DARKO JANEŠ VOĐA GUSARA

DARKO JANEŠ VOĐA GUSARA

20. kolovoza, 2011.

Protekli tjedan poznati glumac i voditelj Darko Janeš boravio je u Omišu. U četvrtak  18.kolovoza vodio je tradicionalnu Gusarsku bitku. Ispred rive  u Borićima svake godine u počast slavnim omiškim gusarima priređuje se predstava s brodovima, čamcima i mnogo pucanja. Uz skupinu Omiški gusari  sudjeluju još povijesne folklorne grupe: Kumpanija s Korčule i Kliški uskoci iz Klisa. Već nekoliko godina glavnu ljetnu manifestaciju u Omišu vodi Darko Janeš. Brojnim domaćim i stranim gostima, a i ove godine  bilo ih je nekoliko tisuća, Darko Janeš riječima dočarava davne borbe  omiških gusara s Mlečanima. Poslije Gusarske bitke uslijedila je ribarska fešta uz nastup popularnog Joleta.

Dva dana prije Gusarske bitke Darko Janeš je u kafićima Priko, dio Omiša s druge strane Cetine, gledao utakmicu između Dinama i Malmoa i glasno se radovao svakom golu. ¨ Ajme ća je Ivica Zadro poludia¸¸- komentirali su prisutni Hajdukovci, koji su se najviše obradovali golu Ante Rukavine.

Darko Janeš je godinama najavljivač na utakmicama Dinama u Maksimiru, ali zbog Gusarske bitke velikoj utakmici protiv Malmo-a nije bio za mikrofonom na zapadnoj tribini.

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code