DAVOR BERNARDIĆ I MIHAEL ZMAJLOVIĆ NA DANIMA PIVA

DAVOR BERNARDIĆ I MIHAEL ZMAJLOVIĆ NA DANIMA PIVA

25. kolovoza, 2012.

 piva08

U petak 24. kolovoza, točno u 18 sati, počeli su 26. Karlovački dani piva. Od Karlovačke pivovare, kroz Marmontovu aleju i drvored platana, ulicama grada, sve do ŠRC-a Korana, prošla je svečana  povorka koja  je označila početak ove poznate manfestacije. Uz brojne tradicionalne sudionike, od kojih najviše pozornosti uvijek izaziva raskošna pivska kočija, ove godine je predstavljen i novitet – “pivocikl”, kojim će se najsretniji moći i provozati. Nakon toga uslijedio je program otvaranja na ŠRC Korana, uz vatromet i himnu manifestacije “Zlatka” te poklon karlovačkih glazbenika gradu – pjesmu “Karlovac u srcu”.

Ove godine jedan od najvažnijih noviteta je povratak drugih pivovara, a svaka od njih priprema gostima svoje zasebne programe.

Šator I. predstavlja Bihaćku pivovaru i UO Petrić – posjetitelje čeka bosanski sevdah, ali i šira glazbena ponuda grada Bihaća, od KUD-a “Krajina” do rock benda Weton.

U Šatoru II. predstavljaju se Zagrebačka pivovara i Pivovara Ličanka (Velebitsko pivo), a iz glazbenog programa izdvajamo koncert irskog benda The Cannons, koji čine sinovi James i Robert te, najslavniji, otac Sean Cannon, gitarist i pjevač slavnih The Dublinersa! U ovom koncertu možete uživati 1. rujna.

Šator III. (Carlsberg, Osječka pivovara, Fest) mala je “slavonska kuća”. U raznovrsnom pivu može se uživati uz slavonske tamburice.

Od ove godine na Dane piva vraća se i šator obrtnika  s bogatom ponudom. Predstavit će se obrtnici iz cijele Hrvatske te gosti iz Slovenije i BiH, a održat će se i velika gastro izložba.

No, to je tek dio programa koji posjetitelje očekuje u malom “pivskom gradu” na desnoj obali Korane. Svoj poseban šator, naravno, ima i Karlovačka pivovara, koja će uz posebno Festivalsko pivo, koje će se moći kušati samo na ovoj manifestaciji, gastro-ponudom, glazbom i ambijentom svaki drugi dan predstavljati hrvatske regije – Slavoniju, Zagorje, Dalmaciju, Istru i Dubrovnik.

Kako neslužbeno saznajemo Davor Bernardić je zbog krizne situacije sa smećem u Zagrebu morao odgoditi predviđeni današnji dolazak na otvorenje Dana piva i najavio svoj dolazak za utorak, 27.kolovoza dok je glavna zvijezda Vlade Zorana Milanovića, ministar za smeće – Mihael Zmajlović, najavio pohode na sajam piva u petak, 31. kolovoza 2012. godine.

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code