DEMANTI IRENE MARKOVIĆ-po odvjetnici Lidiji Brčić iz ureda Duvnjak Topić Bahtijarević

DEMANTI IRENE MARKOVIĆ-po odvjetnici Lidiji Brčić iz ureda Duvnjak Topić Bahtijarević

28. siječnja, 2014.

Poštovani g. Stjepandić,

obraćamo Vam se u zastupanju naše stranke, gđe. Irene Marković, Zagreb, Marijanovićev prilaz 2, sa zahtjevom za ispravak informacije temeljem članka 40. stavaka 1., 2., 3. i 4.  i članka 41. stavaka 1. i 4, u svezi s odredbama članka 42. Zakona o medijima (NN 59/04, 84/11, 81/13, dalje u tekstu: „ZM“), objavljene dana 21. prosinca 2013. na internet portalu Tjedno.hr, na internetskoj stranci https://www.tjedno.hr/index.php/categoryblog/4214-hribar-novac-za-film-dao-keri-vesne-pusi pod naslovom „HRIBAR NOVAC ZA FILM DAO KĆERI VESNE PUSIĆ“ .

U članku objavljenom dana 21. prosinca 2013. na internet portalu Tjedno.hr autora g. Dražena Stjepandića „HRIBAR NOVAC ZA FILM DAO KĆERI VESNE PUSIĆ“ autor senzacionalistički, bez ikakvog uporišta i uopće ne provjeravajući stvarno činjenično stanje, prenosi pismo grupe anonimnih osoba kojim se na negativan, netočan i krajnje uvredljiv način opisuje  gđu. Irenu Marković. Do točnih je informacija autor spornog članka sigurno mogao doći da se iste potrudio prethodno pribaviti od naših stranaka.

Zbog potpunog odsustva bilo kakve utemeljene argumentacije, uz očito prenošenje kuloarskih priča, a bez prethodne provjere njihove točnosti od strane autora članka, predmetnim člankom je našoj stranci izuzetno narušen ugled, povrijeđena prava i interesi i nanesena velika šteta.

Već sam naslov, odnosno njegov senzacionalistički ton koji sugerira uzbunu ili barem potrebu povećanog opreza stvara kod čitatelja negativnu sliku o svim osobama spomenutim u članku, pa tako i o gđi. Ireni Marković. 

Ovim se putem očitujemo na sljedeće tvrdnju:

„S tim filmom Hribar kupuje i Irenu Marković, koja sjedi u Upravnom odboru Hrvatske udruge producenta, privatne prčije Hribara i Osvadića.“

Predmetna tvrdnja je u potpunosti netočna i difamirajuća, i to iz više razloga. Prvenstveno, ovakvom se tvrdnjom na podmukao način imputira ne samo našoj stranci već i g. Hribaru počinjenje ne samo jednog, već potencijalno više kaznenih djela. Istovremeno, to se čini senzacionalistički, bez ikakvih dokaza koje bi potkrijepili navedenu tvrdnju. Nadalje, ova tvrdnja ne samo izravno, već i neizravno vrijeđa našu stranku jer dovodi u pitanje ugled udruge koje je naša stranka član.

Istina je kako je gđa. Marković član upravnog odbora Hrvatske udruge producenata, no tvrdnje o njezinoj povezanosti s osobama navedenim u članku i implikacijama takve povezanosti u potpunosti su ne samo netočne i neukusne, već i u potpunosti neutemeljene.

Predmetnim člankom se gđa. Marković prikazuje nekompetentnom za obavljanje djelatnosti te mu je time izuzetno narušen ugled, povrijeđena prava i interesi i nanesena velika šteta.

Stoga, pozivom na činjenice koje navodimo u uokvirenom tekstu, a temeljem i u skladu s gore citiranim zakonskim odredbama, zahtijevamo objavu ispravka informacije objavom cjelovitog uokvirenog teksta i to na istom mjestu i na isti način, uz povezivanje linkom ispravka i informacije na koju se ispravak odnosi, u prvom sljedećem internet izdanju Tjedno.hr isključivo iznošenjem stvarnih i istinitih činjenica te uz objavu ispravka očekujemo i ispriku nakladnika.

Ističemo kako naša stranka pridržava pravo na tužbu za naknadu štete koja je istoj prouzročena objavljivanje spornih i netočnih informacija. U tu svrhu Vas pozivamo da odmah po primitku ovog pismena objavite isti, a kako je to prethodno navedeno.

Irena Marković ,

zastupan po:

Prilog:             punomoć T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code