekretnine koje su prije nekog vremena kreditirale Austrijske Raifaiesen zadruge, ovršili Ti isti odvjetnici koji su ujedno i blokirali sve račune svih onih koji su bili u kreditima kao solidarni jamci ili su nosioci kredita.

Znači jasno je svima da su ODVJETNICI U TOTALNOM sukobu interesa, da zastupaju nekoga tko je nelegalan u Hrvarskoj, zastupanje kriminalnih institucija nije dozvoljeno ODVJETNICIMA .Ugovori za kredite su potpisivani i ovjeravani u HRVATSKOJ – ovjeravali su odabrani od strane Austrijskih zadruga -HRVATSKI JAVNI BILJEŽNICI –

Kad je sve bilo gotovo novac je u Hrvatsku ušao privatnim kanalima -nije bilo podružnica putem kojih se je novac isplaćivao u Hrvatskoj -a sve to zbog TOGA ŠTO SU TE INSTITUCIJE NELEGALNE ,PA NI ODVJETNICI NI JAVNI BILJEŽNICI NI ZEMLJIŠNE -KNJIGE NISU SMJELE PROVODTI TAKVE UGOVORE A SVE TO- JER SU PROTUZAKONITI ,Oštećena je država ,jer nisu plaćali sva davanje koja su bili dužni jer su poslovali na našem teritoriju i trebali su i morali bi poštivati —naše zakone .

Sve je bilo dobro dok je bilo u Hrvatskoj posla -krediti su se plaćali a onda je u čitavu Evropu stigla Recesija i sad kad je stalo sve ,,, stala je i otplata tih kredita a onda su svi saznali da se ništa nije radilo po zakonu kad su Ti krediti u pitanju da su prevareni građani ,država … svi su izgubili ali nisu Austrijske nelegalne institucije iako su nelegalne one svoj danak i danas naplaćuju .

Naplaćuju trostruke kamate ,kamate na kamate ,građane izbacuju iz njihovih kuća,stoljetnih domova u kojima su se generacije odgajale i koje su se čuvale kao oko u glavi ,izbacuju ih pomoću pravomoćnih presuda koje donose HRVATSKI SUDCI ,deložacije se ne najavljuju kako nebi netko iz “živog zida ” priskočio i pomogao nezaštićenim starcima,djeci,invalidima ,braniteljima koji su dali svoje zdravlje za ovu državu -PRAVNICI KAŽU — TAJNE DELOŽACIJE SU PO ZAKONU —GDJE JE TO PO ZAKONU SAMO U HRVATSKOJ.

Najžalosnije je da nitko iz nadležnih ministarstava, nitko od onih koje smo mi birali ne čini ništa da zaštiti malog čovjeka —TO SU JEFTINI GLASAČKI BODOVI — tako razmišljaju političari koji su izglasali novi— OVRŠNI ZAKON— KOJI IMA članak — ELEKTRONSKU JAVNU DRAŽBU —a Hrvati nemaju ni za platiti telefon ,mnogi se neznaju koristiti ni bežičnim telefonom a kamo da sudjeluju u elektronskoj javnoj dražbi –O TOME SE NE GOVORI -ZABADA SE NOS U POSAO DRUGIH I DRUGE DRŽAVE A KOD NAS IMA POSLA NAPRETEK ALI GA NITKO NE ŽELI RIJEŠITI .

Gospodo novinari vjerujem u onu staru uzrečicu da je PERO JAČE OD STOTINE PUŠAKA –učinite za malog čovjeka ono što Vi možete a to je da izvučete iz ovog teksta BITNO i kažete GLASNO !!!!

Pokušati ću Vam sve rečeno sažeti :

Osobno sam NAŽALOST DIO OVE PRIČE -na obraćanje Vama sam se odlučila jer nitko,nitko na BILO KOJOJ RAZINI -NI INSTITUCIJI NIJE ŽELIO REAGIRATI ————- ALI —————- !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Obratila sam se kao što ćete vidjeti u prilogu ovog maila MINISTRU MILJENIĆU ,provjerila dali je dobio mail 1,2,3,puta telefonskim pozivom u kabinet gdje mi je potvrđeno MAIL SU PRIMILI pa će i odgovoriti jednom ?????????? ………………………….

KAD DELOŽIRAJU 30.000 HRVATSKIH OBITELJI ??????????? MOŽDA

KAKO VRIJEME PROLAZI NEUMORNO I SVAKOG DANA SMO SVJEDOCI novih DELOŽACIJA ,novih OVRHA,novih TAJNIH DELOŽACIJA, SUICIDA, RAZORENIH OBITELJI, I TISUĆA TUŽNIH SUDBINA – krenula sam dalje OBRATILA SAM SE JOŠ JEDINOJ ADRESI U KOJU SAM MALO VJEROVALA A I NISAM VIŠE IMALA KOME ISPUCALA SAM SVE KONTAKTE, MOLILA,PISALA ali nažalost BEZUSPJEŠNO …

ALI VOĐENA ONOM UZREČICOM — KAD SE SVA VRATA ZATVORE OBIČNO SE OTVORI PROZOR –ZNAČI MALO NADE I PUNO TRUDA

OBRATILA SAM SE PREDSJEDNIKU REPUBLIKE HRVATSKE GOS. IVI JOSIPOVIĆU

I ZAMISLITE IZ NJEGOVOG UREDA STIGAO JE ODGOVOR TE JE DAO NAPUTAK SVOJIM PODREĐENIMA

MILJANIĆU.LINIĆU I BAJIĆU
da nam odgovore što se čini po našoj muci,što se radi i dali se radi iz ureda PREDSJEDNIKA DRŽAVE HRVATSKE našao se netko tko je postupio kao ČOVJEK -ČOVJEKU .

Gos. JOSIPOVIĆ je dao naputak da se netko od prije navedenih očituje —– A DALI ĆE ??????????

Evo moram priznati da sam bila vrlo opširna ali još malo vaše pažnje –nitko nam nije odgovorio niti 12 dana nakon što je iz Ureda Predsjednika proslijeđen naputak da se nadležni OČITUJU ŠTO I DALI SE NEŠTO RADI PO PITANJU RAIFAISENA U HRVATSKOJ ???

GOSPODO GLAVNI UREDNICI, NOVINARI,VLASNICI NOVINSKIH I TV KUĆA POMOZITE NAM U NAŠOJ BORBI OBJAVITE OVE REDOVE DA SE ZNA HRVATSKA STVARNOST .

ZATO STE VI OVDJE DA INICIRATE ODGOVOR DA OBJAVITE ONO ŠTO JE TRANSPARENTNO I TAKO POMOGNETE NAMA KOJIMA NIJE VIŠE OSTALO NIŠTA -DA NAŠ TRUD NE BUDE BORBA SA VJETRENJAČAMA .

Vjerujemo da ćete nam izaći u susret i objavom dijela ili sažetka OVOG DOPISA pomoći našem mirnom snu

DA NAM KAŽU RADI LI SE NEŠTO I ŠTO PO NAŠIM PITANJIMA .

SVAKAKO MOLIMO DA OBJAVITE SLIJEDEĆE REDOVE JER SU LJUDI JAKO ZLI PA KAŽU -TKO IM JE KRIV ,DIGLI SU KREDIT PA SADA NEKA OSTANU BEZ KUĆA,STANOVA,DOMOVA –NISMO MI DIZALI KREDITE JER SMO OBJESNI ,OBJESNI NE DIŽU KREDITE ONI KRADU I IMAJU KEŠ !

MI RAIFAISEN ZAMORCI NE BJEŽIMO OD PLAĆANJA KREDITA ALI UZ RAZUMNE KAMATE I UVJETE DOSTOJNE ČOVJEKA – TO NE MOŽEMO AKO NAS DRŽAVA NE ZAŠTITI OD AUSTRIJSKIH lihvara ,kamatara KOJI SU POTPOMOGNUTI NAŠIM UNUTRAŠNJIM NEPRIJATELJIMA :ODVJETNICIMA,JAVNIM BILJEŽNICIMA,SUDCIMA bili karike u lancu KRIMINALA!

ALI I DALJE RADE A ZNA SE TOČNO TKO SU JER SU JAVNO NJIHOVA IMENA OBJAVLJENA ALI ONI I DALJE RADE NIKAD IH NITKO NIJE KONZULTIRAO ,PITAO IZJAVU ,NIKAD U OVIH 12 MJESECI NITKO NIJE UŠAO U URED BILJEŽNIKA I PITAO ZA NJIHOV KOMENTAR ,ODVJETNIKE TAKOĐER NITKO NIJE PITAO KAKO MOGU PRIHVATITI ZA STRANKU NELEGALNI SUBJEKT U RH,NELEGALNU ZADRUGU -KOJA BEZ DOZVOLE ZA RAD NA PROSTORIMA RH NORMALNO I SLOBODNO RADI

SVE PRIJE REČENO lako je provjeriti a ovo što ću još reći nije rečeno

1. Hrvatski građani su kredite u Austriji dizali jer u Hrvatskoj bez obzira na poslovanje ni milijunske promete nisu mogli dobiti kredit ———————JER NISU IMALI DOVOLJAN BROJ ZAPOSLENIH ( pravila za OBRTNIKE,male poduzetnike i sl) ———————————-

2. HRVATSKI GRAĐANI ŽELE OTPLATITI SVOJE KREDITE U AUSTRIJI -OD DRŽAVE HRVATSKE TRAŽE SAMO ZAŠTITU DA SE KREDITI PROGLASE ONAKVIM KAKVI JESU—- NIŠTAVNI I PROTUZAKONITI —–

3. JAVNI BILJEŽNICI I NJIHOVI UREDI koji su ovjeravali ove Ugovore i zastupali Austrijske zadruge prilikom ovjera da se odmah ZATVORE I STAVE POD ISTRAGU

4.ODVJETNIČKIM UREDIMA KOJI ZASTUPAJU NELEGALNE AUSTRIJSKE ZADRUGE -ODMAH ZABRANITI RAD

5. GOSPODA KOJA SU NADLEŽNA NEKA DAJU (TEMELJEM DOPISA IZ UREDA PREDSJEDNIKA JOSIPOVIĆA I NA NAČIN KAKO IM JE ON SUGERIRAO )

SVOJE ODGOVORE KOJE ĆU VAM VRLO RADO PROSLIJEDITI UKOLKO DOĐU DO MENE TJ.UKOLIKO SE SADA ZBOG UGLEDA PREDSJEDNIKA JOSIPOVIĆA IPAK UDOSTOJE NAS MALU ŠAČICU OD 30.000 OBITELJI ( cca 150 tisuća HRVATSKIH GRAĐANA ) SVOJIH ODGOVORA .

NEZNAM DALI JE SVE OVO PAMETNO DALI ĆE REZULTIRATI NEČIM USPJEŠNIM —ALI KAKO NEMAMO VIŠE ŠTO IZGUBITI ,KAKO JE SVE BEZNADNO ZA 30.000 HRVATSKIH OBITELJI -IDEMO JOŠ MALO U BORBU SA VJERTENJAČAMA JER NAS IONAKO ČEKA ULICA ,OBITELJI SU SE RASPALE ,IMAMO U SVOM SASTAVU SVIH PROFILA I DOBNIH SKUPINA PA NAS NEKA PUSTE DA UMREMO NA ULICAMA TE KAD PROĐU PORED NAŠIH LEŠEVA PREMA SVOJIM SKUPOCJENIM AUTOMOBILIMA NEKA ZAČEPE NOS I ODU MIRNO U TOPLINU SVOGA DOMA .

ZAHVALJUJEMO SE NA VAŠEM VREMENU DOK STE OVO ČITALI ,UČINITE ŠTO MOŽETE -JER MI NEMOŽEMO NIŠTA VIŠE OSIM OVOGA .

NISAM STRUČNA PA NEZNAM KAKO ĆU VAM U OVOM ISTOM MAILU PROSLIJEDITI OBRAĆANJE GOS.MILJENIĆU,I NAŠEM PREDSJEDNIKU REPUBLIKE HRVATSKE IVI JOSIPOVIĆU -ALI ĆU VAM TO SVAKAO PROSLIJEDITI U SLIJEDEĆEM MAILU KOJEGA VAM ŠALJEM SA ISTE ADRESE .

Kao što sam rekla na početku podaci poznati redakciji sa Viškova pored Rijeke ali u ovom slučaju sam jedna od cca 30.000 građana koji MOLE ZA POMOĆ a posebno sam predstavnica građana Viškova koji su dobrim dijelom zaslužni za ovu moju inicijativu ali SRAM,TUGA I STRAH su presudni što u ovoj priči nema još imena osim mojega, u meni su prepoznali nekoga tko će im pomoći i povesti ih u borbu po raznoraznim institucijama, dok je za pravni dio zaslužan zasigurno najviše naš Riječki Odvjetnik MIROSLAV VITALJIĆ koji je maksimalno dao svoje znanje i volju i .

Mi nismo NI UDRUGA ,NI TIM ,NITI STRANKE KOJE ZASTUPA ISTI ODVJETNIK-MI SMO GRAĐANI KOJI ČEKAJU ODGOVOR — MILJENIĆA, LINIĆA I BAJIĆA .

S Poštovanjem NENAD KOLJAJA

MALEŠNICA 7 /1 T

 

1 Comment so far

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code