DODIJELJENO PRIZNANJE ANDRIJI HEBRANGU

DODIJELJENO PRIZNANJE ANDRIJI HEBRANGU

7. listopada, 2014.

IMG 2904 Custom

Udruga branitelja Domovinskog rata “Zagrebački velesajam” i Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.)  u ponedjeljak 6. listopada u Kongresnoj dvorani Zagrebačkog velesajma u Zagrebu organizirali su svečano uručenje Velike zlatne plaketa za najbolju knjigu na temu hrvatskog Domovinskoga rata za 2014. godinu. Priznanje je primio prof. dr. Andrija Hebrang za knjigu “Zločini nad civilima u srpsko-crnogorskoj agresiji na Republiku Hrvatsku”.  U prosudbenom sudu bili su: Dr. Vesna Bosanac, Marija Peakić – Mikuljan (predsjednica), Željko Baća, Josip Palada i Mladen Pavković. U obrazloženju žirija istaknuto je da ova knjiga  govori o planiranju i provedbi genocida kojemu smo bili svjedoci i da je potpuno nemoguće nakon njezina pojavljivanja u javnosti podržavati nebuloznu tvrdnju o građanskom ratu i podjeli krivice, tezu koja još uvijek ima svoje besramne zagovornike u mračnim zakutcima naših medija, ali i dijelovima državne politike. Zatim je rečeno da je Andrija Hebrang  uložio ogroman trud, zadivljujuće znanje i visoku etičnost u izradi ove knjige, koju treba i prevoditi na druge jezike kako bi se istina o našoj žrtvi, patnji i borbi za slobodu što prije i što dalje proširila i rastjerala magluštine propagandističkih memorandumskih laži sustavno raširenih po svijetu.

Zahvalivši se na priznanju, dr. Hebrang je naglasio da mu je ova nagrada iznimno draga jer mu je dodjeljuju hrvatski branitelji. Žao mu je što knjige iz Domovinskog rata nisu nikako zastupljene u školskim lektirama, niti se o njima piše u medijima. Više se prostora posvećuje ratnom zločincu Andriji Rašeti nego svim braniteljima – kazao je pomalo ogorčeno dobitnik nagrade, koju su mu uručili predsjednici Udruga Mladen Pavković i Željko Baća.

Inače, ova se nagrada dodjeljuje knjigama objavljenim od rujna prošle godine do rujna ove godine, a ukupno je pristiglo 17 naslova.

Prije dodijele priznanja u predvorju Kongresne dvorane organizatori su priredili i dvije izložbe – karikatura na temu Domovinskog rata naših najpoznatijih karikaturista i izložbu filmskih plakata također na istu temu, koje je prigodnim riječima otvorio jedan od najboljih hrvatskih karikaturista Otto Reisinger.

U glazbenom dijelu programa sudjelovao je Dražen Žanko.

Pokrovitelj ove manifestacije bilo je Ministarstvo branitelja Republike Hrvatske. T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu
 1. Klarens
  #1 Klarens 7 listopada, 2014, 20:29

  Hebrang, perolaki sin
  Letecheg Staljiniste
  +++++++++++++++++
  Zagrebachki velesajam
  +++++++++++++++++
  Hahahahahahahahaha
  Hahahahahahahahaha
  Hahahahahahahahaha
  ++++++++++++++++++
  Pa tu je KPJ
  Od Shezdesetih godina
  Dijeljakala, bolje rechi
  STRVINARILA
  Imovinu Hrvatskog naroda
  +++++++++++++++++++
  Da nam zhivi , zhivi rad !!!!
  _____________________
  Paviljon 8
  Nos ti pokakan
  Ti si popapan !!!!
  ————————————-
  Za shaku dinara

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code