Dodik: Fond Nataše Kandić finansira proteste u FBiH!

Dodik: Fond Nataše Kandić finansira proteste u FBiH!

13. veljače, 2014.

milorad-dodik-1390691890-434341 Custom

Predsednik Republike Srpske tvrdi da novac za finansiranje protesta ne dolazi direktno u Sarajevo, već se plasira preko kancelarije Fonda iz Beograda, pa se tako stiče utisak da Srbija podržava demonstracije.

BANJALUKA – Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik kaže da se u Bosni i Hercegovini radi o mnogo većim političkim igrama, nego što većina građana može da sagleda.

Dodik tvrdi da ima proverene podatke da novac za finansiranje protesta u FBiH dolazi iz Fonda Nataše Kandić, i da nije stigao direktno u Sarajevo, nego preko njene kancelarije u Beogradu.

“Onda u Sarajevu kažu da proteste podržava Beograd, ali niko ne spominje da iza toga stoji Nataša Kandić“, rekao je Dodik.

Prema njegovim rečima, stranci su nezadovoljni dosadašnjim razvojem situacije u BiH.

“RS je stabilna – u njoj je politička situacija redovna i nema ekscesa”, ocenio je Dodik i dodao da je Republika Srpska pokazala svoje demokratsko i civilizovano lice koje mnogi ne žele da vide.

“Važno je da Republika Srpska ostane mirna i sačuva stabilnost. Mi znamo da ima problema, da je ekonomija u lošem stanju, ne produkuje nova radna mesta, ali kriza je svugde i za vidno poboljšanje potrebno je više godina”, rekao je Dodik u emisiji Intervju Radio-televizije Republike Srpske.

On dodaje da SNSD prihvata predlog opozicionih stranaka u Republici Srpskoj da se održe prevremeni izbori na svim nivoima vlasti u RS, ali bi rezultati izbora u tom slučaju važili do oktobra kada se održavaju opšti izbori u BiH.

Dodik je ocenio da su protesti u FBiH politički motivisani i da je zahtev za raspisivanjem vanrednih izbora na teritoriji cele BiH neprihvatljiv.

“Strancima je u interesu da se u javnosti prikaže da su neredi rašireni na celoj teritoriji BiH, bez obzira što se u Banjaluci okupilo svega 20 ljudi na ulici. Ako stranci traže vanredne izbore u BiH, mora biti i vanredna situacija na celoj teritoriji. To u ovom slučaju nije tako”, rekao je Dodik.

On dodaje da isti oni koji su pravili demonstracije zbog matičnog broja, koje su takođe bile politički motivisane, sada protestuju u Sarajevu.

3 komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code