DOKUKINO NOVU SEZONU OTVARA FILMOM „NARKO KULTURA“

DOKUKINO NOVU SEZONU OTVARA FILMOM „NARKO KULTURA“

2. listopada, 2014.

Narco poster

Nova sezona dokumentarnog programa u Dokukinu započinje u subotu 4. Rujna  u 19 sati  u KICU, Preradovićeva 5 filmom „Narko kultura“, nagrađivanog ratnog fotoreportera Shaula Schwartza o meksičkim narko kartelima opjevanim u pjesmama novog popularnog folk žanra – narcocorrido/ U 21h počinje film Nancy D. Kates, „O Susan Sontag“ o spisateljici, esejistici, feministkinji te jednoj od najprovokativnijih i najutjecajnijih političkih i literarnih ikona 20. stoljeća/ Na redovnom programu je i dokumentarac o Ulayu; dokumentarna komedija iz Latvije; film koji kontekstualiriza priču žutih tiskovina u Hrvatskoj kroz primjer Dolores Lambaše i mnogo više.

Od ove subote dokumentarne filmove možete gledati četiri puta tjedno – četvrtkom i petkom u 21h u manjoj i intimnijoj dvorani KIC-a Galerija 512 te subotom i nedjeljom u 19 i 21h u velikoj dvorani KIC-a. Već u nedjelju na programu možete pogledati film o jednom od najznačajniji suvremenih konceptualnih umjetnika Ulayu – „Projekt: rak“. Poznati pionir body arta i dugogodišnji suradnik Marine Abramović, često je događaje u životu proživljavao kroz performanse pa je svoju borbu s rakom doživio kao najvažniji projekt do sada. Nemojte da vas naslov prevari, film je prava mala oda životu.

Trailer: http://goo.gl/h5BsPs

Od 11.10. na redovnom repertoaru možete pogledati i dokumentarac Silvane Menđušić o Dolores Lambaša „Naslovnica“. Mlada glumica jako je željela da je javnost voli, ali to joj nikako nije uspijevalo. Iako je Hrvatska je 2013. ušla u petu godinu recesije, dosegla rekordnu nezaposlenost od dvadeset posto, priključila se Europskoj uniji – najčitanija vijest na hrvatskim portalima u 2013. godini bila je ona o tragičnoj smrti Dolores Lambaše.

Trailer: http://goo.gl/ZJxZsv

Latvijski dokumentarac „Dokumentarist“ koji možete pogledati od 23.10., zabavno je osvježenje od teških tema – film za koji obećajemo da će vam popraviti dan. Intin život, u kolibi na rubu slikovite močvare u Latviji okrenuti će se naglavačke posjetom redatelja Ivarsa. Inta je savršen potencijal za protagonisticu, ali divlja žena radije će će baciti kletvu na nepristojnog uljeza nego dopustiti da je snimaju.

Trailer: http://goo.gl/UghXju

Ulaznica za sve projekcije je 20kn, a više o programu i rezervacijama saznajte na www.dokukino.net T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code