DEMANT HRVOJA ŠIMIĆA

DEMANT HRVOJA ŠIMIĆA

14. srpnja, 2011.

 

Poštovani,

 

na Vašem portalu www.tjedno.com na internet adresi http://www.tjedno.com/index.php?option=com_content&view=article&id=254:bolje-plaam-novinare-nego-the-new-york-times&catid=71:naslovne-teme-1&Itemid=46 objavili ste intervju sa g Ninoslavom Pavićem

 

Između ostalog u intervju g Pavić, kako ste objavili , navodi:

 

“Današnji pritisci proizlaze iz reketarenja Hrvoja Šimića. Krivične prijave protiv nas podnio je samo Hrvoje Šimić. Taj je čovjek, zajedno s Brunom Orešarom, svojedobno izvukao neke novce iz Jadrankamena i onda su 200.000 maraka posudili Slobodnoj Dalmaciji dok nas tamo još nije bilo. Zbog toga je protiv nas digao 72 tužbe i šest krivičnih prijava. Traži 50 milijuna kuna iako mu je Slobodna Dalmacija odavno vratila 200.000 maraka, a postoji i pravomoćna presuda Vrhovnog suda u kojoj stoji da mu je vraćeno 390.000 kuna više od njegove posudbe.”

 

Temeljem Zakona o medijima molimo da objavite ispravak.

 

“Nikada se nisam bavio reketarnjem, niti sam protiv ikoga ikada pokušao provesti protupravnu naplatu svojih tražbina. Nikada nisam izvukao neke novce iz Jadrankamena niti sudjelovao u protupravnim radnjama protiv bilo koje osobe.

 

U pogledu da postoji pravomoćna presuda Vrhovnog suda Republike Hrvatske nije sporno. Međutim sporna je isplata jednom članu uprave Novabela d.o.o. Zagreb za koju vjerujemo da je obavila Slobodna Dalmacija d.d. Split u iznosu od oko 1,5 mil kn, a sa ciljem da isti povuče sve tužbe pa između ostalog i tužbu pred Ustavnim sudom RH protiv spomenute presude Vrhovnog suda Repbulike Hrvatske.

 

Kako je uprava Slobodna Dalmacija d.d. Split povodom glavne skupštine održane 22 prosinca 2008 godine u svojem očitovanju tvrdila da ništa ne duguje Novabela d.o.o. Zagreb, a par mjeseci nakon plaća više milijunski iznos jednom članu uprave Novabela d.o.o. Zagreb, smatramo da je time počinjeno kazneno djelo izjednačeno sa onim opisanim Kaznenom zakonu pod davanje i primanje mita u gospodarstvu pa je nadležnom državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava. Prema mojim najboljim saznanjima kaznena prijava u kojoj se spominje i g Pavić nije odbačena od strane državnog odvjetništva te prema dostupnim podacima iz medija, provodi se intenzivna kriminalistička obrada.

 

Što se pak tiče drugih brojnih postupka koje spominje g Pavić, treba svakako napomenuti da je i Slobodna Dalmacija d.d. Split u proteklom razdoblju iniciriala brojne postupke protiv Novabela d.o.o. Zagreb, koji su prema mojem najboljem saznanju završili, između ostalog na način, da je morala platiti Novabeli d.o.o. Zagreb preko 300 tis kn sudskih troškova.

 

Ostale postupke koji su u tijeku pred nadležnim tijelima RH ne bismo komentirali.”

 

Ukoliko Vas zanima izvorna dokumentacija stojim na raspolaganju.

 

Molim da ovaj ispravak objavite u cijelosti bez kraćenja

 

Sa poštovanjem

HRVOJE ŠIMIĆ

 

2 komentara

Uskoči u raspravu
  1. Vatrogasac
    #1 Vatrogasac 16 srpnja, 2011, 08:03

    Cini se da je to tek uvod o sagi zvanoj EPH…

    Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code