DIGITEL KREDIT HBORA-a TROŠI NAMJENSKI

DIGITEL KREDIT HBORA-a TROŠI NAMJENSKI

10. ožujka, 2013.

 

Novinari-21.-stoljeca-u-

Demantij Veljka Miljevića u ime Aljoše Roksandića i Digitela

Poštovani g.glavni uredniče,

„Na Vašem portalu tjedno.hr, dana 3.3.2013.g. objavljen je tekst pod naslovom: „Kroz „21.stoljeće“ oprano 40 milijuna kuna“, a udarne teze iz članka su neistinite i protivne odredbama članka 7.st.1. i 16.st.1. Zakona o medijima ( u daljnjem tekstu: ZoM), pa temeljem čl.21. i čl.22. te 40.-42. ZoM-a, Digitel komunikacije d.o.o. zahtijevaju ispravak istih.

Tvrtka Digitel s izdavačem 21. stoljeća tvrkom Miran dan  imala je transparentan poslovni odnos klijent – agencija u okviru kojeg mu je isporučila usluge promocije i oglašavanja. Digitel nije vlasnik 21.stoljeća, a za podršku u promociji angažiran je jer ima najveće iskustvo na hrvatskom tržištu u promociji i lansiranju medijskih projekata.

Nije točno da prihod od prodaje nije otišao zaposlenicima, već ga „jede“ zadužnica koju je na njen račun „spustio“ upravo-Digitel već je točno da je Digitel sukladno zakonu koristio sve raspoložive instrumente kako bi naplatio svoje izvršene usluge.

Tvrdnja navodnih anonimnih marketinških stručnjaka o vrijednosti promotivne kampanje za 21. stoljeće od svega 450.000 kuna je apsurdna. Promotivna kampanja bila je vrlo vidljiva, dugotrajna i intenzivna pa je iznošenje takvih tvrdnji čista laž. Za sve troškove isporučene kampanje Digitel posjeduje dokaze o obavljenim uslugama te ulazne račune medija i produkcijskih partnera, pa je očito istinita tvrdnja  direktora Jurleke da  račun za markentinšku kampanju iz studenog 2012. iznosi 2 milijuna kuna.

Digitel legitimno pokušava naplatiti obavljene usluge od izdavača s kojim je imao ugovor o poslovnoj suradnji, a  indikativno je da se zbog toga proziva Digitel, dok se istodobno uopće ne navodi prisilna naplata od strane Tiskare Vjesnik koja je, prije Digitela, blokirala račun i prisilno uzela dio novca s računa izdavača.

G. Roksandić nije bio ni vlasnik ni glavni urednik novine pa nikako ne može biti najodgovornija osoba za gašenje novina.

Teza (insidera financijskih zbivanja) kako je jedini cilj novine podizanje golemog kredita HBOR-a potpuno je nejasna i neodrživa jer je kredit HBOR-a tražila tvrtka Digitel komunikacije i to isključivo za poboljšanje vlastite likvidnosti, a trošenje sredstava HBOR-ovih kredita strogo je kontrolirano i ta  se sredstva moraju namjenski koristiti.

Da li su tvrtki Miran dan isplaćeni kakvi krediti TD Digitel komunikacije nije poznato, ali ako se pod izdavačem misli na Digitel onda je lažna informacija da je na taj račun „sjeo“ najveći od tih kredita, od zamalo 40 milijuna kuna.“ 

Od objave zatraženog ispravka ovisit će koja prava i u kojem opsegu će ostvarivati društvo Digitel prema autoru članka, glavnom uredniku i nakladniku lista, kako u parničnom tako i u kaznenom postupku.

Poštuje i pozdravlja Vas,                                               DIGITEL KOMUNIKACIJE d.o.o.

Odvjetnik Veljko Miljević                                             zastupano po:

1 Comment so far

Uskoči u raspravu
 1. Pouzdan zajmodavac.
  #1 Pouzdan zajmodavac. 5 srpnja, 2018, 04:51

  Tražeći privatni zajmodavac?
  Tražeći 3% kamatnu stopu kredita?
  PONUDA ZA KREDITNOM ODOBRENJU?
  EMAIL: [email protected]

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code