DEMANTI  PREDRAGA LIČINE-po odvjetnici Lindi Brčić iz ureda Divjak Topić Bahtijarević

DEMANTI PREDRAGA LIČINE-po odvjetnici Lindi Brčić iz ureda Divjak Topić Bahtijarević

27. siječnja, 2014.

 

Poštovani g. Stjepandić,

obraćamo Vam se u zastupanju naše stranke, g. Predraga Ličina, Zagreb, Svetog roka 16 sa zahtjevom za ispravak informacije temeljem članka 40. stavaka 1., 2., 3. i 4.  i članka 41. stavaka 1. i 4, u svezi s odredbama članka 42. Zakona o medijima (NN 59/04, 84/11, 81/13, dalje u tekstu: „ZM“), objavljene dana 21. prosinca 2013. na internet portalu Tjedno.hr, na internetskoj stranci https://www.tjedno.hr/index.php/categoryblog/4214-hribar-novac-za-film-dao-keri-vesne-pusi pod naslovom „HRIBAR NOVAC ZA FILM DAO KĆERI VESNE PUSIĆ“ .

U članku objavljenom dana 21. prosinca 2013. na internet portalu Tjedno.hr autora g. Dražena Stjepandića „HRIBAR NOVAC ZA FILM DAO KĆERI VESNE PUSIĆ“ autor senzacionalistički, bez ikakvog uporišta i uopće ne provjeravajući stvarno činjenično stanje, prenosi pismo grupe anonimnih osoba kojim se na negativan, netočan i krajnje uvredljiv način opisuje g. Predraga Ličinu. Do točnih je informacija autor spornog članka sigurno mogao doći da se iste potrudio prethodno pribaviti od naše stranke.

Zbog potpunog odsustva bilo kakve utemeljene argumentacije, uz očito prenošenje kuloarskih priča, a bez prethodne provjere njihove točnosti od strane autora članka, predmetnim člankom je našoj stranci izuzetno narušen ugled, povrijeđena prava i interesi i nanesena velika šteta.

Već sam naslov, odnosno njegov senzacionalistički ton koji sugerira uzbunu ili barem potrebu povećanog opreza stvara kod čitatelja negativnu sliku o svim osobama spomenutim u članku, a time i o g. Predragu Ličini.  

Zbog opisane obimnosti netočnih informacija, pobliže ćemo se očitovati samo na neke:

4. PREDRAG LIČINA – POSLJEDNJI SRBIN U HRVATSKOJ – KINORAMA, Kinorama i producentica Ankica Jurić Tilić, je trenutno najskandaloznija i najkriminalnija hrvatska producentica. Preko Milanovića i muža, urednika na HRT-u, stigla je do 20 milijunske serije na HRT-u (“Nedjeljom ujutro, subotom navečer”), (…) Njen autor je visoko štićeni Predrag Ličina, dugogodišnji nevjenčani suprug Milanovićeve suradnice Zinke Bardić, totalni antitalent koji je svoju seriju na HTV uspio plasirati isključivo preko politike i kreveta. Zar nije bar malčice sumnjivo da nekome sa 45 krene karijera?! I u istoj godini i serija preko Kinorame, i kratki igrani film ”Teleport Zovko” preko Kinorame i HAVC- a i sad i 4 milijuna za novi igrani film. Gdje je bio 45 godina i što je radio prije moći Kinorame i Zinke Bardić?!

Predmetne tvrdnje su u potpunosti netočne te se istima na krajnje senzacionalistički način pokušava difamirati g. Predraga Ličinu. Naime, nije istina kako je produkcija serije “Nedjeljom ujutro, subotom navečer” iznosila 20 milijuna kuna, a što je autor članka mogao na nedvojben način utvrditi provjerom da našom strankom. Također, nije točno kako je Hrvatski audiovizualni centar dodijelio g. Predragu Ličini i društvu KINORAMA d.o.o. 4 milijuna kuna za novi film te je nejasno na čemu se temeljem takvi navodi. Smatramo potrebnim navesti kako se sredstva za financiranje audiovizualnih djelatnosti dodjeljuju u skladu sa Pravilnikom o postupku, kriterijima i rokovima za provedbu nacionalnog programa promicanja audiovizualnog stvaralaštva, Nacionalnog programa promicanja audiovizualnog stvaralaštva za 2010-2014. te Zakonom o audiovizualnim djelatnostima, a ne na način kako to se to imputira predmetnim člankom.

Također, u potpunosti je netočno da g. Predrag Ličina ima 45 godina.

Obzirom da se predmetnim člankom g. Predraga Ličinu prikazuje nekompetentnim za obavljanje djelatnosti time mu je izuzetno narušen ugled, povrijeđena prava i interesi i nanesena velika šteta.

Stoga, pozivom na činjenice koje navodimo u uokvirenom tekstu, a temeljem i u skladu s gore citiranim zakonskim odredbama, zahtijevamo objavu ispravka informacije objavom cjelovitog uokvirenog teksta i to na istom mjestu i na isti način, uz povezivanje linkom ispravka i informacije na koju se ispravak odnosi, u prvom sljedećem internet izdanju Tjedno.hr isključivo iznošenjem stvarnih i istinitih činjenica te uz objavu ispravka očekujemo i ispriku nakladnika.

Ističemo kako naša stranka pridržava pravo na tužbu za naknadu štete koja je istoj prouzročena objavljivanje spornih i netočnih informacija. U tu svrhu Vas pozivamo da odmah po primitku ovog pismena objavite isti, a kako je to prethodno navedeno.

Predrag Ličina,

zastupan po:

Prilog:             punomoć T

 

2 komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code