DIRTY THREE I WHY U ZAGREBU

DIRTY THREE I WHY U ZAGREBU

13. studenoga, 2012.

20091217-143827-947303

Utorak i srijeda donose strana gostovanja u dvorani Park. Utorak je rezerviran za Dirty Three, australski instrumental rock, folk i free jazz trio koji uspješno praši još od 1993. godine, a srijeda za američki alternativni indie rock bend WHY? koji nam dolazi u sklopu promotivne turneje svog posljednjeg albuma „Mumps“ objavljenog u listopadu ove godine. Ostatak tjedna posvećen je odličnim tulumima – DJ-i Critical LP i Hlad okušat će svoje tandemske sposobnosti na Take Me Out-u; DJ Rea kao posebna gošća programa Mixtape District u petak, a DJ-i Oli i Chill puštat će sve od 50-ih naovamo u još jednom izdanju Parkiranja.
DIRTY THREE

Violinist Warren Ellis, gitarist Mick Turner i bubnjar Jim White čine Dirty Three, utjecajan australski trio čija se glazbena orijentacija bazira na instrumentalnom rocku, folku i free jazzu. Prvih nekoliko godina, bend je stalno svirao; prvo samo u Melbournu i australskim gradovima, a kasnije i u inozemstvu. Pošto žive na tri različita dijela svijeta, svaki na svom kontinentu (Paris, Melbourne, New York), ovaj neobičan trojac se s vremena na vrijeme sastane, snimi novi album i krenu na turneju.
Njihov debi album pod nazivom „Sad & Dangerous“ predstavlja trio u potrazi za svojim zvukom. U prosjeku, svakih nekoliko godina bi izdali novi album: „Horse Stories“ iz 1997., „Ocean Songs“ iz 1998.,  „Whatever You Love, You Are“ iz 2000., „She Has No Strings Apollo“ iz 2003. i „Cinder“ iz 2005. Nakon godina zatišja, 2012. Dirty Three pod izdavačkom kućom Bella Union Records izdaju punk avangard jart-jazz album „Toward the Low Sun“ kojim se žele vratiti prijašnjem pristupu stvaranju glazbe.

WHY
Američki alternativni indie rock bend WHY? osnovao je kalifornijski umjetnik Jonathan „Yoni“ Wolf. Iako je pod istim imenom djelovao kao osnivač mnogobrojnih hip-hop sastava, Yoni Wolf je 2004. odlučio okupiti bend sa starijim bratom Josiahom, Doug McDiarmidom i Matt Meldonom.
Svoj debitantski album „Elephant Eyelash“ izdali su 2005. Nakon toga uslijedile su turneje, ali i odlazak jednog člana – Matta Meldona. U 2008., bendu se pridružuje basista Austin Brown, ali i izdaju još jedan album pod nazivom „Alopecia“ kojeg su popratile iznimno dobre kritike. Treći album „Eskimo Snow“ izlazi 2009., a posljednji u nizu je nedavno objavljen „Mumps“ koji dolaze promovirati u Park. T

 

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code