DOMAĆE SNAGE NA ŽEDNOM UHU

DOMAĆE SNAGE NA ŽEDNOM UHU

12. travnja, 2014.

 THE MARSHMALLOW NOTEBOOKS Custom

Predstavljamo recentne bendove s hrvatske  scene

 

Napisao:Nenad Borović

15. ŽEDNO UHO međunarodni festival aktualne glazbe u suradnji s multimedijalnim institutom MAMA pridružut će se recentni hrvatski bendovi i Dj-i u kontekstu ovogodišnjeg artistički nastrojenog programa.

Jubilarno 15. izdanje festivala Žednouhi obilježit će nastupima omiljenih im glazbenih stilova koje su zajedno s publikom otkrili, zavoljeli i poštivali tijekom petnaest godina bezkompromisnog rada baziranog isključivo na glazbenoj kvaliteti, avanturističkom duhu, entuzijazmu i eksperimentiranju u potrazi za novim formama i sadržajima.

Potporu jednom od trenutno najkreativnijih  free jazz sastava na svijetu  – DKV TRIU i elektronskom eksperimentatoru Lawrence Englishu  na samom otvaranju festivala 21. svibnja koje će se održat u dvorani &TD Studenskog centra skladno sadržaju nastupit će CHUI – mladi hrvatski trio koji njeguje ponešto drugačiji pristup jazzu.

KLUPSKA SCENA

Spoj suvremene klupske plesne glazbe u kombinaciji s jazzom, elektronikom i rock’n’roll beskompromisnim pristupom već s prvim albumom istoimenog naziva  Chui , osigurao je Chuievcima kultni status na hrvatskoj glazbenoj sceni.  Krajem 2013. godine za Dancing Bear objavljuju i drugi album The Second Arrival  koji kao i prvijenac dobiva samo pohvale od glazbene kritike i publike. Chui nastupa u sastavu Toni Starešinić – klavijature & elektronika, Vojkan Jocić – sax & elektronika, Janko Novoselić – bubnjevi. 

Nakon prvog dana festivala 22. svibnja na kojem će nastupiti njemački pijanist, skladatelj moderne kompozicije – post klasične komorne glazbe  Volker Bertelmann – HAUSCHKA i poznati avangardist WILLIAM BASINSKI,  23. svibnja u dvorani Jedinstvo nastupit će šaman opojnih pustinjskih RnR ritmova američki bend WOVENHAND , a kao predgrupa čast će pripada osebujnom krapinskom kantautoru Matiji Habijancu  umjetničkog imena THE MARSHMALLOW NOTEBOOKS.

The Marshmallow Notebooks karakterizira  indie pop/folk zvuk s vrlo osunčanim i pozitivnim melodijama, raskošnih glazbenih podloga i snenim vokalnim dionicama. Generalno gledajući, bend se može usporediti  s nizom aktualnih regionalnih americana folk kantautora koji su se pojavili na regionalnoj sceni posljednjih godina, počevši od Stray Dogga pa nadalje, ali za razliku od njihovih većinom tmurnijih tonova, The Marshmallow Notebooks obiluju pozitivnom energijom.

DOMAĆA POTPORA

Iste večeri u klubu Močvara nastupit će GUDRUN GUT – veteranka berlinske elektro-pop scene s kojom će nastupit uživo na elektronskim instrumentima hrvatski inovativni solo izvođač – LE CHOCOLAT NOIR koji je kao producent aktivan od 2006. Kombinirajući u svom radu – cold electronicu, electro i synth/wave upakirane u hardverski klupski orjentirani zvuk. Urednik je radio emisije Disco Panonia na Intergalactic FMu iz Haga i rezident DJ ljubljanskog klupskog programa Elektroliza. Također je aktivan u projektu Honored Matres te, uz Zarkoffa, kao član electro-body projekta Florence Foster Fan Club. Kao DJ potpora između nastupa nastupit će DJ PER LE CLER.

Zadnjeg dana festivala 24. Svibnja u klubu Močvara nastupit će FOREST SWORDS engleski producent humane elektronske glazbe koji će dijeliti stage sa elektronskim eksperimentatorom i umjetnikom BEN FROSTOM. Kao domaća potpora iste večeri nastupit će Živa Muzika.  Živa Muzika je relativno mlada skupina koncertnih i party promotora i DJ-a koji stoje i iza istoimene tjedne emisije na Radio Studentu, posvećene aktualnim zvukovima undeground i pop glazbe. Njihovi setovi i eventi pokrivaju različite glazbene žanrove i scene, od eksperimentalne glazbe, elektronike i synth-popa sve do r&b-ja i hip-hopa, privlačeći jednako tako raznoliku publiku. Za ovu priliku pripremaju psihodelično-plesnu poslasticu mističnih zvukova iz eksperimentalnijih područja elektronske glazbe.

LINKOVI:

CHUI

Video:  https://www.youtube.com/user/ChuithebandTV/videos

FB:       https://www.facebook.com/pages/Chui/227004590709887

Audio:  https://soundcloud.com/chui-music

THE MARSHMALLOW NOTEBOKS

http://themarshmallownotebooks.com/

https://www.facebook.com/TheMarshmallowNotebooks?fref=ts

https://www.youtube.com/user/marshmallownotebooks

LE CHOCOLAT NOIR

www.discopanonia.net 

http://lechocolatnoir.bandcamp.com/

www.soundcloud.com/yasssa

www.soundcloud.com/fffc

https://www.facebook.com/le.choco.noir

https://www.facebook.com/DiscoPanonia

http://www.mixcloud.com/lechocolatnoir/

 http://vimeo.com/discopanonia

ŽIVA MUZIKA

http://zivamuzika.tumblr.com/

https://www.facebook.com/zivamuzika

https://twitter.com/ZIVAMUZIKA

https://soundcloud.com/zivamuzika/T

 

 

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code